سئو کلاه سیاه چیست + تکنیک‌ها و تأثیر جرایم آن

آخرین به‌روزرسانی: 17 خرداد 1400
بازدید: 405 بار
سئو کلاه سیاه
مدت زمان مطالعه این مقاله
5 دقیقه

سئو کلاه سیاه به مجموعه روش‌هایی گفته ‌می‌شود که برای بالا بردن رتبه سایت در موتورهای جستجو با نقض قوانین آن استفاده ‌می‌شود.

اصطلاح “کلاه سیاه” اصطلاح رایج در فیلم‌های غربی‌ است تا “آدم‌های بد” را از “آدم‌های خوب” که کلاه سفید به سر ‌می‌گذارند متمایز کند. این اصطلاح در فیلم‌های سینمایی معمولاً برای توصیف هکرهای ‌رایانه‌ ای، سازندگان ویروس و کسانی که کارهای غیراخلاقی با رایانه انجام ‌می‌دهند، استفاده ‌می‌شود.

افرادی (اسپمر) وجود دارند که سعی ‌می‌کنند بدون رعایت هیچ قانونی‌‌، از موتورهای جستجو سوءاستفاده کنند و ترافیک با کیفیت و اُرگانیک را به سایت‌‌های خود بیاورند‌‌، اما در نهایت شکست خواهند خورد.

در دنیای سئو‌‌، ما سیاست‌‌های روشنی را برای استفاده از روش‌های آن داریم. قوانینی که برای ایجاد یک محتوای مفید‌‌، مرتبط و مطمئن، وضع شده است.

رتبه‌بندی بالا در Google مستلزم همگام سازی با الگوها و تابعیت از قوانین موتورهای جستجو است که می‌بایست متناسب با بروزرسانی هر الگوریتم گوگل، عمل نمود.

سئو کلاه سیاه چیست؟

سئو کلاه سیاه به عنوان اقداماتی غیراصولی تعریف ‌می‌شود که ‌با هدف افزایش رتبه‌ی یک صفحه در نتیجه موتور جستجو (SERP) اجرا می‌شود.‌ روش‌های کلاه سیاه مغایر با شرایط موتورهای جستجو است و ‌می‌تواند منجر به ممنوعیت سایت از تمامیِ نتایج موتور جستجو شود.

سئو کلاه سیاه چیست

این سوال پیش می‌آید “آیا کاری که من انجام ‌می‌دهم برای کاربر ارزش افزوده دارد یا فقط ‌این کار را ‌می‌کنم تا موتورهای جستجو ببینند؟”

اگر محتوای سایت، هیچ ارزشی برای کاربر نداشته باشد و فقط باعث رتبه‌بندی سایت شود، نشان می‌دهد که تصمیمات گرفته شده‌ی شما به سئو کلاه سیاه، نزدیک شده است.

در‌این مقاله ‌بررسی می‌کنیم:

  1. تکنیک‌های Black Hat SEO چیست؟
  2. گزارشات سئو کلاه سیاه
  3. مجازات استفاده از سئو کلاه سیاه

1. تکنیک‌های Black Hat SEO چیست؟

استفاده از تکنیک‌های مناسب Black Hat SEO برای رتبه بندی و دریافت ترافیک با کیفیت قطعاً کار سختی است. سعی کنید که در دام پیروی از تکنیک‌های کلاه سیاه قرار نگیرید.

Black hat SEO

روش های زیر کلاه سیاه هستند و نباید برای قرارگیری در نتایج اولِ موتورهای جستجو از آن‌ها استفاده کرد:

1-1. بهینه سازی بیش از حد سایت

  • بمباران کلمات کلیدی: نوشتن مطالب کم ارزش یا استفاده از روش بمباران کلمات کلیدی
  • تگ Alt تصاویر: بمباران کلمات کلیدی در Alt تصویر
  • کلمات کلیدی بی ربط: سوء استفاده از کلمات کلیدی بی‌ربط برای رتبه‌بندی در نتایج گوگل که می‌تواند منجر به کاهش نرخ CTR و Bounce Rate سایت شود.
  • بهینه سازی بیش از حد لینک‌ها: تلاش برای دریافت بیش از لینک ورودی (Inbound)
  • متن و لینک‌های پنهان / نامرئی: پنهان کردن لینک‌ها و نوشتن متن‌های ریز با هدف برای لینک سازی
  • بهینه سازی بیش از حد عنوان: استفاده از چندین H1 در یک صفحه

2-1. کلاهبرداری‌های محتوا

  • محتوای کپی شده: نوشتن محتوای کپی شده و ضعیف
  • اتوماسیون محتوایی: استفاده از روش‌های خودکار برای تولید محتوا
  • Article Spinning: ساخت محتوا از ترکیب چند محتوای دیگر (مثلا به زبان فارسی)
  • محتوای خراشیده شده یا Scraped: کپی و استفاده‌ی انبوه از محتوایِ سایت‌‌های دیگر (مثلا به زبان فارسی)
  • Cloaking: استفاده از دو نسخه‌ی متفاوت از سایت برای کاربر و ربات
  • محتوای مسموم: ایجاد صفحات غیراخلاقی، فروش داروهای ممنوعه و موضوعات مشابه
  • Clickbait: ساخت عناوین فریبنده برای افزایش نرخ CTR

3-1. دستکاریِ لینک

  • Web Rings: ساخت حلقه‌های وب برای دریافت لینک‌های زنجیره‌ای
  • پست مهمان: وبلاگ نویسی مهمان در سایت‌های غیرمرتبط با هدف لینک سازی
  • Link Farm: لینک سازی‌های انبوه و بی‌کیفیت
  • نظرات: لینک سازیِ ناشیانه در نظرات سایت‌های دیگر
  • تبادل لینک: در گذشته، تبادل لینک (با سایت‌های نامرتبط) یکی از روشه‌ای دریافت بک لینک بود اما امروزه کاربرد خود را از دست داده است.
  • وبلاگ‌های اسپم: استفاده از محتوای سایت در وبلاگ‌های اسپم
  • Redirect: تغییر مسیرهای نامرتبط در صفحات سایت
  • لینک‌های فوتر یاورقی: قراردادن لینک‌های زیاد در پاورقی و انتهای محتوا

4.1. سایت‌های فوقِ اسپم

  • PBN: لینک سازی در شبکه‌های ‌خصوصی وبلاگ یا سایت‌های PBN (با موضوعات عمومی)
  • Typosquatting: سایت‌هایی که وانمود می‌کنند مربوط به برند یا سازمان معروفی هستند. به این روش hijacking URL نیز می‌گویند که با اشتباه تایپی روی نام دامنه عملی می‌شود. مثلا برای درگاه پرداخت اینترنتی در ایران، به جای shaparak.ir ممکن است دامنه‌ای با آدرس shaaparak.ir وجود داشته باشد.

2. گزارشات سئو کلاه سیاه

به دو طریق سئو کلاه سیاه گزارش می‌شود. 1- سایت از طریق هک، ویروسی‌شدن یا کمپین‌های منفیِ سئو، بک لینک‌های ناخواسته دریافت کرده باشد. 2- اقدامات اسپمی برای رقابت در کلمات کلیدیِ سنگین، اجرا شده باشد.

جریمه های سئو کلاه سیاه

درصورتی که سایت شما هدف یک کمپین منفی SEO قرار گفته باشد و بک لینک‌های ناخواسته و بی‌کیفیتی دریافت کرده باشید، می‌توانید با ابزار Disavow Links در Google Search Console به این مسئله رسیدگی کنید.

برخی بر این باورند که روش‌های کلاه سیاه هنوز هم جواب می‌دهد. در واقع، تعداد کمی‌ از وب مستر‌ها هستند که رتبه‌های بالایی را برای صفحات وب (با این روش‌ها) به دست آورده‌اند. اما چیزی که مردم عادی نمی‌دانند این است: جایگاهی که با سئو کلاه سیاه به‌دست آمده باشد، موقتی است.

پس با این وجود، روش‌های کلاه سیاه موثر نیست درسته؟

دقیقاً. دیر یا زود تمامی روش‌ها در مورد Black Hat SEO توسط موتور‌های جستجو شناسایی می‌شوند. در حال حاضر برخی از روش‌های Cloaking همچنان مورد استفاده قرار می‌گیرند که به جرات به شما می‌گوییم آن‌ها نیز، به‌زودی شناسایی می‌شوند.

در مورد خرید بک لینک نیز همین مورد وجود دارد. برخی فکر می‌کنند، می‌شود با خرید بک لینک، گوگل را دور زد، اما سخت در اشتباهند و وای از آن روزی که گوگل بفهمد!

فراموش نکنید: رتبه‌هایی که در گذشته با استفاده از روش‌های Black Hat SEO به‌دست می‌آمد، در زمان حال، نتایج معکوسی خواهد داشت. بنابراین سایت‌هایی که طبق قوانین استاندارد، سئو شده باشند، در نتایج جستجوی Google محبوب خواهند شد.

3. مجازات استفاده از سئو کلاه سیاه

همانطور که گفته شد با تغییر سریع قوانین گوگل، سایت‌هایی (که در گذشته) اقدامات کلاه سیاه داشته‌اند، با مجازات ناگهانیِ گوگل روبرو خواهند شد. لذا حواستان باشد، هرچه بیشتر از روش سئو کلاه سیاه تبعیت کنید، بیشتر در معرض جرایم و تحریم‌های گوگل قرار خواهید گرفت.

سئو کلاه سیاه

دو نوع مجازات برای Black Hat SEO وجود دارد که یکی مجازات خودکار نام دارد و دیگری مجازات دستی. به گفته گوگل، دو فیلتر Panda و Penguin امکان ایجاد نتایج جستجوی مرتبط تر را دارند و مشابه مجازات‌‌‌‌های خودکار هستند.

شناساییِ محتوای کپی و بک لینک‌های غیرطبیعی به عهده‌ی دو الگوریتم پاندا و پنگوئن است و مجازات خودکار توسط این دو الگوریتم اتفاق می‌اُفتد. ولی در مجازات دستی، گزارشات آن توسط اعضای تیم کیفیتِ گوگل به ابزار Google Search Console (مربوط به هر سایت) ارسال می‌شود.

در آخر

برای جمع‌بندیِ این مقاله، به جمله‌ای از “مت کاتس” عضو اسبق تیم گوگل اشاره می‌کنیم که ‌می‌گوید: “هدف، طبیعی جلوه دادن لینک‌های شما نیست. هدف ‌این است که لینک‌های شما طبیعی باشد.”

این که فکر کنید تکنیک‌های سئو کلاه سیاه کارایی دارند و سایت شما را خیلی سریع به اولین نتایج در Google می‌رسانند، اشتباه است. زیرا رسیدن به جایگاه برتر Google با روش Black Hat SEO دوامی نخواهد داشت.

ربات‌هایی که صفحات شما را Index می‌کنند، به سرعت روش‌های Black Hat SEO که جعلی و ناعادلانه است را شناسایی خواهند کرد.

شاید تصور کنید با انجام برخی از‌ تکنیک‌های Black Hat SEO می‌توانید بدون جریمه از دستِ گوگل فرار کنید، اما دیر یا زود شناسایی خواهید شد و آن‌چیزی که از دست خواهد رفت، اعتبار سایت و جایگاه شما خواهد بود.

سعی کنید به عنوان یک سئو کار در زمینه‌ی تولید محتوا از روش‌های Black Hat SEO استفاده نکنید و همیشه امتیازات سبز دریافت کنید، تا ارتباط خوبی با گوگل برقرار کرده باشید.

امیدواریم، اکنون درک بهتری از سئو کلاه سیاه به‌دست آورده باشید. خوشحال می‌شویم نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

منابع

cognitiveseo

wordstream

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024
خروج از نسخه موبایل