کلوکینگ (Cloaking) در سئو چگونه انجام می‌شود؟

آخرین به‌روزرسانی: 25 مهر 1400
بازدید: 884 بار
کلوکینگ در سئو چیست
مدت زمان مطالعه این مقاله
3 دقیقه

در دنیا سایت‌های زیادی وجود دارند که برای افزایش رتبه‌ی خود در گوگل از تکنیک‌های مختلف (سفید و سیاه) استفاده می‌کنند. یکی از روش‌های مرسومی که سایت‌های زیادی از آن استفاده می‌کنند روش Cloaking یا به معنای فارسی “پنهان سازی” است. همراه ما باشید تا شما را با کلوکینگ و انواع آن در سئو آشنا کنیم.

کلوکینگ یعنی کاری که می‌خواهیم انجام شود، انجام نشود! به عنوان مثال ما کفش Nike را در فروشگاه سفارش می‌دهیم ولی هنگام تحویل کالا به ما کفش Adidas تحویل می‌دهند.

کلوکینگ در سئو چه معنایی دارد؟

در روش کلوکینگ، سئو کار برای موتور جستجو، توهمی ایجاد می‌کند تا محتوای متفاوتی نسبت به آنچه کاربر می‌بیند ارائه شود!

Cloaking در سئو یعنی اینکه سئو کار با اعمال تغییراتی در گوگل سرچ کنسول و با استفاده از روش‌های مختلف، مطالب و URL ها را به گونه های مختلف به موتور جستجو و کاربر نشان می‌دهد. برای مثال سئو کار یک صفحه حاوی کلمات کلیدی مختلف را به موتورهای جستجو نشان می‌دهد اما اگر کاربر روی آن نتیجه کلیک کند با یک عکس یا فایل Flash مواجه می‌شود.

چگونه از کلوکینگ جلوگیری کنیم؟

بعضاً پیدا کردن کلوکینگ کار خیلی سختی است چون افرادی که این کار را انجام می‌دهند اکثراً افرادی هستند که روش‌های زیادی برای این کار بلدند و در صورتی که روشی توسط موتورهای جستجو شناسایی شود روش‌هایی دیگری را ابداع می‌کنند.

اغلب این افراد در متا تگ خود تگ “Noarchive” قرار می‌دهند تا کراولرها (ربات‌های جستجوگر) این صفحات را بایگانی نکنند. با انجام این کار لینک Cache شده در گوگل پاک می‌شود.

البته می‌توانید در مرورگر فایرفاکس با استفاده از قابلیت User Agent Switcher تکنیک‌های کلوکینگ را پیدا کنید. البته افراد حرفه ای‌تر در این زمینه با توجه به IP، یک محتوای خاص را به کراولرها نشان می‌دهند. پس اگر آی پی شما با آی پی مرورگر یکی نباشد، نمی‌توانید صفحه ای که در آن Cloaking انجام شده را پیدا کنید. در ضمن اگر صفحه از کَش مرورگر شما حذف شده باشد کار شما سخت‌تر خواهد بود.

What is Cloaking

روش‌های انجام کلوکینگ

کارشناسان سئوی کلاه سیاه با روش‌های مختلفی کلوکینگ (یا پنهان سازی) را انجام می‌دهند. در ادامه‌ی مقاله تمامی این روش‌ها را با هم بررسی خواهیم کرد.

استفاده از آی پی

هر کاربر در اینترنت بر اساس لوکیشن (موقعیت مکانی خودش) یک آی پی دارد. در این حالت کاربران از سایتی که رتبه بالاتری در نتایج گوگل دارد بازدید می‌کنند.

در هنگام استفاده از این روش سئو کارها با توجه به سوابق DNS موجود برای شناسایی آی پی، از اعمال تغییرات در پیکربندی htaccess استفاده می‌کنند. این روش در بین کارشناسان سئوی کلاه سیاه، خیلی رایج است.

سایت‌های تحت فلش (Flash)

بعضی از شرکت‌ها به جای توسعه‌ی سایت خود با فناوری‌های رایج، از فلش برای طراحی سایت خود استفاده می‌کنند. این صفحات محتوای زیادی را به موتورهای جستجو نشان می‌دهند ولی بازدید کنندگان آن محتوا را نمی‌بینند!

گفتنی است بنا به همین دلایلی که عنوان شد، اکنون طراحی سایت فلش (Flash) منسوخ شده است.

ایمیل کلوکینگ

در این روش نام و آدرس فرستنده مخفی می‌ماند و گیرنده متوجه نخواهد شد که ایمیلی که دریافت کرده از طرف کیست.

نسبت متن به کد HTML

گوگل توصیه می‌کند برای اینکه سایت شما سئوی بهتری داشته باشد، بهتر است نسبت متن شما به کد HTML سایتتان بیشتر باشد. یعنی اینکه سایت شما محتوای متنی بیشتری از برچسب‌های Html داشته باشد.

در سئوی کلاه سیاه، سئو کار به جای طراحی اصولی سایت از اول، بخشی از کد HTML را با استفاده از کلوکینگ مخفی می‌‌کند.

کلوکینگ جاوا اسکریپت

این اتفاق هنگامی رخ می‌دهد که جاوا اسکریپت مرورگر کاربران، فعال یا غیرفعال باشد. یعنی برای کاربرانی که جاوا اسکریپت روی مرورگرشان فعال است، محتوای متفاوتی نسبت به کاربرانی که جاوا اسکریپت روی مرورگرشان فعال نیست، نمایش داده می‌شود.

سایت‌های دانلود عکس

این حالت برای سایت‌هایی است که برای دانلود تصاویر ساخته شده اند. برای مثال سایتی مثل Freepik برای اینکه سئوی سایت را حفظ کند، محتوای زیادی را در هر صفحه قرار می‌دهد و آن‌ها را با ترفند کلوکینگ مخفی می‌کند.

کلوکینگ در سئو

کلوکینگ کراولر (Crawler)

در این حالت وقتی شما عبارتی را جستجو می‌کنید، مرورگر کدی به سرور ارسال می‌کند که تشخیص دهد فردی که جستجو می‌کند، کاربر است یا کراولر و اگر کراولر بود محتوای متفاوتی به کراولر نشان می‌دهد.

کلوکینگ http

این تکنیک دو نوع مختلف دارد:

1- کلوکینگ http_referer

در این تکنیک هدر http_referer بررسی می‌شود و مشخص می‌شود که درخواست کننده کیست و سپس، یا نسخه Cloaking نشان داده می‌شود و یا نسخه‌ی عادی.

2- کلوکینگ http accept language:

در این روش نیز هدر http accept language بررسی می‌شود و سپس، نسخه‌ی متفاوتی به کراولر نشان داده می‌شود.

تاثیر کلوکینگ در سئو

کلوکینگ یک تکنیک سئو کلاه سیاه بوده و به معنای “پنهان سازی” است. هر اقدام مخفیانه، غیرمعمولی و غیر اصولی باعث آسیب رسیدن به سئو سایت می شود و کلوکینگ یکی از خطرناک ترین روش ها است.

سخن آخر

در این مقاله با هم مبحث کلوکینگ را بررسی کردیم و روش‌های مختلفی که در هنگام کلوکینگ استفاده می‌شوند را یاد گرفتیم. امیدواریم بتوانید از این مقاله نهایت استفاده را ببرید. هر سوالی داشتید بپرسید در اسرع وقت پاسخ می‌دهیم.

منبع

searchmetrics

5/5 - (3 امتیاز)

2 دیدگاه برای “کلوکینگ (Cloaking) در سئو چگونه انجام می‌شود؟

  1. المیرا نهاوندی گفته:

    سلام و تشکر از مقاله خوبی که نوشتین.بله بنده به شیر پاک خورده ئی اعتمادکردم سایتم دادم دستش از طریق سئو کلاه سیاه سایتم را نابود کرد.

    • آکادمی پونک گفته:

      سلام وقت بخیر
      بابت این اتفاق متاسفیم. بارها در آموزش‌ها گفتیم کسب و کارهایی که سئوی سایت‌شان را برون‌سپاری می‌کنند، بایستی آگاهی لازم در مورد سئو داشته باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024