در این مقاله ما میخواهیم موضوع بودجه خزش (نرخ خزش) را برای شما شرح دهیم. پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
فهرست مطالب
بودجه خزش چیست؟
گوگل برای بررسی و ایندکس تمامی صفحات یک سایت، به رباتهایی، برای انجام دادن این کار نیاز دارد. از جمله از این رباتها، عنکوبتهای گوگل، خزنده (Crawler) و غیره هستند.
اگر میخواهید صفحات سایت خود به سرعت نمایه (Index) شوند، باید معنای نرخ خزش را در ارتباط با این موضوع، خوب درک کرده باشید.
بودجه خزش بر روی همه سایتهای بزرگ و کوچک تأثیر میگذارد، اما بیشتر در اینجا باید به سایتهای بزرگ، سایتهایی با خطاهای فنی یا سایتهایی با ویژگیهای منحصر به فرد، توجه شود.
حال بگذارید مطالب را ریزتر برای شما شرح دهم تا متوجه این موضوع شوید.
در این مقاله، همه مواردی که باید در مورد بودجه خزش بدانید را برای شما و همچنین نکات بهینه سازی آن را نیز پوشش خواهم داد.
قبل از اینکه بتوانید مفهوم نرخ خزش در بهینه سازی سایت را متوجه شوید، ابتدا باید با اصطلاح دیگری آشنا شوید، یعنی Google Bot.
Google Bot
Google Bot به عنوان یک ربات در گوگل نقش ایفا میکند و در جستجوی صفحاتی از سایت شما برای افزودن به فهرست خود است. میتوانید آن را به عنوان یک وب گرد دیجیتال تصور کنید.
از آنجا که میلیاردها صفحه در وب وجود دارد، جستجوی صفحات توسط Google Bot در هر ثانیه از روز، غیرعادی است. با این کار پهنای باند ارزشمندی به صورت آنلاین مصرف میشود و در نتیجه سایتها با سرعت کمتری Index میشوند.
بنابراین گوگل بودجه خزش را برای هر یک از سایتها، اختصاص میدهد. بودجه خزش تعیین میکند که Google Bot هر چند وقت یکبار به جستجوی صفحاتی برای نمایه سازی، بپردازد.
Google مأموریت نرخ خزش را به صورت زیر تعریف میکند:
“اولویت اول در بودجه خزش، سایتهای بزرگتر یا سایتهایی که به صورت خودکار، صفحات را بر اساس پارامترهای URL تولید میکنند، است.”
اهمیت بهینه سازی بودجه Crawl
هرچه بودجه خزش یک صفحه، بهینه شود، رتبه ی بالاتری در نتایج Google خواهد داشت.
فرض کنید که شما یک سایت بزرگ یا سایت تجارت الکترونیکی دارید، یا این که صفحات زیادی در سایت خود دارید، در این صورت بسیار مهم است که اطمینان حاصل کنید، بودجه خزش مناسبی را برای اداره کردن آنها دارید.
گرچه گوگل صفحات ایندکس شده را به طور موثری جستجو میکند، اما بودجه خزش نکته ای است که باید خیلی به آن توجه کنید.
Crawl Rate Limit
محدودیت نرخ خزش کمی متفاوت از بودجه آن است. نرخ خزش قبل از بررسی یک صفحه، تعیین میکند که Google Bot از چند اتصال همزمان برای جستجوی سایت استفاده میکند.
به یاد داشته باشید، همه ی چیزهایی که در Google است، نشان دهنده ی تجربه کاربری است. در اینجا چند عامل وجود دارد که بر نرخ خزش تأثیر میگذارد:
سرعت سایت
اگر سایتی به سرعت به Google Bot پاسخ دهد، Google باعث افزایش Crawl Budget سایت مورد نظر میشود. از طرف دیگر، Google نرخ خزش را برای سایتهایی که برای کاربران و مخاطبین خسته کننده هستند، کاهش میدهد.
تنظیم در Search Console
مدیران وب میتوانند محدودیت خزیدن را در Search Console تعیین کنند. اگرچه آنها نمیتوانند میزان Crawl Budget را افزایش دهند، اما اگر فکر کنند که Google بیش از حد در سرور مورد نظر، خزیده است، میتوانند آن را کاهش دهند.
بخاطر داشته باشید که اگرچه ممکن است میزان Crawl Budget سالم، باعث فهرست بندی سریع صفحات شود، اما این را هم باید گفت که میزان خزیدن بالاتر، عامل رتبه بندی نیست.
بودجه خزیدن در سئو
اگر یک سایت و یا یک صفحه به درستی بهینه سازی نشده باشد، ممکن است میزان خزش صفحات کاهش یابد و این کاهش فعالیت رباتها، کاهش تقاضای خزنده نامیده میشود.
چه چیزی روی تقاضای خزیدن تأثیر میگذارد؟
عواملی وجود دارند که در تقاضای خزیدن تأثیر گذارند، از جمله:
محبوبیت
صفحاتی که محبوبیت بیشتری دارند (به این معنی که بسیار زیاد در شبکه های اجتماعی به اشتراک گذاشته میشوند و از سایتهای دیگر لینک دریافت میکنند) معمولاً بیشتر خزیده میشوند.
Staleness
رویدادهای گسترده سایت (مانند جابجایی سایت) ممکن است منجر به افزایش تقاضای Crawl Budget شود. این به این دلیل است که Google باید محتوا را با URL های جدید مجدداً آزمایش کند.
عوامل موثر در بودجه خزیدن
اساساً بودجه خزش ترکیبی از میزان خزیدن و تقاضای خزیدن است. طبق گفته “ایلیس” (Gary Illyes یک تحلیلگر Google Webmaster Trends است)، نرخ خزش به تعداد URL هایی گفته میشود که Google Bot میتواند آنها را ایندکس کند.
خوشبختانه، Google دقیقاً مشخص کرده است که چه عواملی بر بودجه خزش تأثیر میگذارند. حال عواملی که بر افزایش Crtawl Budget تأثیر گذار هستند را به ترتیب برای شما نام میبرم:
پارامترهای URL
اغلب این گونه است که یک URL پایه، به عنوان مثال:
http://mysite.com
که با اضافه شدن پارامترهایی مثل:
http://mysite.com؟id=3
دقیقاً همان URL و آدرس اول را نشان خواهد داد.
این نوع از راه اندازی یک صفحه، میتواند منجر به شمارش تعداد زیادی URL منحصر به فرد، به Crawl Budget شود.
محتوای تکراری
محتواهایی که تکراری هستند و مطالب تکراری را ارائه میدهند، هنگام ایندکس شدن، در اولویت پایینی قرار دارند. همچنین تولید محتوای تکراری، تأثیر منفی در بودجه خزش خواهد گذاشت.
صفحات خطا 404
صفحات خطای 404 نیز بر بودجه خزش تأثیر میگذارند. خوشبختانه، این گونه صفحات را میتوان به راحتی در Search Console شناسایی کرد.
صفحات هک شده
هک شدن سایتها هم میتواند در کاهش Crawl Budget یک سایت، تأثیر گذار باشند.
حذف صفحات اضافی
سایتهایی که دارای محتواهایی هستند و برای گوگل و موتور جستجو هیچ ارزشی ندارند، باید حذف شوند.
اگر همان محتوا طوری تولید شود که حتی کاربران و مخاطبان در مورد موضوع آن جستجو هم نمیکنند، باعث کاهش نرخ خزش خواهد شد. در نتیجه شما باید محتوای مورد نطر را بررسی و به روزرسانی کنید، تا از کاهش بودجه خزیدن جلوگیری کنید.
محتوای بی کیفیت
اگر یک سایت از کیفیت پایین رنج میبرد، به احتمال زیاد Google بودجه خزش سایت مورد نظر را محدود میکند.
چگونه بودجه خزیدن خود را بهینه کنیم
اکنون که با مفهوم بودجه خزش برای بهینه سازی یک سایت یا صفحه آشنا شدید، وقت آن است که سایت خود را مطابق با آن بهینه کنید و باعث افزایش Crawl Budget شوید. در اینجا چندین روش را برای انجام این کار، برای شما نام میبرم:
1. از ابزارهای رایگان استفاده کنید
ابزارهای Google Search Console و Bing Webmaster Tools اطلاعات زیادی در مورد مشکلاتی که میتوانند بر بودجه خزش سایت شما تأثیر منفی بگذارند، ارائه میدهند. حتماً از آنها استفاده کنید و آنها را برای تمامی سایتهایی که تحت نظارت آنها هستید، پیکربندی کنید.
سپس، هر از چندگاهی با استفاده از این ابزارها دوباره بررسی کنید تا ببینید آیا سایتهای شما مشکلی ندارند. به عنوان مثال، اگر Search Console گزارش داد که یکی از سایتهای شما دارای خطای 404 است، سریعاً این مشکل را برطرف کنید.
به یاد داشته باشید، هم گوگل و هم مایکروسافت میخواهند شما سایتهای مناسب و کاربر پسندی را برای مخاطبان و کاربران ارائه داده دهید. به همین دلیل آنها این ابزارها را بصورت رایگان ارائه و در اختیار شما قرار میدهند.
2. اطمینان حاصل کنید که صفحات شما قابل خزش هستند
سعی کنید از فایلهایی که مانع خزیدن رباتها در صفحات سایت شما میشوند، جلوگیری کنید.
به عنوان مثال، فناوری ای مانند AJAX (Asynchronous JavaScript و XML) محتوا را بارگیری میکند تا کاربران مجبور نشوند صفحه را Refresh کنند. با این حال، محتوای بارگذاری شده توسط AJAX ممکن است توسط Google Bot قابل دسترسی نباشد.
این یک موضوع بزرگ است که فراتر از جستجوهای خزنده SEO، سایت شما اسپم میشود، اما در اصل، شما باید یک پایگاه HTML داشته باشید.
همچنین، از نقشه سایت استفاده کنید و مطمئن شوید که همیشه به روز است. خوشبختانه سیستمهای مدیریت محتوا، مانند وردپرس، انجام دادن این کار را آسانتر کرده اند.
3. تغییر مسیرها را محدود کنید
هر بار که یکی از صفحات سایت شما به صفحه دیگری هدایت میشود (با تغییر مسیر 301 یا 302)، از قسمت کوچکی از بودجه خزش شما، استفاده میکند.
این بدان معناست که اگر تعداد زیادی صفحات هدایت شده داشته باشید، نرخ خزش شما ممکن است قبل از اینکه Google Bot صفحه ای را که میخواهید ایندکس شود، خاموش کند.
4. لینکهای شکسته را از بین ببرید
اگر لینکهای مضری در سایت خود دارید و میخواهید نرخ خزش خود را به حداکثر برسانید، باید آنها را پاک کنید.
خوشبختانه یافتن لینکهای خراب با ابزاری مانند Screaming Frog آسان است. همچنین، میتوان با ابزارهایی همچون Google Search Console و Bing Webmaster Tools نیز، لینکهای خراب را بررسی کنید.
5. از استفاده از پارامترهای URL خودداری کنید
همانطور که متوجه شدید، شما هم میتوانید مقدار قابل توجهی از نرخ خزش خود را با حذف پارامترهای اضافی در URL افزایش دهید. البته میتوانید با حذف کامل پارامترهای URL این مشکل را برطرف کنید.
به عنوان مثال، اگر یک سایت تجارت الکترونیکی را در اختیار دارید، میتوانید از URL زیر برای نمایش یک محصول خاص استفاده کنید، مانند:
http://mysite.com/shop؟productId=5
در عوض، آن URL را به
http://mysite.com/shop/productId5
تغییر دهید. با انجام این کار، حداقل یک پارامتر درخواست را حذف خواهید کرد.
6. از لینک داخلی استفاده کنید
شاید تا به امروز هم اهمیت لینک داخلی نادیده گرفته شده است، اما به خطر داشته باشید که ایجاد لینک داخلی در بهینه سازی سایت و افزایش رتبه سایت اهمیت و مزایای فراوانی دارد.
به طور معمول لینک سازی داخلی در یکی از صفحات سایت، سود آور و همچنین باعث میشود تا Google Boot آن صفحات را بیشتر مشاهده کند.
7. از لینک خارجی استفاده کنید
ارتباط نزدیکی بین لینکهای خارجی و تعداد دفعات بازدید Google Boot وجود دارد. با ایجاد لینک خارجی و لینک دادن به سایتهای معتبر، شما میتوانید اعتبار سایت خود را افزایش دهید.
البته ایجاد لینک داخلی و خارجی، تکنیکهای خاص خود را دارد. برای اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ی نحوه ی ایجاد لینک را بخوانید.
8. سرعت سرور خود را بهبود ببخشید
مهم است که قبل از انتخاب ارائه دهنده میزبانی (Host) و خرید آن، تحقیقاتی را در این زمینه انجام دهید. این به این دلیل است که شما یک میزبان میخواهید که خیلی سریع به درخواستهای سرور پاسخ دهد.
اگر سرور شما هرچه سریعتر به یک درخواست صفحه پاسخ دهد، صفحات بیشتری که Google Bot خزیده است، بیشتر میشود.
9. صفحات خود را ذخیره کنید
محتوای مناسب و سرعت صفحات، نه تنها برای کاربران، بلکه همچنین برای Google Bot سریعتر بارگیری میشوند و باعث بالا رفتن Crawl Budget میشوند.
خوشبختانه حافظه پنهان کردن صفحات در بستر وردپرس، با پلاگین W3 Total Cache یا افزونه Super Cache آسانتر شده است.
10. سرعت بارگذاری صفحه را بهینه کنید
بالا بودن سرعت تمامی صفحات یک سایت، تأثیر مثبتی در ایندکس شدن آنها و بودجه خزیدن خواهد داشت. اگر تمام صفحات سایت، سرعت خوبی را داشته باشند، باعث میشود تا Google Bot زمان بیشتری را برای بررسی و ایندکس کردن صفحات سایت شما داشته باشد.
ممکن است متوجه شوید که هنوز چند مشکل در سایت شما وجود دارد که از بارگیری سریعتر صفحات شما جلوگیری میکند. به عنوان مثال، ممکن است JavaScript یا CSS را در صفحات خود مسدود کنید.
خوشبختانه، گوگل نه تنها به شما میگوید که سایت شما چه مشکلی دارد، بلکه نحوه ی رفع اشکال (شناسایی شده) را نیز، به شما میگوید.
نتیجه گیری
اکنون با مطالعه این مقاله شما بیشتر در مورد نرخ خزش، بهینه سازی آن و چگونگی تأثیر آن بر سایت خود میدانید.
چرا همین امروز برای بهینه سازی بودجه خزش صفحات سایت خود کمی وقت نمیگذارید؟ این عمل میتواند برای سایتهای بزرگ بسیار مفید باشد و اغلب منجر به رفع بسیاری از مشکلات دیگر میشود.
سوالات و دیدگاه های خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
منابع
ignitevisibility
contentkingapp