در سال 2020، هرکسی میتواند سایتی را بسازد و طراحی کند، بدون اینکه چیزی در مورد توسعه، طراحی یا کدگذاری یک سایت بداند. ولی بالا آوردن سایت در گوگل باید هدف اصلی ما پس از طراحیِ یک سایت باشد.
چه بخواهید برای خود سایتی شخصی ایجاد کنید و چه برای تجارت خود، با استفاده از ابزار و منابع مناسب میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید و جدا از ساخت سایت که شاید در کمتر از دو ساعت شکل میگیرد، باید برای بالا آوردن و پربازدید شدن سایت خود تلاش کنید و وقت بگذارید.
در این مقاله نگاهی به طراحی و همچنین بالا آوردن سایت در گوگل در سال 2020 میلادی میاندازیم.
فهرست مطالب
13 نکته طلایی برای بالا آوردن سایت در گوگل در سال 2020
واضح است که سئو روز به روز در حال گسترده تر شدن است، اما هدف ما اینجا گفتن یک سری نکات کلیدی و مهم اما ساده در خصوص بالا آمدن سایت در صفحه اول گوگل در کمترین زمان ممکن است که در ادامه مطلب باهم بررسی میکنیم.
1. نام دامنه خود را با دقت انتخاب کنید
برای ایجاد یک سایت، اولین چیزی که شما نیاز دارید نام دامنه است. نام دامنه یکی از فاکتورهای رتبه بندی است و موتورهای جستجو برای فهمیدن اینکه محتوای یک سایت چیست، آن را مورد بررسی قرار میدهند.
اگر نام دامنه ای را برای سایت خود ثبت یا هنوز انتخاب نکرده اید، در اینجا چند نکته برای کمک به شما وجود دارد:
سعی کنید نام دامنه ای که انتخاب میکنید آسان باشد و کار را برای کاربر ساده تر کنید.
اگر در حال ایجاد سایت برای مشاغل هستید، نام دامنه شما باید با نام شرکت شما مطابقت داشته باشد. مثلا :YourCompanyName.com
اگر میخواهید یک سایت شخصی برای خود راه اندازی کنید، YourName.com میتواند یک گزینه عالی باشد.
اگر هدف شما بازدیدکنندگان داخلی هستند استفاده از یک نام دامنه “محلی” مانند ir. مناسب است و برای بالا آوردن سایت در گوگل نیز کافیست. اگر هدف شما اعتبار بیشتر و بازدیدکنندگان بین المللی است، سعی کنید از پسوند نام دامنه “عمومی” مانند org .com .net. استفاده کنید.
2. یک میزبان (Host) خوب انتخاب کنید
گوگل در مورد سرعت سایت به عنوان یک عامل رتبه بندی نگاه میکند. بازدیدکنندگان اکثرا عجله دارند و انتظار دارند صفحات سایت در عرض چند ثانیه (یا کمتر) بارگیری شوند، بنابراین Google سعی میکند فقط نتایجی ارائه کند که این نیاز را برآورده کنند.
یکی از بهترین اقداماتی که از روز اول باید برای بالا آوردن سایت در گوگل انجام دهید، انتخاب یک ارائه دهنده خدمات میزبانی (Host) است که میتواند سرعت خوب و ثابت را ارائه دهد.
3. تحقیق دربارهی کلمات کلیدی
دانستن چگونگی انجام تحقیق در مورد کلمات کلیدی قسمت بزرگی از سئو است. ابتدا باید ایده واضحی از اصطلاحات اصلی و موضوعاتی که میخواهید در آنها به رتبه های اول برسید داشته باشید.
ابزارهایی وجود دارند که کلمات کلیدی به شما پیشنهاد میکنند و اطلاعات مربوط به میزان ترافیک سایت را به شما میدهند. اکثرا برای استفاده از آنها باید هزینه اشتراک دهید؛ اما برای شروع میتوانید به صورت رایگان از Google Keyword Planner استفاده کنید.
هنگام انتخاب کلمات کلیدی خود، واقع بین باشید. سئو رقابتی است و یک سایت کاملا جدید، در شرایط مناسبی برای رقابت در مورد اصطلاحات محبوب و گسترده نیست.
کلمات کلیدی خاص را پیدا کنید و کلمات کلیدی شبیه آن را هدف قرار دهید. به عنوان مثال، چیزی مانند ” بالا آوردن سایت در گوگل سال 2020 ” بیش از “بالا آوردن سایت” قابل دستیابی و رتبهی بالا است.
4. معماری سایت باید بهینه باشد
اگر قصدتان ساخت سایتی ساده با چند صفحه است، ممکن است این موضوع مهم به نظر نرسد. اما این هوشمندانه است که از قبل برای طراحی معماری سایت خود برنامه ریزی کنید تا در نهایت ساختاری مناسب و عامه پسند داشته باشید.
در مورد اکثر سایتها، معماری سایت ساختار هرمی دارد. نمیخواهیم بگوییم که حتما باید از همان ساختار استفاده کرد اما یکی از روشهای معمول همین ساختار هرمی است.
در بیشتر سایتها، معماری سایت باید حالت هرمی شکل داشته باشد. صفحه اصلی شما در بالای صفحه قرار میگیرد و صفحات مهم دیگر (معمولا همان صفحاتی که در فهرست اصلی شما قرار دارند) درست در زیر آن قرار دارند.
در زیر این موارد، زیر مجموعه ها و صفحات جداگانه ای که وجود دارد را اضافه خواهید کرد.
در کل باید سبکی ساده و مناسب را در نظر بگیرید تا کاربر وقتی وارد سایت شما شد برای پیدا کردن قسمت های مختلف دچار سردرگمی نشود و همه چیز سر جای خودش باشد.
5. URL بهینه و تاثیر آن در بالا آمدن سایت
هنگامی که یک الگوریتم موتور جستجو در تلاش است تا تعیین کند که یک سایت چیست، یکی از اصلی ترین فاکتورهایی که بررسی میکند URL است.
URL آدرس اصلی هر صفحه از سایت شما در اینترنت است. هر URL در سایت شما با نام دامنه اصلی شما شروع میشود به عنوان مثال:
www.yourname.com
برای هر صفحه (غیر از صفحه اصلی شما) و ادامهی آن مکمل url میشود. مانند:
به عنوان مثال، اگر یکی از دسته های اصلی شما مقالات باشد، با زیر مجموعه مقالات، ساختار URL شما برای هر صفحه موجود در آن بخش از سایت با
https://www.poonak.org/blog
شروع میشود.
این URL کار مضاعفی انجام میدهد و به گوگل میگوید که این صفحه به طور خاص در مورد مقالات ماست و برای بالا آوردن سایت در گوگل تاثیر گذار است در حالی که شاید تنها بیست ثانیه هم وقت نگیرد!
6. افزایش سرعت سایت با بهینه سازی
همانطور که گفتیم سرعت مناسب کمک شایانی به بالا آوردن سایت در گوگل میکند. در واقع یک هاست خوب باید ما را از آن سرعت مورد نظر بهره مند کند اما خودمان نیز به عنوان طراح سایت میتوانیم تا حد زیادی باعث بهبود سرعت شویم.
مثل به حداقل رساندن ویژگی هایی که باعث کاهش زمان بارگیری میشوند:
- انیمیشن یا تصاویر بزرگ و با وضوح بالا
- کوچک کردن عناصر JavaScript و CSS که استفاده میکنید
- کاهش تعداد درخواستهای http شما در هر صفحه
گاهی اوقات عناصر طراحی که بسیار جالب به نظر میرسند میتوانند سایت شما را گنگ کنند و سهوا باعث بارگذاری کندتر و سرعتِ پایین شوند. درباره هر آنچه در سایت قرار داده اید باید متفکر باشید.
7. از یک طراحی Responsive و Mobile friendly استفاده کنید
اکنون بیش از نیمی از بازدیدکنندگان سایتها افرادی هستند که با تلفنهای همراه خود در حال گشتن در اینترنت هستند.
تا چندین سال پیش کاربران از طریق سیستمهای خود در حال جستجو در دنیای اینترنت بودند؛ اما اکنون گوشیهای هوشمندی که مردم در اختیار دارند، وارد عرصه شده است.
به همین منظور سایت شما باید به همان اندازه که در دسکتاپ نمایان میشود روی دستگاه های تلفن همراه کار کند. برای بالا آوردن سایت در گوگل ما نیاز به راضی بودن اکثریت بازدیدکنندگان داریم و وقتی میدانیم از تلفن همراه استفاده میکنند، باید سایت مان حتما موبایل فرندلی باشد.
موبایل فرندلی یعنی یک طراحیِ مناسب که کمک میکند کاربرانی که با گوشی در سایت شما هستند بتوانند اجزای سایت را به درستی مشاهده کنند و با ترکیب عجیب غریب در سایت مواجه نشوند که میتواند امتیاز بسیار منفی توسط گوگل داشته باشد.
8. عنوان محتوا باید بهینه باشد
تگ عنوان بخشی است که به صورت برجسته توسط گوگل برای کاربر نمایش داده میشود. سعی کنید برچسب عنوان خود را کوتاه و فقط با 42-50 کاراکتر انتخاب کنید زیرا اگر بیشتر باشد گوگل آن را به صورت سه نقطه نشان میدهد که جالب نیست.
عنوان باید به قدری خوب باشد که کاربر را ترغیب به کلیک کند. استفاده از کلمات جادویی مانند فوق العاده، شگفت انگیز و… استفاده از اعداد و همچنین استفاده از تاریخِ سال جزء مواردی است که برای کاربر جالب و وسوسه انگیز به نظر میرسد. به عنوان مثال، 10 ترفند شگفت انگیز سئو در سال 2020.
اما برای بالا آوردن سایت در گوگل عنوان بهینه کردن محتوا (H1) به تنهایی کافی نیست. ما باید هنگام نوشتن محتوا، تگ های عنوان دیگر خود یعنی H2، H3 و… را بهینه کنیم.
عنوان بندی کردن انتخاب مناسبی برای سازماندهی بهترِ متن شما است به گونه ای که خواندن آن آسان باشد و برای بازدیدکنندگان نیز قابل درک باشد که برای رتبه بندی نیز خوب خواهد بود.
9. بهینه سازی تصاویر
هر تصویری که در صفحه خود استفاده میکنید، چند فرصت اضافی برای بهینه سازی محتوای شما را برای کلمات کلیدی اصلی فراهم میکند. پس وجود تصاویر میتواند تاثیر خوبی در بالا آمدن سایت در گوگل داشته باشد.
هنگام نامگذاری تصاویر برای سئو، مهم است که کلمه کلیدی مورد نظر خود را وارد کنید به عنوان مثال از “ترفندهای افزایش بازدید” برای شرح حال عکسی که در محتوایی با این عنوان تولید کردید استفاده کنید.
اگر سایت وردپرسی دارید، میتوانید هنگام بارگذاری تصویر، به راحتی متن alt را در ویرایشگر رسانه به روز کنید.
10. محتوای درجه یک بسازید
وقتی صحبت از نکات مربوط به نوشتن مطالب سایت میشود، مهمترین نکته ای که باید بخاطر بسپارید پرهیز از پر کردن کلمه کلیدی است. موتورهای جستجو متوجه پر کردن کلمات کلیدی میشوند و سایت شما میتواند به این دلیل جریمه شود.
چگالی کلمه کلیدی را رعایت کنید تا هم مورد استقبال کاربر و هم موتور جستجو قرار بگیرید. کلمه کلیدی باید به صورت طبیعی در متن قرار بگیرد و اگر تازه کار هستید حتما از استفاده بی رویه آن پرهیز کنید.
11. توضیحات متای مناسب بنویسید
اگرچه که توضیحات متا به طور مستقیم بر رتبه بندی تأثیر نمیگذارند، اما در نرخ کلیک شما از نتایج جستجو نقش بسزایی دارند. وقتی شخصی صفحه شما را در نتایج جستجو مشاهده میکند، توضیحات متای شما را در زیر عنوان صفحه مشاهده میکند.
هر کلمه ای در توضیحات شما با اصطلاحات جستجو شده مطابقت داشته باشد به صورت پررنگ بوده و به جلب توجه آنها کمک میکند؛ چون آنها در تلاشند تصمیم بگیرند کدام یک از نتایج را انتخاب کنند. طول متا حداقل باید 130 تا 140 کاراکتر باشد.
شما میتوانید با استفاده از توضیحات متا دلیل مناسبِ با ارزش بودن کلیک کردن بر صفحهی خود را ایجاد کنید و یکی از راه های مناسب بالا آوردن سایت در گوگل را به خوبی طی کنید.
همیشه برای هر صفحه در سایت خود یک توضیح متای مربوطه بنویسید. سعی کنید کلمات کلیدی خود را برای صفحه به طور طبیعی در توضیحات بگنجانید تا با متن پررنگ در صفحه نتایج جستجو به نمایش دربیاید.
12. لینک سازی داخلی و خارجی
لینک داخلی راهی را به شما میدهد تا از طریق انکر تکست مورد استفاده خود به گوگل سیگنال دهید که صفحه شما چیست. انکر تکست به کلماتی گفته میشود که در داخل متن هستند و به صفحهی دیگری لینک شده اند.
Google کلمات استفاده شده را هر بار لینکی به یک صفحه وب مشاهده میکند و آن را به عنوان اطلاعاتی درباره آنچه در صفحه است، در نظر میگیرد.
لینکهای داخلی همچنین به شما راهی میدهد تا به موتورهای جستجو نشان دهید که چگونه صفحات مختلف شما به هم متصل شده و از یک صفحه در سایت به صفحه دیگر میتوان بازدید کرد.
خب، هدف شما این است که میخواهید بازدیدکنندگان را در سایت خود نگه دارید و آنها زمان زیادی را صرف گشتن در سایت بکنند، ارائه لینکهای داخلی مفید راه خوبی برای تحقق این امر و بالا آمدن سایت در صفحه اول گوگل است.
در رابطه با لینک سازی خارجی نیز باید گفت از منابعی که از آنها مطلب نوشته اید حتما نام ببرید و به آنها لینک بدهید، این کار نیز در بالا آمدن سایت در گوگل و همچنین کسب اعتبار نزد گوگل بسیار تاثیر گذار است.
13. نقشه سایت خود را به Google ارسال کنید
قبل از اینکه صفحات سایت شما در صفحه نتایج موتور جستجو نشان داده شوند، Google باید سایت شما را بررسی کند. شما میتوانید با ارسال نقشه سایت خود از طریق Google Search Console سرعت کار را افزایش دهید.
در آخر:
اگر همه چیز در این لیست زیاد به نظر میرسد، باید به آن عادت کنید زیرا تازه شروع به کار کرده اید. بالا آوردن سایت در گوگل فرآیندی طولانی مدت و زمانبر اما شیرین است. وقتی صفحه اول گوگل در انتظارتان باشد، انگیزه خواهید گرفت.
چگونگیِ بررسی و ارزیابی موفقیت در سئو به نوع هدف شما بستگی دارد. ابتدا هدف خود را مشخص کرده، معیار سنجش آن را تعیین و بعد از انتخاب یک بازه زمانی مشخص به ارزیابی داده ها پرداخته تا از موفقیت استراتژی سئوی سایت آگاهی یابید.
برای موفقیت و بالا آوردن سایت خود در گوگل باید برنامه ریزی خوب و دقیقی انجام دهید تا این امر میسر شود.
سوالات و دیدگاههای خود را بیان کنید، تا مشکلات شما را رفع کنیم.
منابع