در این مقاله میخواهیم الگوریتم تطبیق دقیق دامنه را که سال 2012 راه اندازی شد برای شما توضیح دهیم. همچنین تأثیر الگوریتم EMD گوگل در رتبه بندی یک سایت و تأثیر آن در سئو را شرح خواهیم داد.
تعریف الگوریتم EMD
یک نام دامنه را تصور کنید که دقیقاً مشابه کلمه کلیدی است که کاربر آن را جستجو میکند؛ در این حالت اصطلاح “تطبیق دقیق دامنه” مطرح میشود و الگوریتم EMD گوگل (Exact Match Domain) روی آن متمرکز است.
به عنوان مثال شما اگر نام سایتتان را BuyCheapJeansOnline.com بگذارید، در این صورت از تطبیق دقیق دامنه برای نام Domain خود استفاده کرده اید. تصور کنید کاربران عبارت “خرید شلوار جین ارزان” را در گوگل جستجو کنند، با این کار سایت شما در نتایج گوگل و در رتبه بالایی به کاربران نمایش داده میشود و این برای شما سود آور است.
همانطور که میدانید برای این که در نتایج گوگل رتبه بالایی را کسب کنیم و موتورهای جستجو ما را در رتبه بالایی نشان دهند، باید اصولی را رعایت کنیم و آنها را به کار ببریم. این اصول عبارتاند از:
- سایتهای امن (//:Https)
- سایتهای سازگار با موبایل
- نشانه گذاری طرحواره
- کیفیت محتوای سایت
- طول محتوای سایت
- سرعت صفحه
- سیگنالهای اجتماعی
- بک لینک باکیفیت
- تصاویر بهینه شده
- سن دامنه
همانطور که میبینید تطبیق دقیق دامنه در این موارد ذکر نشده است.
وقتی که میخواهید از EMD در دامنه خود استفاده کنید باید تمام موارد گفته شده را رعایت کنید تا یک سایت معتبر و با محتوای باکیفتی را ایجاد کنید و سپس با استفاده از کلمه کلیدی در دامنه خود اعتبار و رتبه سایت خود را افزایش دهید.
حتی اگر فکر میکنید که EMD به صورت ظاهری برای سئو سایتتان کمک میکند، در ادامه مشاهده خواهید کرد که الگوریتم EMD گوگل روی چه دامنه هایی از سایتها تأثیر دارد.
قوانین الگوریتم EMD
اول از همه اگر دامنه دقیقاً با یک عبارت جستجو مطابقت داشته باشد، میتواند به عنوان یک سایت اسپم (هرزنامه) شناخته شود.
به عنوان مثال اگر شما در گوگل عبارت کلیدی “Watch Movies for free (تماشای فیلم به صورت رایگان)” را جستجو کنید، مشاهده خواهید کرد که چندین نتایج در گوگل با کلمه کلیدی که جستجو کرده اید، مطابقت دارند (مانند تصویر زیر).
اگر کلمه Free را از عبارت جستجو خود حذف کنید و به جای آن کلمه Online را قرار دهید (Watch Movies for online)، باز هم مشاهده خواهید کرد که دامنه هایی دقیقاً مطابق با کلمه کلیدی شما نمایش داده میشود (مانند تصویر زیر).
بیشتر دامنه های سایتهای معتبر از نام تجاری خود در دامنه سایتشان استفاده میکنند. به عنوان مثال سایت Glassdirect.com که شرکت ساخت عینک است از کلمه Glass یعنی کلمه کلیدی عینک در دامنه خود استفاده کرده است.
به عنوان مثال اگر به صورت فارسی کلمه “دانلود” را در گوگل جستجو کنید، همانطور که در تصویر زیر میبینید اکثر دامنه ها از این کلمه استفاده کرده اند. حتی در دامنه این سایتها کلمه Download به صورت Bold دیده میشود.
مزیت الگوریتم EMD به صورت ناعادلانه است، زیرا سایتهای باکیفیت و یا محتواهای باکیفیت، با استفاده از روش کلاه سفید به رتبه های بالایی در نتایج گوگل رسیده اند.
اما سایتهایی که از تطبیق دقیق دامنه استفاده کرده اند، یعنی تنها با قرار دادن کلمه کلیدی در دامنه خود، به نتایج بالایی در گوگل رسیده اند.
بیل اسلاوسکی (مدیر سایت SEO by the SEA) در سال 2011 بیان کرد که:
سایتهایی هستند که موتور جستجو را فریب میدهند تا در رتبه بالایی در نتایج گوگل قرار گیرند.
به عنوان مثال اگر موتور جستجو اهمیت بیشتری برای رتبه در نتایج گوگل به سایتهایی که کلمه کلیدی در دامنه آنها قرار گرفته اند قائل شود، در این صورت این سایتها با قرار دادن یک کلمه کلیدی، به رتبه بالایی در نتایج گوگل دست مییابند.
البته الگوریتم EMD گوگل این گونه سایتها را بررسی میکند؛ در نتیجه سایتهای معتبر دیگر که حتی کلمه کلیدی در دامنه خود استفاده نکرده اند، این کار را ناعادلانه میدانند و همچنین علاوه بر این، استفاده از این سایتها خطراتی را برای کاربران به همراه دارد.
به عنوان مثال در سایتهایی که به صورت آنلاین میتوان فیلم مورد نظر خود را تماشا کرد مانند سایت خارجی Netfix و سایتهای ایرانی مانند فیلیمو و نماوا، امنیت و دیدگاه بهتری را به کاربران نسبت به سایتهایی که در دامنه خود از کلمه کلیدی استفاده میکنند تا به نتایج بهتری در گوگل برسند، ارائه میدهند.
در نتیجه الگوریتم EMD این سایتها را بررسی خواهد کرد و در نتایج جستجو به کاربران نمایش خواهد داد.
دو فاکتور مهم در استفاده از EMD
دو فاکتور اصلی در شناسایی و ارزیابی سایتهای EMD وجود دارد، از جمله:
- تعداد کلمات کلیدی در دامنه: این ویژگی در انواع دامنه ها متفاوت است، مثلاً در دامنه های net. و org. باید حداکثر تا 3 کلمه کلیدی در آنها استفاده شود.
- خط فاصله در URL: این ویژگی نشان میدهد سایتهایی که در دامنه خود و برای نقض قوانین گوگل از چندین خط فاصله استفاده میکنند، به عنوان سایتهای اسپم شناخته میشوند.
اینها فاکتورهایی هستند که برای استفاده از EMD در دامنه باید در نظر گرفته شوند و الگوریتم EMD آنها را مورد بررسی قرار میدهد.
تصمیمات گوگل در الگوریتم تطبیق دقیق دامنه
در سال 2012، رئیس واحد وب اسپم گوگل “مت کاتز” اعلام کرد که با تغییر الگوریتمها، تأثیر دامنه سایتهای EMD با کیفیت پایین در نمایشدادن نتایج جستجو به کاربران کمتر خواهد شد.
“مت کاتز” همچنین در توییتر خود نوشت، “الگوریتم EMD تنها بر 0.6 درصد از کلمات کلیدی در جستجو به زبان انگلیسی تأثیر گذار خواهد بود. ”
از سال 2012 میلادی تا امسال اطلاعاتی در مورد تطبیق دقیق دامنه نبود، تا این که سایت Search Engine Roundtable گزارشی از توییت Gary Illyes از گوگل را منتشر کرد.
این نشان میدهد که گوگل همچنان در حال شناسایی سایتهای اسپمی است که از تطبیق دقیق دامنه در URL خود استفاده میکنند.
یک سوال مهم این است که چگونه از جریمه گوگل در استفاده از تطبیق دقیق دامنه جلوگیری کنیم؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که سایتهای زیادی وجود دارند که با استفاده از الگوریتم EMD در رتبه های بالایی در نتایج گوگل هستند بدون این که توسط گوگل جریمه شوند.
سایت cheapflights.com یکی از آنها است. این سایت معتبر به دلیل عدم اسپم بودن با استفاده از کلمه کلیدی “Cheap Flight” در دامنه خود در رتبه بالایی در نتایج گوگل قرار دارد.
نتیجه گیری
همانطور که دیدیم الگوریتم EMD سایتهایی که از تطبیق دقیق دامنه استفاده کرده اند را بررسی میکند و اگر سایتی برای سوءاستفاده کردن از گوگل میخواهد رتبه بالایی را توسط EMD به دست آورد جریمه میکند.
اگر دامنه شما هم از الگوریتم EMD پیروی میکند و فعالیت سایتتان مناسب باشد و محتواهای باکیفیتی را تولید کنید، پس جای نگرانی نیست که گوگل به دلیل استفاده از تطبیق دقیق دامنه سایت شما را جریمه کند.
امیدوارم که مفهوم الگوریتم EMD را بهتر متوجه شده باشید. شما میتوانید سؤالات خود را در این زمینه با ما در میان بگذارید.
منابع