الگوریتم Mobilegeddon گوگل چیست | انقلاب در نتایج موبایلی

آخرین به‌روزرسانی: 31 خرداد 1401
بازدید: 1,222 بار
الگوریتم Mobilegeddon گوگل
مدت زمان مطالعه این مقاله
4 دقیقه

به‌روزرسانی الگوریتم Mobilegeddon گوگل یکی از بزرگ‌ترین تغییرات در رتبه‌بندی و نتایج موبایلی گوگل بود که باعث آغاز عصر جدیدی در نتایج تلفن همراه شد.

پیش از آنکه مقاله را آغاز کنیم، ببینیم معنی الگوریتم چیست؟

الگوریتم به دستورهای کوچکی گفته می‌شود که در کنار هم و البته با ترتیب مشخص، یک کار بزرگ را انجام می‌دهند.

به طور مثال پول گرفتن از دستگاه عابربانک، دارای الگوریتم است. کارت را وارد می‌کنیم، رمز را می‌زنیم، مقدار پول را مشخص می‌کنیم، اگر رمز صحیح بود و حساب مورد نظر موجودی داشت، وجه پرداخت می‌شود و رسید ارائه می‌گردد. این یک مثال ساده از الگوریتم دریافت پول، برای دستگاه‌های خودپرداز بود.

حالا موتورهای جستجو مثل گوگل قوانین منحصر به خودشان را در قالب الگوریتم‌ها مختلفی پیاده‌سازی کرده‌اند. یعنی هر بار که گوگل به‌روزرسانی جدیدی در الگوریتم‌هایش اجرا کند، رتبه‌بندی سایت‌ها دچار نوسان می‌شوند.

نکته: اغلب موتورهای جستجو، قوانین الگوریتم‌های‌شان را طبق قوانین گوگل تنظیم کرده‌اند و این غول نرم افزاری جهان، به عنوان مرجع موتورهای جستجو شناخته می‌شود.

با این مقدمه احتمالاً درک خوبی از الگوریتم به دست آورده‌اید. حالا می‌خواهیم به موضوع اصلی مقاله که الگوریتم Mobilegeddon گوگل است بپردازیم.

الگوریتم Mobilegeddon گوگل و افزایش ترافیک

الگوریتم Mobilegeddon گوگل چیست؟

در سال 2015 الگوریتم Mobilegeddon گوگل معرفی شد.

واکنش‌ها نسبت به الگوریتم موبایل گدون به قدری مثبت بود که استفاده از این الگوریتم، نه تنها برای موتورهای جستجوگر، بلکه توسط فوربس (Forbes) نیز استفاده شد.

استفاده از الگوریتم Mobilegeddon گوگل برای اولین بار در صحنه‌ی بازاریابی اینترنتی آمریکا اجرا شد. نام موبایل گدون از ترکیب دو عبارت «موبایل و آرماگدون (اشاره به جنگ آخرالزمان)» گرفته شده است.

دلیل اصلی راه‌اندازی این الگوریتم، رغبت کاربران به استفاده از تلفن همراه برای انجام «خریدهای اینترنتی، حضور در شبکه‌های اجتماعی، تماشای فیلم و جستجو در سایت‌ها» بود. به عنوان مثال، در ایالات متحده بیش از 77% از جستجوهای کاربران گوگل، با موبایل انجام شد.

فعالان سئو پس از راه‌اندازی الگوریتم Mobilegeddon گوگل، پیش‌بینی کردند که جریمه‌های قابل توجهی برای سایت‌هایی که واکنش‌گرا (یا Responsive) نشده‌اند، اعمال شود و همینطور هم شد.

تقریبا یک سال پس از اولین نسخه از الگوریتم Mobilegeddon گوگل، دومین به‌روزرسانی برای این الگوریتم در ژوئن 2016 معرفی شد. تجزیه و تحلیل سایت Searchmetrics نشان داد که این بار هم مثل دفعات قبل، تأثیر به‌روزرسانی روی رتبه‌بندی‌ها، به نفع سایت‌های موبایل فرندلی بوده است.

ویژگی‌های به‌روزرسانی الگوریتم Mobilegeddon گوگل

  1. اگر سایت موبایل فرندلی باشد، یک عامل مثبت در رتبه‌بندی محسوب می‌شود.
  2. الگوریتم موبایل گدون، مبتنی بر URL (آدرس صفحات مختلف) است و یک امتیاز برای کل دامنه لحاظ نمی‌کند.
  3. این به‌روزرسانی هیچ تصمیم خاکستری ندارد! یعنی صفحات شما یا موبایل فرندلی هستند یا نیستند.
  4. الگوریتم موبایل گدون گوگل به طور خودکار صفحات موبایل فرندلی را تشخیص می‌دهد.
  5. الگوریتم Mobilegeddon فقط روی رتبه‌بندی جستجوهای موبایل تأثیر می‌گذارد.

نمونه مثال الگوریتم Mobilegeddon گوگل

اهداف الگوریتم موبایل گدون چیست؟

همانند همه به‌روزرسانی‌ها، هدف الگوریتم Mobilegeddon گوگل ارائه‌ی بهترین نتایج به کاربران است.

معرفی الگوریتم موبایل گدون گوگل مطمئنا برای این غول فناوری ارزش زیادی را رقم زد. زیرا بقای هر شرکت بزرگی، در همگام سازی محصولاتش با نیاز مشتریان است.

فرض کنید گوگل صفحاتی که موبایل فرندلی نیستند را به کاربران ارائه دهد، چه اتفاقی می‌اُفتد؟ اعتماد کاربران سلب می‌شود و آن‌ها سراغ سایر موتورهای جستجو می‌روند.

دلایل اهمیت موبایل فرندلی بودن سایت

برای اینکه ارزش و اهمیت سایت‌های موبایل فرندلی را بیش از پیش درک کنید، توجه شما را به 6 آمار جذاب جلب می‌کنیم:

1. بیش از 72% از کاربران اینترنتی، علاقه‌مند به سایت‌های موبایل فرندلی هستند.

2. بیش از 67% از مشتریان سایت‌های فروشگاهی، فقط از صفحات موبایل فرندلی خرید می‌کنند. یعنی اگر فروشگاهی تمام صفحاتش موبایل فرندلی باشد، اما صفحه‌ی محصولش Mobile-Friendly نباشد، بیش از 67% مشتریانش را از دست می‌دهد.

3. طبق مطالعه‌ای که از جمعیت بزرگسالان ایالات متحده انجام شد، مشخص گردید که روزانه به طور متوسط هر بزرگسال آمریکایی، تقریباً دو ساعت و پنجاه و یک دقیقه از زمانش را در سایت‌های موبایل فرندلی می‌گذراند.

4. سایت‌هایی که موبایل فرندلی نباشند، در بهترین حالت جزو صفحات سوم به بعد گوگل قرار می‌گیرند.

یادآوری: اکثر کاربران اینترنتی، فقط به 3 لینک اولی که گوگل معرفی می‌کند، توجه می‌کنند.

5. ترافیک نتایج موبایلی گوگل، 32% بیشتر از ترافیک دسکتاپ است.

6. بیش از 94% از کاربران نتایج محلی را از طریق موبایل جستجو می‌کنند.

الگوریتم موبایل گدون

چالش سایت‌ها با الگوریتم Mobilegeddon

اگر مدیران و صاحبین کسب و کارها، سایت خود را برای تلفن‌های هوشمند بهینه نکنند، رتبه‌هایشان در نتایج موبایلی به خطر خواهد افتاد. این ضررها با اعمال مجازات از طرف الگوریتم Mobilegeddon گوگل رخ می‌دهند.

یادآوری: به طور کلی سایت‌هایی که برای صفحات موبایل و تبلت نمایش جذابی ارائه نمی‌دهند، سیگنال‌های منفی از تجربه کاربری به گوگل ارسال خواهند کرد.

در ادامه مقاله، به 2 چالشی که ممکن است بر اثر مجازات الگوریتم موبایل گدون رخ دهد را بررسی می‌‎کنیم:

  1. اگر سایتی موبایل فرندلی نباشد و ترافیکش وابسته به نتایج گوگل باشد، احتمالاً بخش عمده‌ای از ترافیکش را از دست خواهد داد.
  2. اگر سایتی ترافیکش از نتایج موبایلی نسبت به نتایج دسکتاپ دچار کاهش شد، یعنی تحت تأثیر جریمه‌های الگوریتم موبایل گدون قرار گرفته است.

بررسی موبایل فرندلی بودن سایت

در انتهای مقاله قصد داریم ابزار اختصاصی گوگل برای بررسی Mobile-Friendly را معرفی کنیم.

این ابزار رایگان از خانواده‌ی Google Search Console است که از اینجا می‌توانید به آن دسترسی داشته باشید و موبایل فرندلی بودن هر کدام از صفحات سایت‌تان را بررسی نمایید.

به عنوان نمونه، اسکرین شات زیر مربوط به صفحه اصلی سایت آکادمی پونک به آدرس poonak.org است که نشان می‌دهد URL موبایل فرندلی است.

بررسی Mobile-Friendly

در آخر

به‌روزرسانی‌های الگوریتم‌های گوگل می‌توانند برای هر سایتی چالش داشته باشند. بنابراین سایت‌‌هایی که برای کسب درآمدشان به ترافیک اُرگانیک یا طبیعی گوگل وابسته هستند، باید روی اقدامات اصولی سئو و پیروی از دستورالعمل‌های روز گوگل متعهد باشند تا درگیر جرایم الگوریتم‌ها نشوند.

در نتیجه اگر می‌خواهید کمترین تأثیر منفی از به‌روزرسانی‌های الگوریتمی گوگل را تجربه کنید پیشنهاد ما همسو کردن استراتژی‌های کسب و کارتان با قوانین اخلاق مدارانه‌ی گوگل است.

معرفی الگوریتم Mobilegeddon گوگل نقطه عطفی در نتایج موبایلی بود و باعث اجرای عدالت در رتبه‌بندی‌ها شد. حالا از شما می‌خواهیم ترافیک اُرگانیک گوگل در موبایل و دسکتاپ سایت خودتان را مقایسه کنید و نتیجه‌ی آن‌را در قسمت‌ها کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

منابع

vendasta

simplilearn

searchmetrics

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024