تا به حال اسم الگوریتم Mobilegeddon گوگل به گوشتان خورده است؟ ممکن است با این الگوریتم آشنایی نداشته باشید، اما مطمئنم از خدماتی که ارائه میدهد بسیار استفاده کردید. قبل از معرفی الگوریتم موبایل گدون، بهتر است توضیح کوتاهی درباره واژه الگوریتم بدهیم.
الگوریتم به دستورهای کوچکی گفته میشود که در کنار هم و البته با ترتیب مشخص، یک کار بزرگ را انجام میدهند. به طور مثال پول گرفتن از عابر بانک یه الگوریتم دارد.
کارت را وارد میکنیم، رمز را میزنیم، مقدار پول را مشخص میکنیم بعد از دریافت وجه نقد، رسید را تحویل میگیریم. این یک مثال ساده از الگوریتم، برای دریافت پول بود.
هر بار که گوگل بهروزرسانی در الگوریتم موتور جستجوی خود انجام میدهد، رتبه بندی شما میتواند نوسان کند و گاهی شما را وحشت زده میکند. این قابل درک است، چراکه گوگل، بر فضای موتور جستجو مسلط است و %86 از کل بازدید موتور جستجو را هدایت میکند.
هرچه سایت شما، در نتایج جستجوی گوگل بالاتر نشان داده شود، احتمال بازدید افراد از سایت بیشتر است و این ترافیک اضافی میتواند به فروش بیشتر تبدیل شود.
معرفی الگوریتم Mobilegeddon گوگل
در سال 2015، برای اولین بار در تاریخ، گوگل بهروزرسانی الگوریتم خود را با یک تاریخ دقیق برای عرضه اعلام کرد. این بهروزرسانی، به عنوان الگوریتم Mobilegeddon گوگل ثبت شده است.
الگوریتم موبایل گدون، نه تنها در محافل جستجوگرهای مرتبط مورد بحث قرار گرفت، بلکه توسط رسانههای جمعی مانند فوربس (Forbes) نیز استفاده شد.
الگوریتم Mobilegeddon گوگل اولین بار در صحنه بازاریابی آنلاین ایالات متحده مطرح شد. این اصطلاح از “موبایل” و “آرماگدون (اشاره به جنگ آخرالزمان)” ساخته شده است. “Mobilegeddon” قرار بود توصیفی کاملاً جنگی در بهروزرسانی گوگل و اهمیت این موضوع باشد.
پس از راهاندازی الگوریتم Mobilegeddon گوگل و رغبت کاربران به استفاده از موبایل برای جستجوی اینترنتی، پیشبینی میشد که جریمههای قابل توجهی برای سایتهایی که واکنشگرا (یا Responsive) نشدهاند، اجرا شود.
به عنوان مثال، در ایالات متحده امریکا %94 از جستجوهای انجام شده در موبایل اتفاق میافتد و 77% از جستجوهای موبایل به طرز حیرت انگیزی در خانه یا محل کار انجام میشود، مکانی که میتوانید به راحتی یک رایانه رومیزی پیدا کنید.
تقریبا یک سال پس از اولین عرضه الگوریتم Mobilegeddon گوگل، دومین بهروزرسانی موبایل در ژوئن 2016 معرفی شد. تجزیه و تحلیل Searchmetrics نشان داده است که این بار نیز، تاثیرات در رتبه بندی و بنابراین ترافیک به نفع سایتهای موبایل فرندلی است.
ویژگیهای بهروزرسانی الگوریتم Mobilegeddon گوگل
1. اگر سایت موبایل فرندلی باشد، یک عامل مثبت در رتبه بندی محسوب میشود.
2. الگوریتم موبایل گدون مبتنی بر URL (آدرس سایت) است و در کل یک دامنه قرار ندارد.
3. این بهروزرسانی هیچ منطقه خاکستری ندارد. صفحات شما یا موبایل فرندلی هستند یا خیر.
4. الگوریتم موبایل گدون گوگل به طور خودکار صفحات موبایل فرندلی را تشخیص میدهد.
5. فقط بر رتبه بندی جستجو در موبایل تاثیر میگذارد.
6. بر نتایج جستجو در همه زبآنها در سطح جهان تاثیر میگذارد.
7. برای صفحات منفرد، نه کل سایتها اعمال میشود.
گوگل این پیام را در “Webmaster Central Web Journal” ارسال کرد و بهروزرسانی را با جزئیات مختصر، با یک تصویر روشن کرد تا تفاوت بین موبایل فرندلی بودن یا نبودن را مشخص کند.
الگوریتم Mobilegeddon گوگل طی یک هفته منتشر شد. تغییرات مستقیم و غولآسا بودند و بر همه تاثیر میگذاشتند. فارغ از اینکه در کدام صنعت فعالیت میکردید، چه پاک کننده میفروختید و چه پل میساختید، موقعیت شما تحت تاثیر قرار میگرفت.
این یک بهروزرسانی عادلانه الگوریتمی نبود، یک جنبش اجتماعی بود و گوگل تقریبا قصد داشت تبلیغات را متحول کند. با معرفی الگوریتم Mobilegeddon گوگل این شرکت در واقع به رفتار خریداران واکنش نشان داده بود، گوگل تصمیم گرفت که رفتار مشتری را تغییر داده و با آن سازگار شود و این انتخاب درستی بود.
از آنجا که بخش عمده ای از درآمد آنها هنوز از طریق تبلیغات پولی تامین میشود، گوگل همیشه از واکنش کاربر با موتور جستجوی خود مراقبت میکند.
اهداف الگوریتم موبایل گدون چیست؟
همانند همه بهروزرسانی ها، الگوریتم Mobilegeddon گوگل نیز، این هدف را دارد که نتایج جستجو را برای کاربران بهتر کند. با ارتقا الگوریتم موبایل گدون، گوگل روند استفاده از اینترنت را دنبال میکند. امروزه در بعضی از بخشها، بیش از نصف کل جستجوها در موبایل انجام میشود.
معرفی الگوریتم Mobilegeddon گوگل مطمئنا برای این شرکت نیز با ارزش است. زیرا اگر کمپانی موتور جستجوگر، بخواهد در بازار رقابتی دوام بیاورد، باید خود را با نیاز مشتری هماهنگ کند.
اگر به دلیل نبود سایتهای موبایل فرندلی، کاربران اعتماد خود را به نتایج جستجو از دست بدهند، ممکن است در آینده از موتور جستجوی دیگری استفاده کنند.
پیامدهای بهروزرسانی موبایل برای مدیران سایت
اگر مدیران وب و شرکتها، سایتهای خود را برای تلفنهای هوشمند بهینه نکنند، خطر از دست دادن رتبه بندی در SERPهای موبایل را دارند. این ضررها میتواند با اعمال مجازات از طرف الگوریتم Mobilegeddon گوگل رخ دهد.
همچنین توجه داشته باشید که سایتهایی که برای تلفنهای هوشمند مناسب نیستند، سیگنالهای منفی کاربر را به گوگل ارسال میکنند. این بدان معنی است که میزان خروجی میتواند افزایش پیدا کند و مدت زمان بازدید کاهش یابد.
چالشهای ناشی از الگوریتم Mobilegeddon گوگل
برخی از ملاحظاتی که با بهروزرسانی این الگوریتم باید در خاطر داشته باشید به شرح زیر است:
1. آمار نشان میدهد که میزان نتایج جستجو از طریق موبایل، در مقابل نتایج جستجو از روی دسکتاپ، هر روز اختلافشان بیشتر میشود.
2. اگر یک تجارت آنلاین کاملا تثبیت شده دارید که به ترافیک مستقیم به سایتهای موبایل فرندلی وابسته نیست، پس این بهروزرسانی الگوریتم نباید بر استراتژی SEO شما تاثیر منفی بگذارد.
3. بیشترین تاثیر الگوریتم Mobilegeddon گوگل روی سایتهایی خواهد بود که:
(3.1) وابسته به افرادی هستند که سایتها را از طریق جستجوی گوگل پیدا میکنند.
(3.2) وابسته به جستجویی هستند که از طریق موبایل رخ میدهد.
4. تبدیل یک سایت غیر موبایل فرندلی به صفحات موبایل فرندلی، بستگی به اندازه سایت دارد؛ و البته این تغییر، هزینه بر و وقتگیر است.
استراتژی جستجوگرها برای موبایل
اگر از تاثیر الگوریتم Mobilegeddon گوگل در سایت خود مطمئن نیستید، چندین کار وجود دارد که میتوانید انجام دهید.
1. برای ارزیابی تاثیر تغییرات، از طریق این الگوریتم، باید ترافیک سایت خود را کنترل کنید.
2. برای بررسی موبایل فرندلی بودن سایت خود از ابزار توصیه شده گوگل استفاده کنید.
3. برای بهروزرسانی یا ساخت سایت خود به گونه ای که موبایل فرندلی باشد، از راهنمای معتبر گوگل استفاده کنید. مشاغلی که هنوز خود را با الگوریتم موبایل گدون سازگار نکرده اند، لازم نیست بترسند، برای بهبود وضعیت موبایل در نتایج جستجوی گوگل خیلی دیر نیست.
10 دلیل برای نیاز مشاغل به صفحات موبایل فرندلی
1. 72% از مصرف کنندگان، خواهان سایتهای موبایل فرندلی هستند.
– گوگل در مورد اهمیت سایتهای موبایل تحقیق کرد و متوجه شد %72 از مصرف کنندگان برای سهولت جستجو به صفحات موبایل فرندلی نیاز دارند.
– مصرف کنندگان در واقع علاقه خود را به سایتهایی که موبایل سازگار نیستند از دست میدهند. مشاغل باید به حرف مصرف کنندگان گوش دهند؛ هر جا تقاضا وجود داشته باشد، فرصت موفقیت وجود دارد، واضح است که تقاضا برای سایتهای موبایل فرندلی بیشتر است!
2. 67% از مصرف کنندگان تمایل به خرید کالا یا استفاده از خدمات صفحه موبایل فرندلی دارند.
– مشاغل کوچک، اگر سایتشان موبایل فرندلی باشد، احتمالا از مزایای فروش آنلاین برخوردار میشوند. همانطور که آمار نشان داده است، مصرف کنندگان بیشتر از هر زمان دیگر در خرید آنلاین فعال هستند. مشاغل باید اطمینان حاصل کنند که سایت آنها برای خریدار جذاب است تا فرصتهای فروش را افزایش دهند.
3. پنج تا هفت ثانیه، تمام چیزی است که شما برای متقاعد کردن کاربر، در صفحه خود دارید.
– مصرف کنندگان خیلی سریع علاقه خود را از دست میدهند و بیشتر مردم بی تاب هستند. اگر صفحه موبایل فرندلی نباشد، ممکن است چند ثانیه طول بکشد تا مصرف کننده علاقه خود را از دست بدهد و از پیمایش درسایت شما منصرف شود.
4. بزرگسالان آمریکایی روزانه به طور متوسط دو ساعت و پنجاه و یک دقیقه با استفاده از موبایل وقت میگذارند.
– موبایل و تلفنهای هوشمند اکنون بخشی اساسی از زندگی روزمره مردم هستند.
5. سایتهایی که موبایل فرندلی نبودند، در سه صفحه اول نتایج جستجو 21% درصد کاهش بازدید داشتند.
– مصرف کنندگان زمان زیادی را برای مرور “نتایج ثانویه” در گوگل نمیگذرانند. اگر یک تجارت کوچک در چند صفحه اول گوگل نباشد، ممکن است هرگز مورد توجه قرار نگیرد.
6. سایتهای موبایل فرندلی از زمان معرفی الگوریتم Mobilegeddon گوگل تاکنون %32 بیشتر از سایتهای غیر موبایل فرندلی، ترافیک ارگانیک دریافت کرده اند.
– “ترافیک ارگانیک” ترافیکی است که از طریق تبلیغات رایگان به سمت شما سرازیر میشود.
– کاربرانی که از طریق ترافیک ارگانیک به سایتی مراجعه میکنند، اغلب بسیار با ارزش تر از هر نوع بازدید کننده دیگری هستند؛ زیرا به طور فعالانه در جستجوی محصول یا خدمات میباشند. این بدان معناست که قصد خرید آنها بسیار بیشتر است.
7. 94% از دارندگان موبایل به دنبال اطلاعات محلی در تلفن خود هستند.
– از آنجا که جستجوگران در حال حرکت به دنبال این اطلاعات هستند، قصد خرید آنها بسیار بیشتر از افرادی است که در خانه جستجو میکنند. الگوریتم موبایل گدون فقط سایتهای مرتبط را به کاربران نمایش میدهد.
8. 89% از شرکت کنندگان اعتراف کردند که هفته ای یک بار یا بیشتر به دنبال کسب و کار محلی در موبایل خود هستند، حداقل %58 این افراد هر روز جستجو میکنند.
– باز هم، این کاربران قصد خرید بالایی دارند و از نظر کسب و کارهای محلی ارزش زیادی دارند.
9. مصرف کنندگان، بالای 15 ساعت در هفته را صرف تحقیق، در موبایلهای خود میکنند.
– مصرف کنندگان دائما به دنبال کسب و کارهای کوچک هستند و این مشاغل باید کاری کنند که در بالای لیست قرار بگیرند.
10. بیش از 6.8 میلیارد نفر از موبایل استفاده میکنند.
– این تقریبا 87% از جمعیت جهان است.
الگوریتم Mobilegeddon گوگل چگونه کار میکند؟
اساسا، هنگامی که یک کاربر چیزی را در دستگاه موبایل خود جستجو میکند، صفحات موبایل فرندلی در نتایج موتور جستجوگر اولویت بندی میشوند. اکنون، این یک معضل بزرگ در دنیای تجارت است، زیرا بسیاری از مشاغل کوچک، تنظیمات موبایل فرندلی را برای سایتهای خود ندارند.
الگوریتم Mobilegeddon گوگل موظف است، حضور آنلاین مشاغل کوچک را که موبایل فرندلی نیستند از بین ببرد. بسیاری از مشاغل کوچک دچار وحشت شدند زیرا سایتهای آنها در نتایج موتور جستجوی گوگل اولویت نداشتند.
بله، این آمار نگران کننده است و احتمالا برای مشاغل بدون سازگاری با موبایل بسیار ترسناک است. با این حال، شما باید آرامش خود را حفظ کرده و سایت خود را موبایل فرندلی کنید.
در آخر
بهروزرسانیهای الگوریتم گوگل میتواند برای مدیران سایت و مشاغلی که برای کسب درآمد فقط به سایت آنلاین خود متکی هستند، تاثیرگذار باشد. برای بسیاری از دارندگان سایت، آموزش مناسب سئو و پیروی از دستورالعملهای گوگل میتواند تفاوت بین یک تجارت آنلاین پررونق و یا گم شدن در صفحات گوگل را ایجاد کند.
اگر میخواهید کمترین تاثیر منفی روی سایت و تجارت خود داشته باشید، داشتن یک استراتژی وب که اهداف سایت شما و دیدگاه تجارت آنلاین شما را با اخلاق گوگل همسو کند، بسیار حیاتی است. استفاده از استراتژیهای مختلف، از جمله روابط عمومی مناسب و بازاریابی برای تجارت آنلاین خود، ممکن است اقدامی مهم برای تجارت آنلاین یا سایت شما باشد.
گرد و غبار معرفی الگوریتم Mobilegeddon گوگل فروکش کرد و برخی از مشاغل با این الگوریتم سازگار شده اند، اما هنوز برخی از مشاغل وجود دارند که سایتهای مویابل فرندلی ندارند. آیا تجارت شما از گزند الگوریتم Mobilegeddon گوگل جان سالم به در برده است؟
منابع