الگوریتم Page Layout گوگل چیست و چه هدفی دارد؟

آخرین به‌روزرسانی: 16 خرداد 1401
بازدید: 965 بار
معرفی الگوریتم Page Layout
مدت زمان مطالعه این مقاله
4 دقیقه

در قسمت بالای برخی از سایت‌ها، فضای زیادی به تبلیغات اختصاص داده شده است و اگر کاربری بخواهد به محتوای مورد نظرش برسد، مجبور به اسکرول می‌شود که این اتفاق باعث اُفت تجربه کاربری خواهد شد. الگوریتم Page Layout در سال 2012 برای نظارت روی چنین سایت‌هایی راه‌اندازی گردید.

معرفی الگوریتم Page Layout

همه‌ی کاربران انتظار دارند، محتوای مهمی ‌که به دنبال آن هستند در بالای سایت قرار داشته باشد. اما در بسیاری از سایت‌ها، تبلیغات و اطلاعات کم‌ارزش در قسمت بالای سایت قرار می‌گیرند.

از همین رو گوگل در سال 2012 متوجه شد که تبلیغات زیاد، کاربران را آزرده کرده است و برای مقابله با این موضوع، الگوریتم Page Layout را ‌ایجاد کرد. این یک قدم دیگر در مسیر پیشرفت الگوریتم‌های گوگل برای ایجاد سایت‌هایی کاربرپسند بود.

به عبارت بهتر سایت‌هایی که بیش از اندازه، از بلوک‌های بزرگ تبلیغاتی در نقاط مختلف سایت استفاده کرده باشند، هدف اصلی این الگوریتم خواهند بود.

نظر گوگل درباره تبلیغات

بسیاری از سایت‌ها با استفاده از سرویس AdSense گوگل، امکان درآمدزایی از طریق تبلیغات را خواهند داشت. چون AdSense یکی از خدمات رایگان گوگل است و به مدیران سایت اجازه می‌دهد تا از طریق نمایش تبلیغات متنی، بنری و ویدیویی، کسب درآمد داشته باشند.

گوگل با تبلیغات مشکل ندارد! حتی با نمایش تبلیغات در بالای سایت هم مشکلی ندارد!

پس مشکل گوگل با چیست؟

گوگل سایت‌هایی که تبلیغات زیاد و غیرمرتبط با علاقه‌ی کاربران را نمایش می‌دهند را جریمه می‌کند.

پیشنهاد می‌کنیم از تست‌های A/B برای نمایش تبلیغات در مکان صحیح سایت استفاده کنید تا تجربه کاربری مثبتی رقم بزنید.

 

مطالب مورد نظر را در بالای صفحه قرار دهید.

تاثیر الگوریتم Page Layout در رتبه‌بندی سایت

Page Layout به طور مستقیم روی رتبه‌بندی سایت تأثیر گذار نیست. در واقع بسیاری از الگوریتم‌های گوگل، نتیجه‌ی تجربه کاربری را برای پاداش یا جریمه‌ی سایتی در نظر می‌گیرند.

اگر وارد سایتی شدید که بخش زیادی از فضای صفحه با تبلیغات احاطه شده، یعنی تجربه کاربری در این سایت، عملکرد بدی داشته است. چنین سایت‌هایی پیشرفت زیادی در نتایج گوگل نخواهند داشت.

به‌روزرسانی‌های الگوریتم Page Layout

تغییر الگوریتمی گوگل برای Page Layout تحت نام Page Layout Algorithm Update (Ads Above The Fold) صورت می‌گیرد که در حال حاضر 4 نسخه از این الگوریتم منتشر شده است:

  • به‌روزرسانی اول در 19 ژانویه 2012
  • آپدیت دوم در 9 اکتبر 2012
  • به‌روزرسانی سوم در 6 فوریه 2014
  • به‌روزرسانی چهارم (خودکار) در 1 نوامبر 2016

تاثیر الگوریتم Page Layout در رتبه بندی سایت

اظهارات گوگل درباره الگوریتم Page Layout

گوگل می‌گوید: “به طور محسوس کمتر از 1% نتایجی که رتبه‌بندی می‌شوند، تحت تأثیر الگوریتم Page Layout قرار می‌گیرند.”

گوگل اظهار داشت: مدیرانی که معتقدند سایت آن‌ها تحت تأثیر منفی این الگوریتم قرار گرفته است، باید نحوه‌ی چیدمان عناصر سایت، زیبایی و سرعت را مد نظر داشته باشند. اگر تجربه کاربری مثبت ارزیابی شود، گوگل مشکلی با تبلیغات ندارد.

البته فراموش نکنید که نوع دستگاهی که کاربران برای مشاهده سایت استفاده می‌کنند نیز یک عامل بسیار مهم است. یعنی نمایش محتوای سایت و تبلیغات در دسکتاپ، تبلت و موبایل نباید کاربران را اذیت کند.

یادآوری: تمامی عناصر و محتوای یک صفحه از سایت، ممکن است به راحتی در رایانه شخصی (یا دسکتاپ) قابل مشاهده باشند، اما لزومی ندارد که تمامی عناصر در دستگاه تلفن همراه، برای کاربران نمایش داده شوند. در واقع با توجه به تجربه کاربری در موبایل، امکان حذف برخی عناصر روی این دستگاه وجود دارد.

به عنوان مثال فناوری AMP بسیاری از عناصر یا المان‌های صفحه را در موبایل حذف می‌کند تا سرعت بارگذاری و تجربه کاربری افزایش پیدا کند.

قابل انعطاف بودن سایت امتیاز مهمی محسوب می‌شود.

آیا به طور کلی باید از تبلیغات خودداری کرد؟

خیر. امروزه اکثر سایت‌ها بخشی از درآمدشان را به واسطه‌ی تبلیغات جبران می‌کنند. همانطور که بالاتر توضیح دادیم، اگر اجرای تبلیغات مطابق با دستورالعمل‌های گوگل باشد، هیچ دردسری برای سایت پیش نخواهد آمد.

جان مولر کارشناس گوگل می‌گوید: “به طور کلی الگوریتم Page Layout تأثیری روی تبلیغات طبیعی ندارد. یعنی تعداد تبلیغات مهم نیست، بلکه مهم این است که کاربران هنگام بازدید از یک صفحه، بتوانند محتوای مورد نظرشان را به راحتی پیدا کنند.”

نکته: اگر از تبلیغات Google AdSense استفاده می‌کنید، حداکثر 3 بلوک تبلیغاتی را برای آن‌ها تعریف کنید.

محل‌های مناسب تبلیغ از نظر الگوریتم Page Layout

الگوریتم Page Layout روی چه چیزی حساس است؟

استفاده از بلوک‌های تبلیغاتی بزرگ، در ناحیه‌ای که مستقیماً قابل مشاهده باشد، یک خطای جبران ناپذیر برای تجربه کاربری محسوب می‌شود. همان‌طور که در قسمت‌های اول مقاله اشاره کردیم، اولین چیزی که باید نظر کاربران را جلب کند، پاسخ سوالشان است.

در غیر این صورت خطر جریمه شدن توسط گوگل با مجازات الگوریتمی ‌وجود دارد. زیرا الگوریتم Page Layout یک سایت را با توجه به حجم تبلیغات و ارتباطی که با محتوا دارد، ارزیابی می‌کند.

اگر Page Layout جریمه کرد، چه اقدامی مناسب است؟

با توجه به اینکه گوگل هر چند ماه یکبار، الگوریتم‌هایش را به‌روز می‌کند، اگر اطمینان حاصل شد که دامنه‌ی شما به دلیل به‌روزرسانی Page Layout جریمه شده است، باید طراحی سایت را با استاندارد‌هایی که برای الگوریتم Page Layout بیان کردیم، بهبود دهید.

گوگل صراحتاً اشاره می‌کند که هر تغییری در UI/UX سایت از طریق Page Layout منعکس می‌شود و اگر تبلیغات زیاد، حرکت ربات‌های گوگل در صفحه را مختل کنند، گزارشات منفی برای صفحه‌ی مورد نظر ثبت می‌شود.

منظور از UI/UX، طراحی زیبا بر اساس تجربه کاربری است.

با این حال اگر گوگل جریمه‌ای به واسطه‌ی Page Layout ثبت کند، پس از بازطراحی و اصلاح صفحه، حدوداً چند هفته‌ای طول می‌کشد تا جریمه بخشیده شود.

برای رفع مجازات الگوریتم باید ظاهر سایت را به طور کلی تغغیر دهید.

در آخر

الگوریتم Page Layout به نفع کاربران عمل می‌کند. یعنی رضایت کاربران شرط اصلی الگوریتم‌های گوگل برای ارزیابی صفحات است.

اگر می‌خواهید سایت شما از طریق تبلیغات درآمدزا باشد، باید هوشمندانه از تبلیغ استفاده کنید و مکان مناسب برای آگهی‌ها را بشناسید.

به نظر شما الگوریتم Page Layout چه تغییرات دیگری در راستای ارزیابی تبلیغات صفحات خواهد داشت؟

منابع

sistrix.de

search.googleblog

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024