علاوه بر نحوه هدایت کاربران به قسمتهای سایت، لازم است بدانید که هدف کاربر از جستجو یک عبارت چیست و او چه چیزی را جستجو میکند. من در این مقاله ضمن تعریف هدف جستجو یا Search Intent کاربر به شما خواهم گفت که چگونه محتوای سایت را برای بازدیدکنندگان و مشتریان خود بهینه کنید.
آیا میدانید به طور متوسط، گوگل هر ثانیه بیش از 40،000 جستجو را پردازش میکند که به بیش از 3.5 میلیارد جستجو در روز و 1.2 تریلیون جستجو در سال در سراسر جهان منجر میشود؟
جالب اینجاست که کاربران از کلمات زیادی در جستجوی خود استفاده نمیکنند. یک کاربر معمولی حدود 3 کلمه را در جستجوی خود استفاده میکند.
وظیفه گوگل، تفسیر جستجوی کاربران و نمایش نتایجی متناسب با موضوع مورد نظر آنها است.
زیرا 51 درصد از کل بازدید سایت از جستجوی ارگانیک ناشی میشود و 39 درصد از خریداران تحت تأثیر جستجوی مرتبط قرار میگیرند.
فهرست مطالب
هدف جستجو یا Search Intent چیست؟
به عبارت ساده تر، Search Intent همان دلیل جستجوی کاربر است. یکی از اهداف گوگل، ارائه نتایج متناسب با هدف کاربران است.
گوگل با استفاده از الگوریتم Rank Brain جستجوهایی را که کاربر در گذشته انجام داده، تجزیه و تحلیل کرده و آن را به او نشان میدهد.
الگوریتم Rank Brain یکی از الگوریتمهای گوگل است که نتایج جستجو را با توجه به رفتار کاربر به او نشان میدهد.
برای مثال فرض کنید شما عبارت «آموزش سئو رایگان» را در گوگل جستجو کردید و وارد سایت آکادمی پونک شدید، در این صورت اگر در سایت بمانید و جواب سوال خود را دریافت کنید، گوگل با توجه به الگوریتم Rank Brain خود به سایت آکادمی پونک امتیاز میدهد.
هدف کاربر از جستجو در سئو سایت، مفهومی با ارزش است. زیرا اگر شما بهترین و مفیدترین محتوای جهان را در سایت خود داشته باشید، اما محتوایتان به هدفی که کاربران دارند، ارتباط نداشته باشد، آن گاه صفحه شما در نتایج گوگل نشان داده نخواهد شد.
بنابراین، برای حضور در صفحه ی نتایج موتور جستجو، لازم است از هدف کاربر خود آگاهی داشته باشید.
کاربران هدف خود را در موتورهای جستجو تایپ میکنند. ممکن است کاربر با جستجوی خود بخواهد به یک سایت تجاری برود یا اینکه محصولی را بخرد.
به عنوان مثال، کاربری که «قیمت آیفون ایکس 256 گیگ» را جستجو میکند، مستقیماً قیمت محصول را میبیند و روی صفحه ای که آن محصول را دارد، کلیک میکند.
صفحاتی که اطلاعات مربوط به این محصول را ارائه نمی دهند در SERP حذف میشوند زیرا با هدف کاربر مطابقت ندارند.
اهمیت هدف جستجو کاربر
مزیت بررسی هدف کاربران، شناسایی خواستهها و رفع نیازهای آنها در فضای اینترنت است. در حقیقت، هنگامی که هدف کاربر به خوبی تحلیل نشده باشد و انتظارات کاربران در سایت شما برآورده نشود، آنها روی سایت رقبا کلیک خواهند کرد.
برای اینکه ما بتوانیم نیازهای بازدیدکنندگان را هنگام جستجو تجزیه و تحلیل کنیم، لازم است Search Intent آنها را بدانیم و محتوایی تولید کنیم که اهدف آنها را برآورده کند.
برای رسیدن به این هدف باید عبارتهایی که بازدیدکنندگان در گوگل سرچ میکنند را شناسایی کنیم و از کلمات کلیدی آنها در محتوای خود استفاده کنیم.
اهداف جستجو
به طور کلی هدف کاربر از جستجو میتواند به دو قسمت کلی تقسیم شود. 1) کاربر به طور خاص به دنبال اطلاعات مربوط به کلمه کلیدی (کلمات) است 2) کاربر به دنبال اطلاعات عمومی بیشتری درباره یک موضوع است.
به عبارت دقیقتر کاربران از جستجو کردن در گوگل هدفهای مختلفی دارند. این اهداف عبارتند از:
- دانستن پاسخ سوالی که درباره آن کنجکاو هستند
- برای ورود به یک سایت
- خرید یک محصول یا خدمات
- مقایسه اطلاعات یا محصولات
هر جستجو 3 هدف دارد:
1. جستجوهای اطلاعاتی
جستجوهای اطلاعاتی همان سوالات عمومی کاربران است. فرض کنید ما یک سایت آموزشی مفاهیم سئو داریم. سوالات عمومی که برای کاربران میتواند پیش بیاید به صورت زیر است:
- سئو چیست؟
- سئو چه اهمیتی دارد؟
- یادگیری سئو چقدر زمان میبرد؟
به طور کلی سوالاتی که در آن چرا، چگونه، چیست و .. وجود دارد، در این دسته قرار میگیرند.
بنابراین شما با جواب دادن به این سوالات در صفحات خود میتوانید به افزایش رتبه آن در گوگل کمک کنید. استفاده از ویدیوها، تصاویر، اینفوگراف و … میتواند به هدف کاربر از جستجو کمک کند.
داشتن این نوع محتوا این امکان را به شما میدهد که سایتتان را در مقابل کاربران قرار دهید.
علاوه بر این، استفاده از ریچ اسنیپت نیز به شما در افزایش ترافیک سایت کمک میکند. هرچه محتوای بیشتری در این زمینه تولید کنید، شانستان را برای حضور در صفحه گوگل افزایش میدهید.
2. جستجوهای معاملاتی
جستجوهای معاملاتی مربوط به زمانی است که کاربر آماده خرید از سایت است. این موارد مربوط به خدمات یا محصولات موجود در سایت شما خواهد بود.
همان مثال قبل را در نظر بگیرید، در این صورت کاربران ممکن است عبارتهای زیر را جستجو کنند:
- قیمت پکیج آموزشی سئو
- آموزش مفاهیم سئو
- پکیج رایگان آموزش سئو
- آموزش سئو از صفر تا 100
- بهترین پکیج آموزش سئو
هنگام سئو سایتتان این اهداف را در اولویت بالاتری نسبت به اهداف اطلاعاتی قرار دهید.
3. جستجوهای هدایتی
جستجوی هدایتی از ساده ترین جستجوی کاربران است. این جستجوها زمانی انجام میشوند که کاربر مقصدی را در ذهن داشته باشد (معمولاً یک سایت یا یک برند شناخته شده) در این صورت فقط یک عبارت جستجو وجود دارد که نیاز کاربر را برطرف میکند.
پیرو مثالهای قبلی، فرض کنید کاربر عبارت «آکادمی پونک» را جستجو کند، آن گاه به طور مستقیم به سایت ما هدایت میشود.
با توجه به تحقیقات انجام شده در اینترنت، مشخص شده است که بیش از 80 درصد از اهداف جستجوی کاربران، اطلاعاتی است و 20 درصد باقیمانده جستجوهای آنها هدایتی و معاملاتی است.
بنابراین، آگاهی از هدف جستجو یا Search Intent کاربر برای کسانی که محصولات یا خدمات خود را در سایت میفروشند. بسیار مهم است.
به دلیل تنوع زبان، بسیاری از Query های کاربران بیش از یک معنی دارند. به عنوان مثال، اپل هم میتواند نام یک برند تجاری و هم نام یک میوه باشد.
Google با طبقه بندی و تفسیر جستجوی کاربران این مسئله را کنترل میکند. به طور کلی، گوگل Query کاربران را به سه قسمت طبقه بندی و آنها را تفسیر میکند:
1. تفاسیر غالب
منظور از تفسیر غالب، هدف کاربر از جستجو یک Query خاص است. این گونه تفاسیر باید واضح و شفاف باشند. این تفاسیر همان هدف اطلاعاتی کاربر را تجزیه و تحلیل و آنها را طبقه بندی میکند.
2. تفسیرهای رایج
هر پرسش کاربر میتواند چندین تفسیر مشترک داشته باشد. به عنوان مثال «شیر» هم میتواند نام یک حیوان و هم به معنای نوشیدنی باشد.
در این حالت گوگل نتایج مختلفی برای همه ی تفاسیر ممکن را به کاربر ارائه میدهد.
3. تفاسیر جزئی
این گونه تفاسیر به جزئیات دقیق هدف جستجو کاربر از جستجو میپردازند.
به عنوان مثال، اگر کاربری بخواهد به تعطیلات برود، ممکن است عبارت «سفر به شهررضا در اصفهان» را جستجو کند و سپس توسط گوگل به صفحه ی خاصی هدایت شود.
اگر کاربر با جستجوی هر عبارتی به سایت شما هدایت نشود، در این صورت به اصطلاح گفته میشود که سایت در موقعیت صفر قرار دارد.
موقعیت صفر به این معنی است که کاربر روی سایت شما کلیک نمیکند یا سایت شما کاربر را به هدف خود نمیرساند.
برای اینکه با این مشکل رو به رو نشوید من پیشنهاد میکنم پس از شناسایی Search Intent کاربر و استفاده از کلمات کلیدی مد نظر آنها در محتوای خود، از ریچ اسنیپت نیز استفاده کنید.
استفاده از ریچ اسنیپت علاوه بر افزایش ترافیک سایت، کاربران را نیز ترغیب میکند تا روی سایت شما کلیک کنند.
هدف کاربر از جستجو و نتایجی که گوگل نمایش میدهد میتواند به سرعت تغییر کند. برای مثال هنگام انتخابات در آمریکا، اکثر کاربران عبارت «انتخابات آمریکا» را جستجو میکردند اما پس از پایان انتخاب، میزان جستجوی کاربران درباره آن نیز کاهش یافت.
چگونه محتوای خود را مطابق با هدف کاربر بهینه کنیم؟
1- بهینه سازی عنوان و توضیحات متا
به منظور شناسایی هدف جستجو یا Search Intent شما باید اطمینان حاصل کنید که صفحات سایتتان نیاز کاربر را برطرف میکند.
بنابراین باید عنوانها و توضیحات متا هر صفحه را متناسب با موضوع آن بهینه کنید. بهتر است از نام تجاری خود در این قسمتها نیز استفاده کنید.
2- بهینه سازی صفحات
هنگام بهینه سازی صفحات باید از کلمات کلیدی با میزان جستجوی بالا و کلماتی که هدف کاربر است استفاده کنید.
وقتی کلمات کلیدی مورد نظر خود را برای محتوای صفحات انتخاب میکنید، بهتر است از کلماتی استفاده کنید که علاوه بر اینکه مرتبط با موضوع شما هستند، میزان جستجوی بیشتری نیز داشته باشند تا بتواند هدف کاربر از جستجو را برآورده کند.
هنگام نوشتن محتوای خود، استفاده از کلمات کلیدی طولانی را فراموش نکنید. کلمات کلیدی طولانی نیاز کاربر را دقیقتر برطرف میکند.
هم چنین هنگام سئو صفحات، بهتر است صفحات با موضوع مرتبط را به هم دیگر لینک بدهید. یک راه حل برای اطمینان از اینکه صفحات لینک شده از نظر موضوعی به یکدیگر مرتبط هستند، استفاده از WebSite Auditor است.
برای تهیه لیستی از کلمات کلیدی مناسب، از یک ابزار تحقیق کلمات کلیدی استفاده کنید و در نهایت با استفاده از آنها، کلمه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
شما میتوانید علاوه بر موتور جستجوی گوگل با استفاده از ابزارهایی مانند Google Keyword Planner، KeywordTool.io، Ahrefs و SEMrush کلمات کلیدی با حجم جستجوی بالا را برای محتوای خود انتخاب کنید.
3- تجزیه و تحلیل صفحات با رتبه برتر
به طور کلی، اگر میخواهید سایت شما در گوگل رتبه کسب کند، باید صفحات و سایتهایی با جستجوی برتر را شناسایی کنید.
این سایتها به شما کمک میکنند هدف جستجو کاربر را متوجه شوید و مطابق با آن محتوای خود را تولید کنید.
بهترین صفحات برای شناسایی هدف کاربر از جستجو، صفحه محصول، صفحه قیمت گذاری، صفحه ثبت نام، مشاوره رایگان و صفحات فروش هستند.
4- استفاده از مترادفها
علاوه بر کلمات کلیدی، شما باید از مترادف آن کلمات هم در محتوای خود استفاده کنید. زیرا ممکن است کاربری عین آن کلمه کلیدی را جستجو نکند.
به عنوان مثال فرض کنید کاربر شما قصد دارد کلمه سئو را جستجو کند اما به جای کلمه سئو مترادف آن یعنی بهینه سازی موتور جستجو را در گوگل تایپ میکند.
در این صورت اگر در محتوای شما این عبارت وجود نداشته باشد، کاربر به صفحه ی رقبایتان هدایت خواهد شد.
نتیجه گیری
امروزه کاربران به روشهای متفاوتی در گوگل جستجو میکنند (به روش صوتی، با استفاده از موبایل و …). به همین دلیل محتوای شما نه تنها باید بر اساس کلمات کلیدی مرتبط کاربران بهینه سازی شود بلکه باید هدف کاربر از جستجو را نیز در نظر بگیرد.
شما میتوانید با استفاده از ابزارهای معرفی شده در این مقاله بهترین کلمه کلیدی هدف را برای محتوایتان انتخاب کنید. به یاد داشته باشید هدف کاربر و نتایجی که گوگل نمایش میدهد میتواند به سرعت تغییر کند.
چه روشهای دیگری برای شناسایی هدف جستجو یا Search Intent کاربر میشناسید؟ نظرات و پیشنهادهای خود را با من در قسمت کامنت در میان بگذارید.
منابع
searchenginejournal
link-assistan
corazu