در دنیای امروز اگر نتوانید سایت خود را برای صفحه نتایج گوگل بهینه کنید، هیچ ترافیکی را از موتورهای جستجو دریافت نمیکنید. در واقع طبق سایت searchenginewatch.com، سایتهایی که در صفحه نتایج جستجو در گوگل در بالای صفحه هستند 36.4% از ترافیکی را که، سایتهای دارای رتبه بندی پایین، از دست میدهند جذب میکنند.
نتایج جستجو در گوگل حاوی بیش از 10 لینک آبی است، که ما در این مقاله سعی داریم ویژگی این صفحات را که به بهبود سئو سایت شما کمک میکند، شرح دهیم.
روزانه میلیاردها جستجو توسط کاربران انجام میشود و گوگل، جزو محبوبترین انتخاب جهان برای یافتن اطلاعات آنلاین است.
گوگل برای ارائه بهتر خدمات به کاربران خود دائماً در حال ایجاد تغییرات است تا تجربه کاربری خوبی را ایجاد کند، اما این تغییرات مداومی که گوگل در موتورهای جستجو انجام میدهد، باعث ناامیدی سئوکاران شده و کار آنها را سخت کرده است.
برای دانستن چیستیِ (صفحه نتایج گوگل) و ویژگیهای مختلف آن تا انتهای مقاله، همراه ما باشید.
فهرست مطالب
SERP چیست؟
SERP مخفف Search Engine Results Page (صفحه نتایج موتور جستجو) است و اصطلاحی است که توسط برت تابکه در سال 2000 در صفحه پیام ابداع شد.
به بیان ساده تر، مثلا به صفحه نتایج جستجو در گوگل به هنگام جستجو، SERP میگویند.
صفحه نتایج گوگل معمولی به صورت زیر است:

صفحه نتایج گوگل برای هر فرد منحصر به فرد است، به این صورت که حتی اگر دو کاربر در یک جستجو یک کلمه مشابه را جستجو کنند، نتیجه مشابهی را دریافت نمیکنند.
نمایش صفحه نتایج جستجو در گوگل برای کاربران به صورت شخصی است، زیرا گوگل در تلاش است تا نتایج مرتبط با هر فرد خاص را نشان دهد.
سئو چگونه در صفحه نتایج گوگل جای میگیرد؟
سئو، مسئولیت اطمینان از نشان داده شدن سایت شما در صفحه نتایج گوگل، بدست آوردن کلیک کافی سایت و رسیدن کاربر به اطلاعات درست پس از کلیک را به عهده دارد.
SERP (صفحه نتایج موتور جستجو یا صفحه نتایج گوگل) و SEO به طور ذاتی با هم مرتبط هستند؛ خیلی اوقات، مردم فکر میکنند که سئو، یک کار بسیار پیچیده است اما این یک فرآیند است و مراحل ساده آن میتواند بالاترین نتیجه را برای شما به ارمغان بیاورد.
شما میتوانید به موقعیتهای برتر در صفحه نتایج گوگل برسید و حجم قابل توجهی از ترافیک آلی را ایجاد کنید، فقط باید مراحل آن را به درستی طی کنید.
تقسیم بندی صفحه نتایج گوگل
- نتایج حمایتی: به نتایجی گفته میشود که در ازای پرداخت مبلغی به تبلیغ کنندگان در صفحه نتایج گوگل نمایش داده میشود و معمولاً تبلیغات متنی یا نتایج خرید هستند و با Google Ads برچسب گذاری شده اند.
- لیست طبیعی (ارگانیک): به معنای لیستی از سایتها در هنگام جستجوی یک عبارت است. در عکس بالا این مسئله به خوبی نشان داده شده است.
- Rich Snippet: این ویژگی یک لایه بصری به نتایج گوگل اضافه میکند. (در ادامه بیشتر در مورد Rich Snippet توضیح میدهیم.)
- Google Knowledge Panels: این ویژگی برای افزایش نتایج جستجو، اطلاعاتی را در سمت راست صفحه، نمایش میدهد.
نتایج حمایتی
نتایجی هستند که برای قرار دادن آنها در صفحه نتایج گوگل هزینه میشود، که معمولاً با برچسب Google Ads آنها را مشاهده میکنید.
Google این نتایج را در تعدادی از سرویسهای خود قرار میدهد و در SERP یا نتایج جستجو در گوگل، معمولاً میتوانید آنها را در بالا یا پایین صفحه اول پیدا کنید.
دو نوع اصلی از نتایج حمایتی:
1. تبلیغاتِ پرداخت به ازای هر کلیک (PPC)
تقریباً 71% درآمد گوگل از Google Ads بدست میآید که بیشتر این موارد از طریق PPC است؛ تبلیغاتی که در بالا و پایین صفحه نتایج گوگل ظاهر میشوند.
با هر بار کلیک کاربر بر روی یکی از این تبلیغات، تبلیغ کنندگان هزینه پرداخت میکنند.
با جستجوی برچسب “Ads” در گوشه بالا سمت راست، میتوانید یک تبلیغ PPC را در صفحه نتایج گوگل را مشاهده کنید.
2. لیست نتایج خرید
کاربرانی که به هنگام جستجو، یک سؤال معاملاتی تجارت الکترونیکی را وارد میکنند (مانند:خرید آنلاین لپ تاپ)، گوگل لیستی از گزینه ها را برای آنها نمایش میدهد.
به عنوان مثال، اگر به دنبال خرید لپ تاپ به صورت آنلاین هستید، ممکن است یک چرخ فلک از نتایج خرید بدست آورید که به این شکل باشد:
لیستهای طبیعی (ارگانیک)
Google علاقه زیادی به ایجاد SERP، برای کاربران به صورت راحت و مفید دارد؛ در اینجا شما یک ویژگی را به صورت مرتب در نتایج جستجوی طبیعی خود مشاهده میکنید: لینکهای آبی
همه نتایج به صورت پیش فرض سه چیز را نشان میدهد:
• عنوان صفحه
• URL
• یک قطعه گرفته شده از صفحه، هنگامی که توضیحات متا وجود ندارد.
Breadcrumbs
مسیری که کاربر برای رسیدن به صفحه مورد نظر خود میتواند طی کند.
همچنین شما میتوانید Breadcrumbs را تنظیم کنید، که در بالا، با عنوان “Poonak-academy > jobs” نشان داده شده است.
Breadcrumbs به سادگی موقعیت یک صفحه را در سلسله مراتب سایت نشان میدهد و نمایش آن به کاربر، در پیمایش سایت شما کمک میکند و همچنین سایتهایی که از Breadcrumbs استفاده نکنند در اول صفحه نتایج گوگل نشان داده نمیشوند.
دوره های آموزشی
با توجه به اینکه دوره های آنلاین از ویژگیهای برجسته دنیای دیجیتال است، گوگل جستجو و بررسی آنها را آسانتر کرده است.
با استفاده از داده های ساختاری، میتوانید دوره ها را روی دسکتاپ به این صورت نمایش دهید:
نکته: تیک سبز کنار لینک در عکس، به خاطر فعال بودن آنتی ویروس است که تأیید میکند سایت بیخطر است.
و همینطور در تلفنهای همراه:
تاریخ
Google به جدید بودن اهمیت زیادی میدهد، زیرا میتواند بر ارتباط برخی نتایج جستجو تأثیر بگذارد در بعضی اوقات میتوانید، تاریخها را در نتایج جستجو در گوگل مشاهده کنید.
این گونه از داده ها به ساختارمندی نیاز دارند و اگر شما از یک CMS مانند وردپرس استفاه کرده باشید، این کار برای شما آسانتر میشود.
در غیر این صورت، شما باید تاریخ انتشار را به صورت برجسته در صفحه نشان دهید و مطمئن شوید که قالب آنها در تمام صفحات شما به طور مداوم قالب بندی شده است:
صحت مطالب
آیا تاکنون پیش آمده است که حرفی را بشنوید و از قانونی بودن آن مطمئن نباشید؟ Google اکنون میتواند در این زمینه به شما کمک کند.
برای پیاده سازی آن، شما به عنصر ClaimReview نیاز دارید:
قسمت مشخص شده در عکس، اطلاع میدهد که بیشتر مطالب گفته شده در مقاله دروغ است.
FAQ
اگر سایت شما دارای سؤالات متداول است، میتوانید از طرح FAQPage برای نمایش آن در نتایج جستجو در گوگل استفاده کنید:

نتایج پرسش و پاسخ
اگر در سایت شما سوال و جواب زیادی دارد، استفاده از نشانه گذاری پرسش و پاسخ میتواند به شما کمک کند؛ این نشانه گذاری به شما اجازه میدهد تا نتایج به صورت زیر در تلفنهای همراه نمایش داده شود.
این مسئله در دسکتاپ زیاد مفید به نظر نمیرسد، اما در صورت استفاده، چیزی شبیه به این به دست میآورید:
عکسهای کوچک
گوگل مدتی است که با تصاویر کوچک بازی میکند و اندازهی آنها به گونه ای است که تشخیص آنها کاملاً امکان پذیر است.
معمولاً آنها را برای تصاویر و ویدئوها پیدا خواهید کرد:
Rich Snippet
گوگل همچنین، تعدادی ویژگی بصری را برای بهبود تجربه جستجوی کاربر در نظر گرفته است؛ اینها نتایج طبیعی هستند و با توجه به نحوه ساختاردهی محتوای شما در آنها ظاهر میشوند.
اخبار، مقالات و داستانهای برتر
خبرهای حول محور مقاله و لیست داستانهای برتر، اغلب با پرس و جوهای مربوط به موضوع ظاهر میشوند. مثلا ما برای تصویر زیر، عبارت “سریال پایتخت” را امتحان کردیم.
در گذشته داستانهای برتر فقط مختص برخی اخبار خاص بود، اما امروزه هر کسی که محتوای با کیفیت تولید کند و از محتوای اخبار Google پیروی کند، میتواند محتوای خود را در این ویژگیها رتبه بندی کند:
مهم: نمایش داستانهای برتر در صفحه نتایج، هم اکنون در حال امتحان شدن است و در ماههای آینده بیشتر با آن مواجه میشوید.
نتایج تصویر و فیلم
اگر در نتایج جستجو در گوگل یک محتوای کامل وجود داشته باشد در نتایج، تصویر و ویدئو نمایش داده میشود، گاهی اوقات در بالای صفحه و برخی اوقات در نیمه راه صفحه قرار میگیرند.
نکته: برای به دست آوردن رتبه بندی بهتر برای تصاویر و فیلمها، از Alt مناسب استفاده کنید.
بررسیها
میتوانید با استفاده از رتبه بندی و علامت گذاری بررسی در سایت خود، یک خط بررسی را به کاربران نشان دهید، به این صورت که:
Google در حال حاضر، به شما استفاده از نشانه گذاری بررسی در انواع محتوای زیر را اجازه میدهد:
• کتاب
• دوره
• رویداد
• چگونگی
• تجارت محلی
• فیلم سینما
• تولید – محصول
• دستور آشپزی
• برنامه نرم افزار
• لینکهای سایت
لینکهای سایت، در زیر لیست لینک آبی شما ظاهر میشوند و فرصت بیشتری برای رتبه بندی کلمات کلیدی به شما میدهند؛ در حال حاضر نمیتوانید این موارد را کنترل کنید زیرا Google آنها را به صورت خودکار نمایش میدهد.
اما با استفاده از سلسله مراتب مناسب سایت، میتوانید بر ظاهر شدن آنها تأثیر بگذارید.
Local Business Data
اگر یک شغل یا مکانی را جستجو کرده باشید (به ویژه “اطراف من”)، معمولاً نقشه ای با لیستی از مشاغل دریافت میکنید.
طبق تصویر زیر، سه نتیجه اول با نام Local 3-Pack شناخته میشوند.
برای قرار گرفتن در این لیست، باید کسب و کار خود را به Google به عنوان “کسب و کار من” ارسال کرده باشید تا در صفحه نتایج گوگل قرار بگیرید.
با استفاده از Maps Booking API میتوانید قابلیت رزرو از طریق گوگل را فراهم کنید، مثلاً اگر کسب و کار مورد نظر، آرایشگاه باشد، مشتریان میتوانند از طریق اکانت جیمیل خود زمان اصلاح را رزرو کنند.
People also ask
جستجوهای مرتبط اغلب در جعبه ای ظاهر میشود که به آن People also ask میگویند.
اگرچه نمیتوانید دسته بندی این موارد را کنترل کنید، اما میتوانید، از آنها برای استخراج اطلاعات ارزشمند درمورد مخاطبان هدف خود استفاده کنید.
جستجوهای مرتبط
در پایین صفحه اول، لیستی از جستجوهای مربوط به جستجوی خود را پیدا خواهید کرد.
این مکان یک مکان عالی برای جستجوی کلمات کلیدی یا گرفتن ایده های موضوعی است.
Google Knowledge Panels
Google Knowledge Panels، در سمت چپ بسیاری از جستجوهای Google نمایش داده میشوند و توسط نمودار دانش Google ارائه میشود، که مجموعه ای از کل موجودات Google است (مانند: افراد، مکانها و همه چیز به علاوه روابط آنها).
این اطلاعات، از اطلاعاتی که از لیستهای جستجو شده و الگوریتمهای Google به عنوان مهمترین اطلاعات تشخیص داده شده اند، جمع شده است.
مفاهیم، مشاغل، مارکها، افراد و همه میتوانند Google Knowledge Panels خود را داشته باشند، علاوه بر این شما میتوانید بسیاری از ویژگیهای صفحه نتایج گوگل ذکر شده در بالا را نیز در یک Knowledge Panels پیدا کنید.
مثلا پنل دانش “آکادمی پونک” را در نظر بگیرید که شامل اطلاعات زیر است:
کلام آخر
SERP (صفحه نتایج موتور جستجو) به صورت ساده به معنی نتایجی است که کاربران هنگام تایپ کردن در Google یا هر موتور جستجوی دیگر مشاهده میکنند.
ممکن است مقداری پیچیده به نظر برسند، اما اقداماتی وجود دارد، که میتوانید برای رتبه بندی خوب در نتایج جستجو در گوگل و ایجاد ترافیک طبیعی مورد نظر خود انجام دهید.
در حالی که موتورهای جستجو همیشه صفحه نتایج جستجو را تغییر میدهند، SEO و محتوای با کیفیت بالا، میتواند به شما کمک کند تا در رتبه اول باشید.
اگر بتوانید مطالب خود را برای قرار گرفتن در صفحه ی نتایج گوگل بهینه کنید، میتوانید از ویژگیهایی مثل: ایجاد فرصتهای بهتر برای کسب و کار، گرفتن ترافیک بیشتر و افزایش اصالت کسب و کار خود استفاده کنید.
اکنون که به خوبی درک کرده اید که صفحه نتایج گوگل چیست، وقت آن است که بهینه سازی SEO خود را شروع کنید تا به سایت خود در رسیدن به اهدافتان کمک کنید.
چه مقدار با صفحه نتایج جستجو در گوگل آشنایی داشتید؟
برای خواندن مقاله های بیشتر با آکادمی پونک همراه باشید.
منابع
searchenginejournal
impactplus
neilpatel