توضیحات متا (Meta Description) چیست؟

آخرین به‌روزرسانی: 20 خرداد 1400
بازدید: 272 بار
توضیحات متا چیست
مدت زمان مطالعه این مقاله
6 دقیقه

ساختار صفحات یک سایت دارای چندین بخش و در واقع چندین تگ است که توضیحات متا (Meta Description) قسمتی است که در آن، به شرح مختصری درباره موضوعیت یک محتوا می‌پردازیم.

این توضیحات در صفحه نتایج جستجو و زیر عنوان صفحه قرار دارند و تاثیر بسزایی در افزایش بازید و نرخ کلیک (CTR) برای ما دارند.

محتوای شما باید جستجوکنندگان در Google را متقاعد کند که روی سایت شما کلیک کنند. توضیحات متا در اینکه کاربر بر روی لینک شما کلیک می‌کند یا یکی از 9 لینک دیگر را در صفحه نتایج گوگل انتخاب می‌کند، تأثیر بسزایی دارد.

به همین دلیل باید فکر کنید که چگونه می‌توانید با یک توضیحات متای جذاب، که گوگل از آن برای نمایش به کاربر استفاده می‌کند، حس کنجکاوی کاربران را در مورد محتوای خود برانگیزید. متای توضیحات، پس از عنوان، مهم‌ترین نقطه تماس کاربران Google با صفحه سایت شماست.

توضیحات متا اساساً همان چیزی است که به جستجوکننده کمک می‌کند تصمیم بگیرد روی لینک مقاله کند یا نکند. Meta Description به متقاعد کردن یا ترغیب خوانندگان برای انتخاب سایت شما کمک می‌کند.

متای توضیحات چیست

اصول توضیحات متا

هر آدرس اینترنتی سایت شما باید دارای یک Meta Description منحصر به‌فرد و بهینه شده باشد. به‌طوری که توضیحات شما توسط خزنده یا ربات Google به درستی شناخته شده و سپس به طور کامل به عنوان یک قطعه در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود، فقط چند نکته وجود دارد که باید در نظر بگیرید:

تعداد کاراکتر

درباره‌ی تعداد کاراکتر برای استفاده در متای توضیحات، عددهای زیادی در سایت‌های گوناگون مطرح شده که اکثرا تعداد 150 تا 160 کاراکتر را گفته‌‌اند و بیش از این اندازه توسط “…” در صفحه نمایش توسط گوگل قطع می‌شوند. ولی پیشنهاد ما به شما بین 135 تا 140 کاراکتر با احتساب فاصله هست.

اگر هم کم‌تر از این تعداد، کاراکتر را انتخاب کنید Meta Description شما در یک خط نمایش داده می‌شود، که خب به این صورت هم راضی‌کننده نیست و توجهات را جلب نمی‌کند.

توضیحات جذاب بنویسید

این کمتر به یک نکته ضروری شبیه است، بلکه بیشتر یک قانونِ اجباری است. اطمینان حاصل کنید که متای توضیحات جذابی را برای هر محتوای سایت خود ایجاد کرده اید. یک جمله‌ی کوتاه برای پیش‌نمایشِ محتوا بنویسید که به جستجوگر یا جستجوکننده نشان دهید چرا باید پُست شما را بخواند. علاوه بر این کاربر مشتاق به ماندن در سایت و مشاهده قسمت‌های مختلف و محتوای سایت شما شود.

در این شرایط است که با یک تیر به چند هدف زده‌‌اید و علاوه بر افزایش CTR از جهات دیگر هم سایت خود را بهینه کرده‌اید.

توضیحات متا جایی است که مخاطبان و کاربران را با آن چه که قرار است بخوانند آشنا می‌کند، بنابراین لازم نیست توضیحات متا بیش از حد طولانی باشد. خلاصه‌ای جامع از محتوا را برای کاربران ارائه دهید.

استفاده از یک یا دو کلمه کلیدی در Meta Description

مطمئناً ارزش استفاده از کلمات کلیدی در متن و عنوان یک محتوا را می‌دانید. اما متا تگ توضیحات نیز باید شامل کلمات کلیدی باشد که به توصیف محتوای شما کمک کند. بر روی یکی از دو کلمه کلیدی منحصر به‌فرد در متای توضیحات، تمرکز کنید.

این کلمات کلیدی را در هرجایی از محتوا قرار ندهید و مطمئن شوید که به طور طبیعی در محتوا پخش شده‌‌اند و به کاربران این مفهوم را برساند که اگر روی لینک شما کلیک کنند انتظاراتی که دارند، برآورده می‌شود.

شما اگر، فقط برای بدست‌آوردن رتبه‌ی بالا، بیش از حد، از کلمات کلیدی استفاده کنید و چگالیِ کلمه کلیدی را حتی در متای توضیحات رعایت نکنید، ممکن است باعث شوید کاربران توضیحات شما را درک نکنند؛ ضمن اینکه این روش، نوعی دور زدنِ گوگل نیز هست که می‌تواند منجر به جریمه شود.

در استفاده از کاراکترهای ریاضی اجتناب کنید

موتورهای جستجو کاراکترهایی مانند ” + ” و ” – ” را بعنوان کد HTML می‌شناسند. پس در صورت استفاده از این حروف در متا تگ توضیحات، ممکن است سبب شود گوگل آن را به عنوان کُد شناسایی کند و به‌کل نادیده بگیرد. برای بهینه کردن متا تگ توضیحات باید از متون ساده استفاده کنید.

این‌ها به عنوان علائم “غیر الفبایی” شناخته می‌شوند و باید برای استفاده کردن از آن‌ها در Meta Description خودداری کنید.

What is Meta Description

اطلاعات مناسب و چکیده از محتوای خود بنویسید

اگرچه توضیحات متا مستقیماً بر رتبه سایت شما در گوگل تأثیر نمی‌گذارد، اما زمانی که کاربران به صورت پیشرفته در گوگل، در حال جستجو کردن سایتی با محتوای حوزه‌ی شما هستند، می‌تواند برای شما مفید باشد.

چرا به توضیحات متا نیاز داریم؟

استفاده صحیح از متای توضیحات و رعایت نکات سئو علاوه بر بهبود جایگاه شما در رتبه‌بندی گوگل می‌تواند شانسِ شما را برای کلیکِ کاربران و ورود به سایت از صفحه جستجوی گوگل افزایش دهد.

پس اکنون می‌دانید Meta Description چیست. بیایید به یک سوال رایجِ دیگر پاسخ دهیم.

آیا واقعاً به Meta Description نیاز داریم؟

پاسخ قطعاً بله است. دلایل آنرا در ادامه بخوانید:

افزایش میزان کلیک و دریافت ترافیک از جستجوی طبیعی

در هر صفحه از نتایج موتور جستجو، 10 لینک آبی به نمایش در‌می‌آید، اما برروی همه ‌ی آن‌ها به یک اندازه کلیک نمی‌شود. هرچه نتایج بالاتر باشد، افراد بیشتری آن را مشاهده می‌کنند و بر روی آن کلیک می‌کنند.

با این حال، برای اینکه به نتیجه بهتری برای رسیدن به رتبه بالا در Google دست یابید، لازم است تا کاربران زیادی بر روی لینک سایت شما کلیک کنند. Meta Description فرصتی است که شما می‌توانید کاربران را ترغیب کنید تا به جای لینک دیگران روی لینک شما کلیک کنند.

Meta Description چیست

شبکه‌های اجتماعی

گوگل تنها سایتی نیست که هنگام انتشار یک محتوا، توضیحات شما را نمایش می‌دهد. شبکه‌‌های اجتماعی مانند فیس بوک به وسیله آن‌چه “نمودار باز” نامیده می‌شود برای ارائه مهمترین داده‌ها در صفحه‌ی سایت شما هنگام اشتراک گذاری محتوا، استفاده می‌کند.

این نمودار هم شامل Meta Description شما است. به عبارت دیگر، متا تگ توضیحات فقط باعث ایجاد ترافیک از موتورهای جستجو نمی‌شود، زیرا باعث ایجاد ترافیک از شبکه‌‌های اجتماعی نیز می‌شود.

آنچه در متا تگ توضیحات خود می‌نویسید کاملاً به موضوع مقاله، پست وبلاگ یا صفحه شما بستگی دارد. در اینجا چند مثال از توضیحات متا‌های مختلف را بررسی می‌کنیم:

Meta Description خوب

در شکل زیر همانطور که مشاهده می‌کنید کلمه کلیدی به صورت صحیح در متا تگ گنجانده شده است.

کلمه کلیدی: “پیج رنک چیست”

متا دیسکریپشن خوب

همانطور که گفتیم متای توضیحات یکی از عوامل برای رتبه‌بندیِ رسمی ‌در نتایج جستجوی گوگل نیست، اما این بدان معناست که آنچه در متا دیسکریپشن قرار می‌دهید مستقیماً بر رتبه شما تأثیر نمی‌گذارد.

اما چیزی که تأیید شده است این است که کلمه کلیدی بر تعداد کلیک شما تأثیر می‌گذارد. درج کلمه کلیدی در توضیحات متا می‌تواند بلافاصله به کاربر بگوید صفحه سایت شما به سوالات او پاسخ می‌دهد. بنابراین کاربر را برای کلیک کردن ترغیب می‌کند.

Meta Description بد

کلمه کلیدی: “What is PageRank”

متا دیسکریپشن بد

همانطور که در شکل بالا مشاهده می‌کنید یک متن گنگ و غیر مفید در متای توضیحات قرار گرفته است. این نکته را هم باید در نظر داشت، شاید مثال بالا در رتبه ‌های برتر هم قرار داشته باشد اما باید بدانیم همیشه ملاکِ قرار گرفتن در رتبه‌های بالا، استفاده از ترفندهای دور زدنِ موتور جستجو نیست! چرا که پس از شناساییِ محتوای ضعیف، اُفت رتبه و جریمه‌های احتمالی را در پی خواهد داشت.

در مثال بالا، ایرادِ طولانی‌بودن متای توضیحات را هم اضافه کنیم که منجر به ” … ” در انتهای آن شده است.

اگر Meta Description شما برای گوگل بیش از حد طولانی تلقی شود، قطع می‌شود و انتهای جمله با علامت “ … ” جایگزین می‌شود که می‌تواند به‌راحتی کاربر را از کلیک کردن منصرف کند.

همانطور که در ابتدای این مقاله بیان شد از تعداد 135 تا 140 کاراکتر استفاده کنید تا برای موتور جستجو و کاربر مناسب به نظر برسد.

توضیحات متا را کجا قرار دهیم؟

هر سیستم مدیریت محتوا (مثل وردپرس) باید به کاربرانش امکان اختصاص‌دادن متای توضیحات را بدهد. افزونه یوست در وردپرس این امکان را برای ما فراهم می‌کند که به‌سادگی Meta Description را برای هر پست، اضافه کنیم.

صرفا جهت اطلاع: اگر با زبان‌های برنامه‌نویسی و طراحی سایت آشنا باشید، توضیحات متا را می‌توانید به‌صورت دستی اضافه کنید.

Meta Description

در آخر

گوگل بارها اعلام کرده است که متا تگ توضیحات برای رتبه‌بندی (به عنوان یک اولویت) محسوب نمی‌شود. بلکه گوگل از آن‌ها برای نمایش لینک‌ها در نتایج جستجویش، هنگامی که کاربران چیزی جستجو می‌کنند، استفاده می‌نماید. بنابراین توضیحات متا بصورت غیر مستقیم می‌تواند تاثیر خود را روی سئوی سایت بگذارد.

اگر توضیحات مناسب انتخاب شده باشد می‌تواند در تعداد کلیکِ کاربران به ‌شدت تاثیر گذار باشد و حتماً می‌دانید که هر قدر، نسبتِ کلیک‌های انجام‌شده روی لینک شما به ظاهر شدن لینک شما برای کاربران در نتایج جستجو، بیشتر باشد، CTR افزایش یافته و صفحه مورد نظر از جایگاه بالاتری در نتایج Google برخوردار خواهد شد. درکِ جمله‌ی آخر سخت بود؟ جای نگرانی نیست 🙂

مقاله‌ای برای CTR داریم که شما را به مطالعه‌ی آن دعوت می‌کنیم. کافیست از قسمتِ جستجو در بالای سایت (سمت چپ) استفاده کنید و عبارت CTR را سرچ نمایید.

منابع :

hubspot

mediavine

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024
خروج از نسخه موبایل