کاهش ناگهانی بازدید سایتها مسئله ترسناکی نیست، فقط باید بپذیرید که ممکن است روزی برای شما هم اتفاق بیفتد و با دانستن SEO میتوانید این مشکل را بر طرف کنید و از کم شدن بازدید سایت خود جلوگیری کنید.
بازدید برای انواع سایتهای مختلف، معانی متفاوتی دارد
برای مثال: در سایتهای خبری، چون کاربر تنها به دنبال کسب اطلاعات است، شانس اینکه ترافیک به درآمد تبدیل شود کمتر است؛ مگر اینکه سایت خبری برند باشد که در آن صورت، یکی از پلنهای کسب درآمد، تبلیغات خواهد بود.
اما برای فروشندگان تجارت الکترونیکی (فروشگاه اینترنتی)، بازدید کاربر بعنوان فروش مستقیم است؛ بنابراین کاهش ناگهانی بازدید سایتها برای فروشگاه های اینترنتی یک مشکل محسوب میشود و به یکی از دلایل افت رتبه سایت آنها تبدیل میشود.
ترافیک: میزان ورودی به سایت (تعداد بازدیدکنندگان)
15 دلیل کاهش ناگهانی بازدید سایتها
1. رتبه بندی اشتباهی را دنبال میکنید (Wrong Rankings)
از آنجا که کلمات کلیدی دارای وزن هستند، استفاده از کلمات کلیدی با وزن زیاد میتواند یکی از دلایل افت رتبه سایت شما باشد؛ بنابراین لازم است قبل از هر کاری به کلمات کلیدی که ممکن است کاربران شما آنرا جستجو کنند، فکر کنید و لیستی از آنها تهیه کنید یا حتی از کابران در مورد کلماتی که جستجو میکنند بپرسید، تا از کم شدن بازدید سایت خود جلوگیری کنید.
اگر مدت زمان زیادی از فعالیت سایت شما میگذرد، باید کلمات کلیدی خود را مجدداً بررسی نمایید، زیرا ممکن است در طول زمان کلمات کلیدی قبل نیاز به تغییر داشته باشند و دیگر در دایره جستجو کاربران نباشند، که این کهنه شدن کلمات کلیدی میتواند موجب کاهش ناگهانی بازدید سایتها شود.
به طور مثال ممکن است برای شما پیش آمده باشد، که یک سوال را به شکلهای مختلفی جستجو کرده و نتیجه مطلوب را یافت نکرده باشید، دلیل این امر همین کلمات کلیدی منسوخ شده هستند.
2. لینکهای گمشده (Lost Links)
اگر لینکهای خود را از دست داده اید ممکن است، یکی از دلایل کم شدن بازدید سایت شما باشد؛ در برخی اوقات هنگام به روز رسانی سایت، لینکها خراب میشوند یا تغییر پیدا میکنند، در این مورد میتوانید با ایمیل زدن به مالک سایت، شانس خود را برای متقاعد کردن وی برای بازیابی لینکها امتحان کنید.
البته فراموش نکنید ممکن است با استفاده از استراتژیهای لینک سازی بحرانی (ریسک پذیر)، توسط Google جریمه شوید، که در اینصورت یکی از دلایل افت رتبه سایت خود را ایجاد کرده اید.
لینک سازی بحرانی (ریسک پذیر): لینکهایی هستند که از درستی عملکرد آنها اطمینان نداریم و استفاده از این لینکها باعث سردرگمی کاربران میشود.
گوگل، لینکهای بیکیفیت را در بند اول بخش راهنمای جستجوی کنسول خود به نام Link Schemes اینگونه بیان میکند:
“هر کسی که برای دست یابی به رتبه بندی بهتر، لینکهای خود را در نتایج جستجو گوگل دستکاری کند، موجب نقض دستورالعملهای مدیر سایت گوگل میشود و این مسئله شامل هرگونه دستکاری در لینکهای سایت و لینکهای خروجی است.”
لینکها را باید به صورت جداگانه بررسی کنید
اگر لینکهای شما به عمد حذف شده باشد، ممکن است به علت طبیعی نبودن لینکها، گوگل شما را جریمه کرده باشد، که در این شرایط کاهش ناگهانی بازدید سایتها را برای شما رقم زده است.
همچنین ممکن است سایت شما توسط بک لینکهایی که از منابع ناخواسته وارد شده اند آسیب ببیند، که این اتفاق میتواند در نتیجه خرید یک بک لینک بیکیفیت یا حمله رقبا باشد که موجب کم شدن بازدید سایت شما میشود؛ میتوانید از ابزار SEO SpyGlass برای بررسی بک لینکها استفاده کنید و از دلایل افت رتبه سایت خود آگاه شوید.
3. ریدایرکتهای نامعتبر (Broken Redirects)
به جای استفاده از ریدایرکت 302 از یک ریدایرکت 301 مناسب استفاده کنید، در اینصورت هنگام راه اندازی سایت جدید، یا مهاجرت به یک سرور جدید یا هرگونه تغییر ساختاری در سایتها، شاهد افت رتبه و کاهش ناگهانی بازدید سایتها نخواهید شد؛ در هنگام استفاده از ریدایرکت 301، باید مطمئن شوید که نقشههای سایت XML، برچسبهای متعارف و پیوندها نیز به روز رسانی شده اند.
اگر این تغییر مسیر به درستی انجام شود نه تنها رتبه خود را از دست نخواهید داد بلکه به دلیل محتوای تکراری هم مجازات نمیشوید، زیرا موتورهای جستجو، هم آدرس قدیمی و هم آدرس جدید شما را فهرستبندی میکنند و با این کار از کاهش ناگهانی بازدید سایتها هم جلوگیری میکنید.
4. اقدامات دستی (Manual Actions)
جریمه دستی اولین کاری است که باید آنرا بررسی کنید، زیرا ممکن است یکی از دلایل افت رتبه سایت شما باشد، برای این کار باید وارد حساب کنسول جستجو گوگل شوید و در قسمت Security and Manual، وارد Actions>Manual Actions شوید؛ در آنجا اطلاعیه اخطار جریمه دستی و دلیل آن وجود دارد.
شما زمانی کاهش ناگهانی بازدید سایتها را مشاهده میکنید که کارکنان گوگل سایت شما را به صورت دستی جریمه کرده باشند، که ممکن است دلیل آن یکی از موارد زیر باشد:
الف) سازگار نبودن سایت شما با دستورالعملهای گوگل
ب) ایجاد کردن اسپم توسظ کاربران
ج) مورد حمله قرار گرفتن سایت
د) ورود یک بک لینک غیر طبیعی
برای مطمئن شدن از این موضوع که آیا تنها توسط گوگل جریمه شده اید، میتوانید بازدید سایت خود را در دیگر موتورهای جستجو نیز بررسی کنید؛ اگر در موتورهای جستجو دیگر، سایت شما دارای رتبه بندی بود پس تنها آن جریمه توسط گوگل اعمال شده است.
5. تغییرات الگوریتم ( Algorithm Changes)
گوگل الگوریتمهای خود را به صورت روزانه به روز رسانی میکند و شما باید همیشه متوجه این موضوع باشید تا بتوانید از آسیبهای احتمالی و کاهش ناگهانی بازدید سایتها جلوگیری کنید؛ توییتر یک برنامه مناسب برای اطلاع از این به روز رسانیهاست.
اگر همه وضایف خود مثل : بارگزاری سریع محتوا، انتخاب کلمات کلیدی مناسب، تولید محتوا مفید و جذاب، چیدمان درست سایت و… را درست انجام میهید، دیگر نیاز نیست که نگران کاهش ناگهانی بازدید سایتها در هنگام این به روز رسانیها باشید.
6. تغییرات طبیعی در جستجو (Natural Changes in Search)
گوگل معمولا براساس نوع رفتار کاربر، تغییراتی را در نتایج جستجو ایجاد میکند که این مسئله، ممکن است یکی از دلایل افت رتبه سایت شما باشد و برای جلوگیری از این تغییرات، باید نتایجی را ارائه دهید که هدف جستجوی کاربران باشد.
7. موقعیتهای مکانی مختلف (Geolocation Discrepancies)
بسته به موقعیت مکانی رتبه بندی سایتها هم متفاوت خواهد بود، برای اینکه درک دقیقتری نسبت به رتبه بندی داشته باشید، باید رتبه سایتها را در چندین نقطه جغرافیایی بررسی کنید تا از کاهش ناگهانی بازدید سایتها جلوگیری کنید.
8. فعالیت بهتر رقبا (Competitor Improvements)
یکی دیگر از دلایل کم شدن بازدید سایت، ممکن است این باشد که رقبای شما فعالیت بهتری را نسبت به شما انجام میدهند؛ با استفاده از ابزار SERP Rank Tracker میزان تغییر در رتبه بندی خود و رقبا را مشاهده کنید؛ تگها، HTML و سرفصلهای سایت خود و رقبا را مقایسه کنید و برای بهینه سازی و جلوگیری از کاهش ناگهانی بازدید سایتها ایده بگیرید.
نکته
پیگیری رقبای اصلی، مسئله خیلی مهمی است که هیچگاه نباید از آن غافل شد. اگر آنها دائماً در حال پیشرفت هستند، به این معنی است که تمام کارهای خود را به درستی انجام میدهند و شما هم باید تا دیر نشده برای پیشرفت بهتر، از استراتژیهای آنها الگو برداری کنید تا از کاهش ناگهانی بازدید سایتها و صفحات خود جلوگیری کنید.
9. مشکلات سرور (Server Issues)
ممکن است عملکرد یک حافظه Cache خراب، مشکلات سروری را برای سایت شما بوجود آورد.
Cache: حافظه ی پنهانی است که از تاخیر زمانی بین پردازنده و رم جلوگیری میکند.
حل مشکلات سرور از اهمیت ویژه ای برخوردار است و ممکن است یکی از دلایل افت رتبه سایت شما باشد. شما میتوانید با استفاده از ابزار Fetch and Render خطاهای موجود در گزارشهای سرور خود را پیدا کنید و به رفع آنها اقدام کنید.
10. ناوبری داخلی (Internal Navigation)
ناوبری داخلی (لینکهای داخلی) به کاربران کمک میکند تا اطلاعات مورد نیاز خود را به راحتی پیدا کنند؛ اگر کاربران مجبور باشند برای پیدا کردن اطلاعات مورد نیاز خود، دفعات زیادی را کلیک کنند، این کار باعث نارضایتی آنها و کاهش ناگهانی بازدید سایتها و صفحات شما میشود.
همچنین اگر تعداد لینکهای داخلی شما، زیاد و تو در تو باشد موتورهای جستجو خزیدن در آنها را متوقف میکنند و نارضایتی کاربران به یکی از دلایل افت رتبه سایت شما تبدیل میشود.
به طور کلی ساختن لینکهای داخلی به حفظ کاربران و همچنین حضور آنها در سایت کمک میکند، که از معیارهای رتبه بندی به حساب میآید؛ با استفاده از لینکهای داخلی که شامل کلمات کلیدی هستند، موتورهای جستجو میتوانند سایت شما را با سرعت بیشتری به بازدید کنندگان نشان دهند و با این کار میتوانید از کاهش ناگهانی بازدید سایتها و صفحات خود جلوگیری کنید.
11. مصرف بیش از حد سرور (Server Overload)
اگر سرور شما آمادگی لازم برای افزایش ناگهانی ترافیک را نداشته باشد، ممکن است خراب شود و کاهش ناگهانی بازدید سایتها را به وجود آورد. منظور از آمادگی لازم، پیش بینی منابع مورد نیاز (مثلا پهنای باند) است.
به طور مثال: استفاده بیش از حد از سرور ممکن است برای برخی از افرادی که به صورت اشتراکی از آن استفاده میکنند، افزایش ناگهانی و برای برخی دیگر کاهش ناگهانی بازدید سایتها را ایجاد کند.
12. توضیحات متا ( Meta Description)
برای اینکه موتورهای جستجو را مطلع کنید که سایت شما چه محتوایی را ارائه میدهد، میبایست از توضیحات متا استفاده کنید؛ توضیحات متا، یکی از مهمترین انواع متا تگها است، که از دلایل افت رتبه سایت شما جلوگیری میکند.
توضیحات متای خود را با توجه به تغییرات تغییر دهید، مثلاً اگر تاریخ یک مقاله را در سایت خود تغییر میدهید، حتماً باید آن را در توضیحات متا نیز تغییر دهید و از نوشتن عناوین بیمعنی و عمومی مانند “صفحه اصلی” در توضیحات متا خودداری کنید.
13. زمان حضور در سایت (Time on Site)
میزان تعامل و کلیکی که کاربر با سایت شما دارد، در رتبه بندی گوگل تأثیر میگذارد؛ شما میتوانید با استفاده از ابزار Google Analytics میانگین زمان سپری شده کاربران در صفحات سایت خود را اندازه گیری کنید، زمان سپری شده یک معیار برای رتبه بندی نیست، اما نشان میدهد که آیا شما به کاربران خود تجربه خوبی را ارائه میدهید یا خیر.
14. محتوای تکراری (Duplicate Content)
برای اینکه بازدیدکنندگان زیادی محتوا شما را ببینند، باید محتوا خاص متناسب با جستجو کاربر را تولید کنید و آنرا در شبکههای اجتماعی تبلیغ کنید؛ Google محتواهای یکسانی را که در آدرسها و سایتهای مختلف یافت میشود به عنوان محتوای تکراری تلقی میکند.
البته این امر همیشه مخرب نیست و از دلایل افت رتبه سایت در موتورهای جستجو محسوب نمیشود، اما هنگامیکه شما به عمد از محتوای تکراری برای بازدید بیشتر و دستکاری رتبه استفاده میکنید، سایت شما جریمه میشود و ممکن است به طور کامل از فهرست گوگل حذف شود.
15. بهینه سازی برای موبایل (Mobile Self Indexing)
موتورهای جستجو به سایتهایی که در گوشیهای موبایل جستجو میشوند، علاقه زیادی دارند و هنگام رتبه بندی در گوگل سایتهای مناسب برای موبایل در اولویت بیشتری هستند؛ اما نگران نباشید، این اولویت بندی به این معنا نیست که سایتهای دسکتاپ در رتبه بندی شرکت نمیکنند .
دسکتاپ (Desktop) چیست؟ به صفحه نمایش کامپیوتر دسکتاپ میگویند.
اگر برای موبایل یک نسخه سایت مناسب فراهم نکنید، تغییرات ناگهانی و چشمگیری در رتبه بندی و ترافیک خود مشاهده خواهید کرد و این امر میتواند یکی از دلایل افت رتبه سایت شما باشد، برای مثال، رقبای شما میتوانند با بهینه سازی سایت خود برای گوشیهای تلفن همراه از شما پیشی بگیرند و رتبه بندی بهتری را کسب کنند.
برای درک بهتر، فقط به این موضوع فکر کنید که چند بار از موبایل برای جستجو در اینترنت استفاده کرده اید، آنگاه متوجه اهمیت بهینه سازی سایت برای تلفن همراه میشوید؛ با استفاده از ابزار رایگان Google Analytics میتوانید سایت خود را برای گوشیهای هوشمند سازگار کنید؛ علاوه بر این میتوانید با استفاده از ابزار Rank Tracker تفاوت بین کلمات کلیدی قابل استفاده در موبایل و دسکتاپ را متوجه شوید.
سخن آخر
از آنجا که بازدید سایت یک مسئله حیاتی محسوب میشود، در این مقاله سعی کردیم، اکثر دلایل کاهش ناگهانی بازدید سایتها را برای شما شرح دهیم، تا به راحتی بتوانید مشکل کاهش بازدید و دلایل افت رتبه سایت خود را شناسایی کنید و به رفع آن اقدام نمایید.
آیا دانستن نکات بالا، به تنهایی میتواند به شما کمک کند و مشکل کم شدن بازدید سایت شما را برطرف کند؟!
به نظر شما چه دلایل دیگری برای کاهش ناگهانی بازدید سایتها وجود دارد؟!
مشکلات خود را در زمینه کاهش ناگهانی بازدید سایتها با آکادمی پونک به اشتراک بگذارید.
منابع
searchenginejournal
link-assistant
seoblog