کاهش نرخ پرش یا همان Bounce Rate تلاش برای افزایش ترافیک از طریق موتورهای جستجو است. داشتن نرخ پرش بالا نشان دهنده این است که باید سایت خود را بهبود ببخشید، تا باعث کاهش بانس ریت سایت شوید. البته نحوه انجام این کار را ما در این مقاله با 12 روش کاربردی کاهش نرخ پرش توضیح خواهیم داد.
به عنوان مثال زمانی که کاربران وارد صفحه سایت شما میشوند و اگر سایت شما نیازهای کاربران را برطرف نکند و تجربه کاربری مناسب را ارائه ندهد، آنها سریعاً صفحه را ترک خواهندکرد و درنتیجه باعث افزایش Bounce Rate سایت خواهد شد.
در حالی که شما قصد دارید تا معیارهای مناسبی را در پیشرفت سایت خود اندازه گیری کنید و نمیخواهید که نرخ پرش بیشتری داشته باشید.
سؤال مهم اینجاست که چه چیزهایی در کاهش نرخ پرش مؤثر هستند؟
در پاسخ به این سؤال باید گفت یکی از راه حلهای مهم در کاهش Bounce Rate داشتن صفحات فرود یا Landing Page است.
زمانی که با مشاهده نرخ پرش بالا در صفحات فرود خود مواجه میشوید، نشان دهنده این است که سایت و استراتژی محتوا شما نیاز به ویرایش مجدد دارد. کاهش بانس ریت به افزایش نرخ تبدیل کمک میکند و در نتیجه باعث رونق کسب و کار شما نیز خواهد شد.
در این مقاله ما میخواهیم با معرفی چند روش کاربردی کاهش نرخ پرش به شما کمک کنیم تا ترافیک باکیفیتی برای سایت خود ایجاد کنید. قبل از این که بخواهیم روش کاربردی کاهش نرخ پرش را معرفی کنیم، ابتدا به معرفی و تعریف نرخ پرش بپردازیم.
برای این که عملکرد سایت خود را افزایش دهید، یکی از کارهایی که باید انجام دهید کاهش نرخ پرش بالا است. به عبارت دیگر، نرخ پرش بالا نشانه این است که مشکلی در استراتژی سایت شما وجود دارد، یا این که سایت شما بازدیدکنندگان زیادی را به سمت خود جذب نمیکند و یا این که تجربه کاربری (UX) مناسبی را به کاربران ارائه نمیدهد.
هنگامی که یک کاربر (به عنوان مثال مشتری، یا خواننده) از سایت شما در هر صفحهای (که به عنوان صفحه ورودی شناخته میشود) بازدید میکند و بدون این که صفحات دیگر را مشاهده کند از سایت خارج میشود باعث افزایش بانس ریت خواهد شد.
نرخ پرش سایت شما نشان دهنده درصدی از کاربرانی است که به یک صفحه وارد میشوند و از آن سریعاً خارج میشوند، بدون اینکه روی صفحات دیگر سایت کلیک کنید. برای کاهش بانس ریت سایت خود باید اقداماتی را انجام دهید.
12 روش کاربردی کاهش نرخ پرش
در ادامه به شرح چندین روش کاربردی کاهش نرخ پرش خواهیم پرداخت.
خوانایی محتوای خود را بهبود ببخشید
یکی از دلایل مهم در خارج شدن کاربران از سایت، عدم خوانایی محتوا است. تجربه کاربری زمانی شروع میشود که محتوا شما خوانا و مفهوم کامل را به کاربران برساند. باید محتوا به صورت دوستانه، با مفهوم و ساده به کاربران توضیح داده شود.
نکات مهمی که باید آنها را در تولید محتوا رعایت کنید و در کاهش بانس ریت نیز تأثیرگذار خواهد بود، شامل موارد زیر است:
- از زیر عنوانها استفاده کنید تا موضوع بیشتر برای کاربران مشخص شود
- برای نام بردن مزایا یا نکات مهم از گلوله مشکی در (Word) استفاده کنید
- از تصاویر، ویدئو و نمودارها در محتوا خود استفاده کنید
- رعایت کردن چگالی کلمات کلیدی
- با ایجاد سؤال و پاسخ مشکلات کاربران را رفع کنید
- در پایان محتوا نتیجه گیری کلی را از مقاله بیان کنید
نمونهای از محتوا با نکاتی که گفته شد را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
در وردپرس به راحتی میتوان این نکات را برای تولید محتوا پیاده سازی کرد و در کاهش نرخ پرش نیز موثر خواهد بود.
جلوگیری از پنجرههای پاپ آپ (Popups)
70 درصد از کاربرانی که با پنجرههای پاپ آپ در بازدید از یک سایت مواجه میشوند، از سایت مورد نظر فوراً خارج میشوند. این موضوع در بین صاحبان سایتها یک موضوع بحث برانگیز است که آیا از پنجرههای پاپ آپ در سایت خود استفاده کنند و یا این که از آنها استفاده نکنند.
استفاده از پاپ آپ کاربران را آزار خواهد داد و همچنین منجر به افزایش نرخ پرش میشود. البته برخی از پنجرههای پاپ آپ به خوبی طراحی شدهاند و هیچ مزاحمتی را برای کاربران نخواهند داشت که بخشی از آنها برای بهبود نرخ تبدیل است، اما هنگامی که ما در مورد ترافیک موتور جستجو و کاهش نرخ پرش صحبت میکنیم، شرایط متفاوت است.
ایجاد CTA یا دعوت به عمل
بعد از این که کاربران خود را جذب کردید، باید با استفاده از یک CTA جذاب کاربران را ترغیب به انجام دادن کاری کنید. به عنوان مثال این موضوع بیشتر در سایتهای فروشگاهی که محصولاتی را میخواهند بفروشند اهمیت فراوانی دارد، زیرا باعث فروش بیشتر محصولات خواهد شد.
اطمینان حاصل کنید که CTA شما قانع کننده است. باید کاربران را مجبور کند کلیک کنند و ببینند که در صفحات دیگر چه چیزی وجود دارد.
بهینه سازی CTA امر مهمی است. حتی چیزی به ظاهر کوچک به اندازه تغییر متن روی یک عنصر در سایت میتواند تفاوت بزرگی ایجاد کند. به طور خاص، CTA میتواند کاربران را درگیر خود کند و آنها را به یک صفحه منبع در سایت شما هدایت کند و همچنین باعث کاهش نرخ پرش سایت خواهد شد.
به یاد داشته باشید که دعوت به عمل (CTA) قابلیت بازدید از صفحات مختلف یک سایت را بهبود میبخشد. وقتی این اتفاق میافتد، کاربران شما با کمال میل در سایت شما خواهند ماند. هر ثانیه در سایت شما، به دلیل CTA پیشرفته، نرخ تبدیل شما را بهبود میبخشد و باعث کاهش Bounce Rate میشود.
تولید محتوا در وبلاگ سایت
به روز بودن وبلاگ، با محتوای مناسب، همیشه بهترین بازده را برای یک سایت همراه خواهد داشت.
طبق گزارشهای HubSpot (HubSpot یک توسعه دهنده برای بازاریابی دیجیتال است.)، مشاغلی که وبلاگهای خود را با محتوای تازه به طور منظم به روز میکنند، منجر به کاهش نرخ پرش خواهد شد. با این حال، مهم است که محتوای بیکیفیت را از محتوای مناسب و باکیفیت متمایز کنید .
محتوای بیکیفیت و سطح پایین اگر هم از نظر ویراستاری خیلی خوب باشد، ممکن است واکنش لحظهای را برای کاربران داشته باشد و باعث شود تا کاربران صفحه را ببندند، زیرا محتوا مورد نظر مشکلات کاربران را حل نکرده است. در مقابل، محتوای مناسب و باکیفیت کاربران بیشتری را به سمت خود جلب خواهد کرد و مشکلات کاربران را رفع خواهد کرد.
برای تولید محتوا باکیفیت با استفاده از افزونه Yoast SEO به راحتی میتوانید محتوا کاربرپسندی را در وبلاگ سایت خود ایجاد کنید. یکی از موارد مهم در کاهش نرخ پرش ریسپانسیو بودن سایت است. در تصویر زیر اهمیت واکنش گرا بودن سایت برای کاهش بانس ریت را مشاهده میکنید.
در نتیجه با تولید محتوا باکیفیت و به روز نگه داشتن وبلاگها، باعث خواهد شد تا کاربران مجدداً به سایت شما بازگردند و همینطور زمان زیادی را در سایت شما سپری کنند، در نهایت سایتتان با کاهش نرخ پرش مواجه میشود.
انتخاب کلمات کلیدی باارزش
کلمات کلیدی میتوانند بر کیفیت یک محتوا تأثیر بگذارند. اگر میخواهید عملکرد جستجو سایت را بهبود ببخشید، هدف قرار دادن کلمات کلیدی باارزش باعث ایجاد ترافیک بالا خواهد شد.
صرفاً تولید محتوا برای وبلاگ شما به اندازه کافی باعث کاهش بانس ریت نخواهد بود؛ باید با استفاده از کلمات کلیدی باارزش در کنار تولید محتوا برای کاهش نرخ پرش به کار برده شود و در نتیجه باعث افزایش بازدید از سایت خواهد شد.
وقتی که از کلمات کلیدی باارزش صحبت میکنیم، منظور ما استفاده از کلمات کلیدی است که از محتوای عمیق و قدرتمندی پشتیبانی میکند و کاربران شما وقت بیشتری را برای خواندن آنها صرف خواهند کرد.
به یاد داشته باشید که اگر کاربران زمان زیادی را در سایت شما سپری کنند، نشان دهنده اعتماد آنها به سایت شما است، در نتیجه این عامل در کاهش نرخ پرش مؤثر خواهد بود.
به طور خلاصه، هنگام جستجوی ترافیک باارزش بالا، نکات زیر را به خاطر بسپارید:
- کلمات کلیدی باارزش بالا را هدف قرار دهید که مشتری را از نقطه A به نقطه B هدایت میکند.
- کلمات کلیدی را در جایی هدف قرار دهید که قصد کاربر توسط خود کلمه کلیدی محدود نباشد.
- بهترین و عمیقترین محتوایی را که احتمالاً میتوانید بنویسید و از ایجاد ارتباط عاطفی با مشتریان خود دریغ نکنید.
- از بمباران کردن کلمات کلیدی بپرهیزید، زیرا با این کار توسط گوگل مجازات میشوید. در عوض، کلمات کلیدی LSI را هدف قرار دهید تا بازدیدکنندگان هدفمندتری را به سایت خود هدایت کند.
جذب بازدیدکنندگان
“کریستینا هالورسون” یکی از معروفترین افراد در زمینه تولید محتوا، در کتاب خود با موضوع “استراتژی محتوا” نوشت که: “محتوای بهتر به معنای تجارت بهتر برای شما است.” شما باید از قبل مخاطبان هدف خود را مشخص و انتخاب کنید.
اگر محتوا تولید شده بازدیدکنندهای نداشته باشد، وقت آن است که استراتژی محتوا را در سایت خود پیاده سازی کنید تا باعث کاهش نرخ پرش سایت شود. با استفاده از تکنیکهای تولید محتوا به راحتی میتوانید این مشکل را حل کنید.
اشتباهی که بسیاری از تولیدکنندگان محتوا مرتکب میشوند، نسبت دادن نرخ پرش بالا به کمبود محتوا باکیفیت است، اما اصطلاح “کیفیت” نسبی است. تعریف شما از “کیفیت” ممکن است همان تعریف من نباشد. نرخ پرش بالاتر را میتوان به محتوای بیکیفیت نسبت داد.
به عنوان مثال، در دنیای دیجیتال مارکتینگ، مقالات طولانی (معمولاً 2000 کلمه) باکیفیت بالا در نظر گرفته میشوند، زیرا هدف آنها برطرف کردن سؤالات مخاطبان است و در نتیجه کاهش نرخ پرش سایت را نیز به همراه خواهد داشت.
برای این که مخاطبان بیشتری را به سمت سایت شما هدایت شوند، میتوانید با استفاده از شبکهها اجتماعی این کار را به خوبی انجام دهید، در نتیجه با این کار باعث کاهش نرخ پرش سایت خواهید شد.
نوشتن توضیحات جذاب در متا
بسیاری از صاحبان سایتها توضیحات متای خود را بهینه نمیکنند. در نتیجه، میزان کلیک آنها همچنان رو به کاهش است.
شاید آنها فکر نمیکردند که این مسئله در کاهش نرخ پرش سایت مهم است. وقتی کاربران یک کلمه کلیدی را در جستجوی Google تایپ میکنند، هر کلمهای که با اصطلاح جستجو مطابقت داشته باشد، پررنگتر نمایش داده میشود، تا آن را از بقیه نتایج متمایز کند و موتور جستجو آن نتیجه را در نظر خواهد گرفت.
توضیحات متا تگ HTML است که توصیف میکند یک صفحه وب خاص در چه زمینهای است. موتورهای جستجو توضیحات متا را در قطعهای زیر عنوان قرار میدهند، بنابراین کاربران با خواندن توضیحات متا میتوانند به راحتی محتوا خود را انتخاب کنند.
بهینهترین طول توضیحات متا 155 کلمه است. اگر شرح صفحه وب طولانیتر باشد، نویسههای باقیمانده در صفحات نتایج جستجو نشان داده نمیشوند. در عوض توضیحات متا را به صورت سه نقطه (…) در پایان جمله خواهید دید و در نتیجه این عامل باعث افزایش نرخ پرش خواهد شد.
اگر توضیحات متا سایت خود را بهینه کنید و آن را باکیفیت بنویسید، قطعاً در کاهش نرخ پرش تأثیر بسزایی را خواهد داشت.
ایجاد صفحه فرود برای کلمات کلیدی با حجم بالا
همانطور که در ابتدای این مقاله ذکر شد، هرچه تعداد صفحات فرود (Landing Page) بیشتری داشته باشید، بهتر است. با این کار شما تجربه غنیتری برای کاربران خود ایجاد خواهید کرد. همچنین ایجاد صفحات فرود بیشتر باعث افزایش میزان کلیک در جستجو و کاهش نرخ پرش سایت خواهد شد.
یکی از معیارهایی که توسط Google Analytics تجزیه و تحلیل میشود، صفحه خروج (یعنی صفحهای که کاربران با مشاهده آن، سریعاً از سایت خارج میشوند) است.
اگر به داشبورد خود نگاه کنید، احتمالاً متوجه خواهید شد که بیشتر افراد از صفحه اصلی سایت شما خارج میشوند. میزان خروج کاربران از صفحه اصلی سایت شما، اغلب با نرخ پرش بالا ارتباط دارد. نمونه آن را در تصویر زیر مشاهده میکنید.
برای حل این مشکل، بر اساس کلمات کلیدی باارزش بالا که کاربران به دنبال آن هستند، صفحات فرود بیشتری ایجاد کنید.
پس از ایجاد صفحات فرود بیشتر، اطمینان حاصل کنید که پیمایش در این صفحات برای کاربران آسان است، سپس از صفحه اصلی خود به همه آنها لینک دهید.
سرعت بارگذاری صفحه خود را افزایش دهید
یکی از عوامل مهم در کاهش نرخ پرش، سرعت سایت است. سؤال اصلی این است که سرعت سایت چقدر برای کاربران مهم است؟
خوب، کاربران انتظار دارند یک صفحه در 2 ثانیه یا کمتر برایشان نمایش داده شود. اگر لود شدن یک صفحه زمان ببرد کاربران منتظر بارگذاری صفحه نخواهند ماند، در نتیجه به سایتهای رقیب مراجعه خواهند کرد. صفحات Landin Page شما هر چه کندتر بارگیری شوند، نشان دهنده سرعت پایین سایت است.
نکته نهایی این است که یک سایت با سرعت پایین میتواند تجارت شما را از بین ببرد و کاربران را از سایت شما دور کند.
بنابراین سرعت سایت را چگونه بسنجیم؟
با استفاده از ابزار تست Pingdom Speed و GTmetrix میتوانید این سرعت سایت خود را بسنجید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید در صفحه اصلی جی متریکس URL سایت خود را تایپ کنید، به عنوان مثال مانند تصویر زیر آدرس سایت “/https://www.poonak.org” را وارد کنید، سپس روی دکمه “Test your site” کلیک کنید.

در نهایت سرعت خود را تجزیه و تحلیل کنید و تعیین کنید که آیا زمان بهبود سرعت سایت فرا رسیده است.
تنظیمات لینکهای خارجی
سعی کنید تا لینکها را در صفحه جدید (پنجره جدید) ایجاد کنید تا کاربران به راحتی بتوانند مجدداً به صفحه شما بازگردند. همچنین این کار باعث خواهد شد تا کاربران صفحه شما را نبندند و در نتیجه در کاهش نرخ پرش مؤثر خواهد بود.
اگر از قالب وردپرس استفاده میکنید، میتوانید افزونه “WP external links” را بارگیری و نصب کنید. این افزونه به طور خودکار تمام لینکهای خارجی شما را تنظیم میکند تا در یک برگه یا پنجره جدید باز شوند.
ریسپانسیو بودن سایت
سؤالات مهمی در این زمینه وجود دارد، از جمله:
- مهم در این زمینه مطرح است که آیا سایت شما واکنش گرا است؟
- آیا هنگامی که کاربران از طریق iPhone ، iPad ، تبلت و سایر دستگاههای تلفن همراه خود به سایت شما مراجعه میکنند، آیا این سایت متناسب با ابعاد صفحه نمایشگر دستگاه به کاربران نمایش داده میشود؟
- آیا ریسپانسیو بودن سایت در کاهش نرخ پرش موثر است؟
تمام پاسخ این سؤالات این است که باید سایت ریسپانسیو شدهای را داشته باشیم، زیرا امروزه اکثر مخاطبان از دستگاههای موبایل استفاده میکنند. امروزه تقریباً 95 درصد از مشتریان شما از تلفن همراه استفاده میکنند، بنابراین سایت شما باید برای انواع دستگاهها بهینه شود.
به یاد داشته باشید که گوگل عکسالعمل کاربران را دنبال میکند. بهترین راه برای دریافت اطلاعات دقیق گوگل، نظارت بر فعالیتهای کاربران در سایت شما از طریق دسکتاپ و موبایل است.
در حقیقت ریسپانسیو بودن سایت یک عامل رتبه بندی است. این بدان معنی است که اگر سایت شما برای دستگاه موبایل مناسب نباشد، هر چقدر هم که محتوای شما مفید باشد، در صفحات نتایج Google رتبه خوبی نخواهد داشت، در نتیجه ریسپانسیو بودن سایت در کاهش نرخ پرش موثر خواهد بود.
با استفاده از ابزار Google Mobile Test به راحتی میتوانید ریسپانسیو بودن سایت خود را تست کنید. مانند تصویر زیر URL سایت خود را وارد کنید، سپس بر روی “TEST URL” کلیک کنید.

در نهایت با صفحه زیر مواجه خواهید شد که نشان میدهد سایت شما برای دستگاه موبایل سازگار است.
اگر سایت شما در با CMS وردپرس پیاده سازی شده است، ریسپانسیو کردن سایت شما بسیار آسان است. تنها کاری باید انجام دهید نصب پلاگین JetPack و فعال کردن تم موبایل است. همچنین میتوانید از پلاگین WPTouch استفاده کنید.
نشان دادن اعتبار سایت
کلمه “اعتبار” توانایی ایجاد باور یا اعتماد به دیگران است. درست مانند شهرت، اعتبار آن چیزی نیست که شما در مورد خود میگویید، بلکه چگونگی درک دیگران است. اعتبار مهم است، آن را نادیده نگیرید.
خوشبختانه هرچه سایت شما اعتبار بالایی را داشته باشد، درآمد زیادی را کسب خواهید کرد و در کاهش نرخ پرش مؤثر خواهد بود. یک مطالعه تحقیقاتی توسط Consumer Web Watch نشان داده که از هر 5 کاربر 4 نفر میگویند که اعتماد به محتوایی که در یک سایت وجود دارد، مهم است. در نتیجه اعتبار و اعتماد کاربران به سایت در کاهش بانس ریت موثر خواهد بود.
یک سایت معتبر برای اعتماد بیشتر کاربران باید موارد زیر را در نظر بگیرد:
- باعث میشود کاربران به آنچه گفته میشود اعتماد و اعتقاد داشته باشند
- به کاربران اطمینان میدهد که اطلاعات شخصی آنها بی خطر است
- هنگام خرج کردن پول به دست آورده خود، اعتماد به نفس آنها را ایجاد میکند
- معضل خرید را برطرف میکند (به عنوان مثال آیا باید خرید کنم یا نه)
نتیجه گیری
در این مقاله سعی کردیم با معرفی چند روش کاربردی کاهش نرخ پرش سایت، با استفاده از آنها اقدام به کاهش Bounce Rate سایت خود کنید.
خوشحالیم که وقت خود را برای مطالعه مقاله جامع نحوه کاهش بانس ریت گذاشتید، همچنین امیدواریم مورد پسند شما کاربران گرامی قرار گرفته باشد و مشکلات شما را رفع کرده باشد. سؤالات و دیدگاههای خود را با ما در میان بگذارید.
منابع