مقایسه زیر دامنه و زیر پوشه از دیدگاه سئو

آخرین به‌روزرسانی: 23 اردیبهشت 1401
بازدید: 689 بار
مدت زمان مطالعه این مقاله
4 دقیقه

استراتژی صحیح جهت انتخاب زیر دامنه و زیر پوشه برای هر کسب و کاری لازم و ضروری است. یکی از استفاده‌های زیر دامنه و زیر پوشه تفکیک اطلاعات است.

هنگام تصمیم گیری در مورد چگونگیِ راه اندازیِ چندین سایت یا بخش‌های مختلف سایت‌ها معمولاً چند سوال به ذهنمان می‌آید:

  • کدام یک برای سئو بهتر است؟
  • مقایسه زیر دامنه و زیر پوشه چیست؟
  • زیر دامنه چیست؟
  • زیر پوشه چیست؟
  • تفاوت زیر دامنه و زیر پوشه در چیست؟
  • چگونه و چه زمانی باید از این‌ها استفاده کرد؟

ما دو اصطلاح زیردامنه و زیرپوشه را تعریف و در مورد جوانب مثبت و منفی هر یک بحث خواهیم کرد و به شما کمک می‌کنیم تا تصمیم بگیرید کدام استراتژی را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید.

به طور خلاصه وجه تشابه زیر دامنه و زیر پوشه، این است که هر دو قسمتی از دامنه‌ی اصلی هستند. از هر دو برای تفکیک اطلاعات استفاده می‌شود، با این تفاوت که گوگل زیر دامنه را به عنوان یک سایت مجزا در نظر می‌گیرد.

شاید برای شمایی که تازه کار هستید سوال باشد که دامنه چیست.

دامنه، آدرس اینترنتیِ سایت شماست. مثلاً poonak.org آدرس اینترنتی آکادمی پونک است.

دامنه باید خیلی ساده، ترجیحاً کوتاه و مرتبط با کسب و کار انتخاب شود.

در انتخاب نام دامنه، تا حد امکان از خط فاصله و عدد استفاده نکنید تا به یاد سپردن آن برای کاربران راحت باشد.

عوامل موثر در انتخاب زیر دامنه

زیر دامنه یا Subdomain چیست؟

هدف زیر دامنه (Subdomain) این است که به جای ساخت چندین دامنه، یک دامنه ایجاد شود و سپس زیر دامنه‌های مختلفی برای آن تعریف گردد که هر زیر دامنه، محتوای منحصر به خودش را داشته باشد.

مثلاً اگر قرار است یک سایت با چند زبان ساخته شود، استفاده از زیردامنه انتخاب خوبی است، زیرا علاوه بر کاهش هزینه‌ها، به یکپارچگی فضای اینترنتی کسب و کار نیز کمک شایان توجهی می‌کند.

به عنوان مثال زیر دامنه‌ای که به صورت en.example.com باشد، بیانگر نسخه انگلیسی سایت است. یعنی هر محتوای انگلیسی که برای کسب و کار تولید می‌شود، جایش در en.example.com است.

مثال دیگر برای مقالات و نوشته‌ها است. یعنی از زیردامنه‌ی blog.example.com برای قرارگیری تمامی مقالات در یک مسیر مشخص استفاده شود.

زیر پوشه یا Subdirectory چیست؟

زیر پوشه که با نام‌های Subdirectory و Subfolder شناخته می‌شود، ساختار بسیار راحت تری برای راه‌اندازی دارد و برخلاف زیر دامنه، سرورها یا هاست آن از سایت جدا نیست.

مثالی که برای مقالات زدیم را در نظر بگیرید. در زیر پوشه به جای استفاده از blog.example.com از www.example.com/blog استفاده می‌شود.

در زیرپوشه‌ها هیچگونه محدودیتی وجود ندارد و همانطور که گفتیم، راه‌اندازی آن بسیار ساده است. برای ساخت زیر پوشه، کافیست از قسمت برگه‌ها در پیشخوان وردپرس، برگه‌ای جدید با موضوع مورد نظر ایجاد شود.

مقایسه زیر دامنه و زیر پوشه
مقایسه زیر دامنه و زیر پوشه

زیر دامنه یا زیر پوشه؟ کدام؟

این که شما از زیر دامنه یا زیر پوشه استفاده کنید، به سیستم کسب و کاری که برای سایت خود تعریف کرده‌اید بستگی دارد.

به طور کلی زیردامنه برای مشاغل بزرگ مثل هُلدینگ‌ها استفاده می‌شود. در حالی که زیر پوشه‌ها برای مشاغل کوچک استفاده‌ی بهتری دارند.

تأثیر زیر دامنه‌ و زیر پوشه در سئو

آیا موتورهای جستجو تفاوت زیر دامنه و زیر پوشه را متوجه می‌شوند؟ بله.

به گفته جان مولر (کارشناس گوگل): “ربات‌ها (Crawlers) و الگوریتم‌های گوگل هنگام رتبه‌بندیِ یک صفحه، زیر دامنه را به عنوان سایت مجزا و زیرپوشه را به عنوان جزئی از سایت در نظر می‌گیرند.”

با این توضیح می‌توانیم نتیجه‌گیری کنیم که زیرپوشه می‌تواند سئوی تمامی صفحات یک دامنه را تقویت کند اما زیردامنه فقط روی خودش تأثیر گذار است.

پس یادتان باشد اگر قصد ایجاد کسب و کار جدیدی در راستای کسب و کار فعلی دارید، استفاده از زیر دامنه انتخاب مناسب تری است. در ادامه مقاله به این موضوع بیشتر می‌پردازیم.

تأثیر زیر دامنه برای برندها

همانطور که گفته شد، اگر تجارت شما در حال توسعه و بزرگ شدن است بهتر است از زیر دامنه استفاده کنید، چون زیر دامنه‌ها دارای استقلال جداگانه و محتوای منحصر به خودشان هستند.

به طور کلی در مقایسه زیردامنه و زیرپوشه، زیر دامنه‌ها در صورتی ترجیح داده می‌شوند که یک برند تجاری دارای چندین بخش بزرگ و مجزا باشد.

توجه: اگر نام تجاری به اندازه کافی بزرگ باشد و اصطلاحاً برند شده باشد، موفقیت زیردامنه همانند دامنه‌ی اصلی تضمینی است. مثلاً فروشگاه اینترنتی ایرانسل با زیر دامنه‌ی shop.irancell.ir فعال است و اعتبار بالایی دارد.

وقتی زیر دامنه، بین کاربران شناخته شود و درخواست ورود مستقیم به آن، به صورت پی در پی ارسال گردد، طبیعی است که زیردامنه همانند دامنه‌ی اصلی، اعتبار می‌گیرد و امکان تولید بک لینک‌های قوی در زیر دامنه نیز فراهم می‌شود.

بک لینک‌ها از مهم‌ترین سیگنال‌های رتبه‌بندی موتورهای جستجو و گوگل به حساب می‌آیند.

تفاوت زیر دامنه و زیر پوشه

در آخر

برای جمع بندی مقاله، اگر کسب و کار کوچکی دارید و نام تجاری شما هنوز برند شناخته شده‌ای نشده است، توصیه می‌کنیم از زیر پوشه استفاده کنید. زیرپوشه باعث می‌شود تا زمان و انرژی کمتری برای سئوی سایت خود صرف کنید.

امیدوارم توانسته باشیم دید کافی از مفهوم زیر دامنه و زیر پوشه را به شما داده باشیم. چنانچه سوال خاصی داشتید از بخش نظرات بپرسید.

منابع

callrail

seo-hacker

5/5 - (2 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024
خروج از نسخه موبایل