ریچ اسنیپت (Rich Snippet) چیست و چرا مهم است؟

آخرین به‌روزرسانی: 23 اسفند 1400
بازدید: 676 بار
Rich Snippet
مدت زمان مطالعه این مقاله
4 دقیقه

در این مقاله قصد داریم اهمیت داده‌های نشانه‌گذاری شده‌ی ریچ اسنیپت در سئو را بررسی کنیم. مطالعه‌ی این مقاله جذاب را از دست ندهید.

گوگل با معرفی عناصر گرافیکی و تعاملی در نتایجش، امکانی برای کاربران فراهم نموده تا بتوانند پاسخ سوال‌شان را متمایزتر از سایر نتایج مشاهده کنند.

یکی از این عناصر، داده‌های نشانه‌گذاری شده‌ای هستند که اصطلاحاً به آن‌ها Rich Snippet می‌گوییم.

ریچ اسنیپت چیست؟

ریچ اسنیپت نسخه پیشرفته‌ی یک لینک عادی در نتایج گوگل است که شامل عناصر گرافیکی مانند تصاویر، سوالات متداول، امتیازات ستاره‌ای و سایر ویژگی‌های بصری است.

ریچ اسنیپت در سئو
تاثیر داده‌های نشانه‌گذاری شده در نتایج گوگل

انواع ریچ اسنیپت

یک لینک عادی در نتایج گوگل، شامل موارد زیر است:

  • URL
  • Breadcrumbs
  • عنوان صفحه
  • متای توضیحات یا Meta Description
  • تاریخ

اما یک Rich Snippet علاوه بر موارد بالا، ممکن است شامل یک یا چند عنصر زیر نیز باشد. در واقع می‌توانیم بگوییم که انواع ریپ اسنیپت شامل موارد زیر است:

  • مقالات
  • محصولات
  • نویسنده
  • موسیقی
  • ویدیو
  • امتیازات (یا نقد و بررسی)
  • سوالات متداول
  • رویداد
  • دستورالعمل

به عنوان مثال، تصویر زیر یک ریچ اسنیپت از نوع سوالات متداول است که در پایین لینک‌ها قرار می‌گیرد.

نمونه قطعه ویژه در گوگل

اهمیت Rich Snippet در سئو

دلایل زیادی وجود دارد که باعث می‌شود محتوای نشانه‌گذاری شده در سئو سایت اهمیت پیدا کند. در ادامه مقاله هر یک از این دلایل را توضیح می‌دهیم تا موضوع برای‌تان روشن‌تر شود.

1. افزایش CTR

اولین اهمیت ریچ اسنیپت در سئو سایت؛ افزایش CTR (Click Through Rate) یا نرخ کلیک است. در واقع استفاده از Rich Snippet باعث می‌شود تا کاربران تمایل بیشتری برای کلیک روی لینکی که متمایز از بقیه نشان داده می‌شود، داشته باشند.

در تصویر زیر مشخص است که لینک‌های اول و سوم، به دلیل تمایز بصری که نسبت به لینک دوم دارند، شانس بیشتری برای دیده‌شدنشان وجود دارد.

نمونه قطعه های Rich Snippet در نتایج گوگل

2. افزایش رتبه سایت

همان‌گونه که در پارگراف بالا اشاره کردیم، افزایش CTR باعث می‌شود ورودی‌های با کیفیتی از موتور جستجوی گوگل به‌دست بیاید و رشد ترافیک سایت را در پی داشته باشد.

به جرأت می‌توانیم بگوییم که با وجود داده‌های نشانه‌گذاری شده فرقی نمی‌کند یک سایت، لینک چندم در صفحه‌ اول گوگل باشد. وجه تمایز بصری که میان لینک‌های Rich Snippet وجود دارد، عامل اثبات این ادعا است.

اکنون که متوجه شده‌اید ریچ اسنیپت به چه معناست، باید بدانید که چگونه آن را در سایت خود پیاده‌سازی کنید.

سایت شما برای اینکه بتواند از Rich Snippet بهره‌مند شود، باید به داده‌های ساختاریافته مجهز شود. قبل از تعریف داده‌های ساختاریافته باید بدانید اسکیما (Schema) چیست؟

اگر بخواهیم تعریف مختصری از اسکیما داشته باشیم باید گفت که اسکیما، یک زبان نشانه‌گذاری برای موتورهای جستجو است و داده‌های ساختاریافته‌ای را به منظور درک بهتر از محتوا، به موتورهای جستجو مثل گوگل نمایش می‌دهد.

نکته: در مقالات سایت ما، هر کجا عبارت‌های زیر را مشاهده نمودید، یادتان باشد معانی یکسانی دارند:

  • داده‌های ساختاریافته
  • داده‌های نشانه‌گذاری شده
  • زبان نشانه‌گذاری
  • ریچ اسنیپت (Rich Snippets)
  • اسکیما (Schema)

تفاوت ریچ اسنیپت و اسکیما چیست؟

هر دو یکی هستند، اما ریچ اسنیپت به صورت ظاهری عمل می‌کند و کاربران قادر به دیدن آن هستند، اما اسکیما داده‌های ساختاریافته یا داده‌های نشانه‌گذاری شده‌ای است که فقط برای موتورهای جستجو کاربرد دارند و از دید کاربران پنهان هستند.

نحوه پیاده‌سازی ریچ اسنیپت

نشانه‌گذاری کردن داده‌ها به صورت دستی و خودکار انجام می‌شود. در روش دستی، گوگل ابزار آنلاینی به این منظور تعبیه نموده تا کاربران بتوانند با چند کلیک آن‌را برای برای صفحات هدف‌شان بسازند.

علاوه بر روش دستی، پیاده‌سازی به صورت خودکار نیز وجود دارد که مخصوص سایت‌هایی است که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس استفاده می‌کنند.

برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی روش‌های دستی و خودکار، مقاله‌ی پیاده‌سازی اسکیما در سایت را مطالعه نمایید.

شناسایی و بررسی ریچ اسنیپت

با استفاده از ابزار Schema Markup Testing Tool می‌توانید کدهای اسکیما و ریچ اسنیپ‌های خود را مورد بررسی قرار دهید. به این منظور اینجا کلیک کنید. به دلیل محدودیت‌های موجود، برای استفاده از این ابزار باید IP ایران را تغییر دهید.

نکات ضروری در مورد Rich Snippet

نوع سوال کاربران برای نمایش Rich Snippet مهم است.

گوگل می‌گوید: نمایش ریچ اسنیپت، بستگی به این دارد که کاربران سوالشان را برای موضوع مورد نظر، چگونه مطرح کنند.

موارد تکراری نمایش داده نمی‌شوند.

اگر سایتی از ریچ اسنیپتی استفاده کند که مثلاً سوالات متداول تکراری (همانند سایت‌های دیگر) داشته باشد، هیچ تضمینی وجود ندارد که گوگل آن‌را نمایش دهد.

دادههای ساختاریافته باید دقیق باشند.

اگر سایتی سعی کند با ارائه‌ی داده‌های ساختاریافته‌ی غلط، کاربران را به اشتباه بیندازد و یا گوگل را فریب دهد با مجازات Google مواجه خواهد شد.

 مواقعی که از کد دستی برای نشانه‌گذاری محتوا استفاده می‌شود، باید شرایط تعیین شده‌ی Google در آن‌ها رعایت شود.

اگر ریچ اسنیپت به صورت دستی پیاده‌سازی شد و در نتایج گوگل و بخش Enhancements در ابزار Google Search Console قابل مشاهده نبود، یعنی پیاده‌سازی اسکیما به درستی انجام نشده است.

گوگل توانسته داده‌های نشانه‌گذاری شده را ببیند، اما خطا تشخیص داده است.

چنانچه عملیات پیاده‌سازی به صورت ناقص انجام شود، پیغام خطایی همانند تصویر زیر در ابزار Google Search Console نمایان می‌شود.

طبق تصویر زیر، داده‌ی نشانه‌گذاری شده از نوع دستورالعمل، توسط گوگل شناسایی شده اما گوگل نتوانسته آن‌را صحیح منظور کند. بنابراین ابزاری که برای پیاده‌سازی استفاده می‌شود، باید دارای استانداردهای مورد تأیید Google باشد.

ابزار بررسی URL
Rich Snippet Error

نتیجه گیری

ریچ اسنیپت‌ها به تدریج جایگزین لینک‌های معمولی در صفحه اول گوگل می‌شوند. چرا که آزمایشات گوگل ثابت کرده که استفاده از داده‌های نشانه‌گذاری شده، نرخ کلیک را به طور قابل توجهی افزایش می‌دهند.

اگر تجربه‌ای در استفاده از ریچ اسنیپت‌ها دارید، خوشحال می‌شویم از قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

منابع

reliablesoft

brafton

smartkeyword

5/5 - (3 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شروع گفتگو در واتساپ
1
به کمک نیاز دارید؟ چت واتساپ
پشتیبانی آکادمی پونک
با سلام
هر سوالی در مورد دوره‌های آموزشی، خدمات و مطالب سایت دارید در خدمتیم.
شماره واتساپ: 09915975024