تگ Hreflang میتواند بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و تجربه ی کاربری (UX) سایت شما را بهبود بخشد.
حال یک سوال، آیا در حال ساخت سایتی هستید که میخواهید از چندین زبان و منطقه پشتیبانی کند؟
با ما همرا باشید، تا به پاسخ این سوال و مراحلی که باید آنها را رعایت کنیم، برسیم. یک سایت چند زبانه میتواند مخاطبان شما را به طور قابل توجهی گسترش دهد، اما مدیریت آن نیز دشوار به نظر میرسد.
با استفاده از تگ Hreflang، شما میتوانید زبان سایت خود را به گوگل بفهمانید. انجام این کار چندان دشوار نیست و میتوانید به سرعت، از افزایش ترافیک بهره مند شوید.
در این مقاله، به بررسی تگ Hreflang و برخی از بهترین روشها، برای استفاده از آنها خواهیم پرداخت. سپس روشهایی را که، میتوانید برای اجرای این برچسبها در سایت وردپرسی خود استفاده کنید را نیز، بررسی خواهیم کرد.
فهرست مطالب
Hreflang چیست؟
Hreflang در حقیقت، ویژگی برچسب “<link>” است، که همیشه با ویژگیهای “rel = alternate” و “href” ترکیب میشود.
این ویژگی به گوگل و سایر خزنده ها نشان میدهد که یک سایت نسخه های مختلفی برای کاربران، از کشورهای مختلف و یا برای کاربرانی که به زبانهای مختلف صحبت میکنند، دارد.
تگ Hreflang، کد HTML ای است که به گوگل میگوید چه نسخه ای از یک صفحه وب را برای کاربرانی با زبان و موقعیت جغرافیایی متفاوت نمایش دهد. در اینجا مثالی آورده شده است:
<link rel=”alternate” href=”example.com” Hreflang =”en-us” />
<link rel=”alternate” href=”example.com/fr/” Hreflang =”fr-fr” />
هر برچسب شامل ترکیبی از جزئیات زبان و مکان، مانند “en-us” برای زبان انگلیسی و کشور ایالات متحده، یا “fr-fr” برای زبان فرانسوی و کشور فرانسه است. در حالی که Google، میتواند زبان یک صفحه وب را تشخیص دهد.
نداشتن برچسبهای Hreflang هنوز هم میتواند به رتبه بندی جستجوی شما آسیب برساند.
دلیل این امر آن است که بدون وجود این برچسبها، صفحات شما به زبانهای مختلف، میتوانند برای به دست آوردن موقعیتهای برتر، با یکدیگر رقابت کنند.
اگرچه برچسبهای Hreflang به خودی خود، جزو فاکتورهای رتبه بندی نیستند، اما به Google کمک میکنند تا صفحات مناسب را برای کاربران ارائه دهد.
چه زمانی باید از برچسب Hreflang استفاده کنم؟
دو دلیل اصلی استفاده از ویژگی Hreflang وجود دارد:
- اگر محتوای صفحات مختلف، در سایت شما، کاملاً یا تا حدی یکسان باشد، اما همان محتواها از کشورهای مختلف (به عنوان مثال انگلستان، ایالات متحده، کانادا و غیره) برای کاربران طراحی شده باشد.
- اگر محتوا، به زبانهای مختلف ترجمه شود، برای مثال شما به زبان های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی و غیره، محتوای یکسانی دارید.
در اینجا چند نمونه دیگر از کاربرد Hreflang برای یک سایت چند زبانه آورده شده است:
- یک سایت جهانی، با سه نسخه، برای قاره های مختلف بر پایه زبان انگلیسی: برای اروپا، آسیا، ایالات متحده و کانادا.
- سایتی با نسخه های انگلیسی و اسپانیایی، اما فقط برای ایالات متحده.
- سایتی برای یک کشور، با زبانهای بومی مختلف همان کشور.
Hreflang و سایت چند زبانه شما: بهترین روشها
شما میتوانید با یک سایت چند زبانه وردپرس، به مخاطبان گسترده تری دسترسی پیدا کنید، اما برای به دست آوردن نتیجه باید بهترین روش را پیاده سازی کنید.
یکی از بهترین روشها برای این نوع سایتها استفاده از تگ Hreflang است، اما تکنیکهای هوشمندانه ی دیگری نیز وجود دارد.
برای داشتن بهترین تجربه ی کاربری، استفاده از محتوای دست نویس شده توسط شخص، به زبان بومی و نه متن ترجمه شده توسط ماشین هوشمندانه است.
روش دیگر استفاده از برچسب x-default اختیاری، برای زبانهای متفاوت است. X-default مقدار خاصی از تگ Hreflang است. این برچسب نسخه ای از سایتی را مشخص میکند که هیچ یک از زبانها و یا کشورهایی که در تگ Hreflang خود تنظیم کرده اید با تنظیمات مرورگر آنها مطابقت ندارد، که کاربران در آن فرود بیایند.
این کار باید در صفحات اصلی انجام شود، جایی که کاربران میتوانند مکان و زبان مورد نظر خود را انتخاب کنند.
اگر سایت شما از برچسبهای Canonical استفاده میکند، در افزودن برچسب Hreflang نیز باید مراقب باشید. این دو نوع برچسب میتوانند با هم تداخل داشته باشند و سیگنالهای مختلفی را در مورد صفحه موردنظر برای Google ارسال کنند.
اگرچه میتوانید تگ Hreflang را در صفحاتی که دارای برچسبهای Canonical هستند، به کار ببرید اما بهتر است برچسبهای زبان را به دقت اضافه کنید.
نحوه پیاده سازی برچسبهای Hreflang در وردپرس
تگ Hreflang در سایتهای وردپرس بسیار ارزشمند است، اما فقط در صورت اجرای صحیح آن. چهار روش وجود دارد که میتوانید از آنها برای افزودن این برچسبها به سایت خود استفاده کنید.
پلاگینها سادهترین و رایجترین روش Hreflang برای سایت چند زبانه شما هستند. با این حال، شما همچنین میتوانید هدر سایت خود را آپدیت کنید و یا نقشه سایت XML آن را ویرایش کنید و یا سرصفحه HTTP، در هر صفحه اضافه کنید. بیایید هر 4 روش را بررسی کنیم.
پلاگینهای Hreflang
ساده ترین روش پیاده سازی تگ Hreflang استفاده از افزونه ی وردپرس است. افزونه هایی مانند MultilingualPress، به طور خودکار برچسب Hreflang را برای شما اضافه میکنند و نباید مشکلی در عملکرد ایجاد کنند.
MultilingualPress نیز دارای یک ویژگی ترجمه است که در ویرایشگر پست یافت میشود. هنگامی که ترجمه را قبول میکنید، این افزونه، تگ Hreflang مناسب را به عنوان سایت شما اضافه میکند.
ویژگی ترجمه فقط به پستها محدود نمیشود و روی برچسبها و دسته ها کار میکند و در عین حال با افزونه هایی مانند Yoast و WooCommerce همگام سازی میشود.
پلاگین دیگر برای پیاده سازی Hreflang ،Polylang است:
Polylang یک ابزار رایگان محبوب است که به شما کمک میکند سایت چند زبانه خود را مدیریت کنید. میتوانید طبق معمول محتوا ایجاد کنید و سپس زبانی را به آن اختصاص دهید. پس از آن، Polylang تگ Hreflang را برای سایت شما انتخاب میکند.
سرصفحه HTTP هر صفحه
روش اجرای هدر HTTP مزایای زیادی دارد:
Google، برخلاف موردی که در نقشه های سایت XML وجود دارد، اطلاعات را هر بار که به صفحه آدرس میدهد، از هدر HTTP دریافت میکند.
شما میتوانید هدرهای HTTP را برای هر URL ای قرار دهید، حتی به آنهایی که سورس کد ندارند و همچنین برای PDF و سایر فایلهای غیر HTML تنظیم کنید.
با این حال، استفاده از این روش نیز کاملاً پیچیده است. ابزارهای SEO به عناوین HTTP توجه کافی ندارند. بنابراین، اغلب مشکلات بیشتری برای سایت چند زبانه شما، نسبت به مزایا ایجاد میکند.
Hreflang را به تگ <head> اضافه کنید
با به روز رسانی فایل header.php خود، میتوانید تگ Hreflang را بدون افزونه به سایت وردپرس ای خود اضافه کنید. برای دسترسی به این فایل، باید به قسمت Appearance > Theme Editor بروید یا از (File Transfer Protocol FTP) استفاده کنید.
پس از باز کردن فایل، قسمت <head> را باز کنید و این کد را جای گذاری کنید:
<link rel=”canonical” href=”http://example.com/content”/>
<link rel=”alternate” Hreflang =”x-default” href=”http://example.com/content”/>
<link rel=”alternate” Hreflang =”en-us” href=”http://example.com/content”/>
<link rel=”alternate” Hreflang =”es-es” href=”http://example.com/es/content”/>
<link rel=”alternate” Hreflang =”fr-fr” href=”http://example.com/fr/content”/>
در این مثال، برچسبها باید به محتوای انگلیسی زبان اضافه شوند. برچسبهای x-default و انگلیسی Hreflang نیز، به صفحه محتوای انگلیسی اشاره دارد.
از طرف دیگر، برچسبهای Hreflang اسپانیایی و فرانسوی به نسخه های صحیح صفحه هدایت میشوند. البته، میتوانید تگ Hreflang بیشتری برای هر زبان دیگری که در سایت خود استفاده کرده اید، اضافه کنید.
Hreflang را به XML Sitemap اضافه کنید
اگر نمیخواهید فایل header.php خود را ویرایش کنید، میتوانید نقشه XML سایت خود را به روز کنید. با استفاده از این روش تضمین میشود که، Google صفحات زبان متفاوت شما را پیدا کرده و آنها را به درستی فهرست میکند. به روزرسانی نقشه سایت شما همچنین باعث کاهش اندازه صفحات وب شما، برای بارگذاری سریعتر میشود.
این روش یکی از روشهای مورد علاقه توسعه دهندگان است، زیرا به آنها کمک میکند تا به راحتی تغییرات عمده ایجاد کنند.
هنوز هم برخی از مشکلات مربوط به این روش وجود دارد، زیرا Google Search Console، پس از اجرای Hreflang در نقشه سایت XML، برخی خطاها را نشان میدهد؛ علت این موضوع این است که پردازش نقشه سایت به دلیل تعداد قطعه کدهای اضافه شده، بسیار دشوارتر میشود. علاوه بر این، خزنده های گوگل اغلب از نقشه سایت XML بازدید نمیکنند.
تگ Hreflang برای نقشه سایت XML کمی متفاوت است:
<url>
<loc>http://www.example.com/content</loc>
<xhtml:link rel=”alternate” Hreflang =”es-es” href=”http//www.example.com/es/content”/>
<xhtml:link rel=”alternate” Hreflang =”fr-fr” href=”http//www.example.com/fr/content”/>
</url>
<url>
<loc>http://www.example.com/es/content</loc>
<xhtml:link rel=”alternate” Hreflang =”en-us” href=”http//www.example.com/content”/>
<xhtml:link rel=”alternate” Hreflang =”fr-fr” href=”http//www.example.com/fr/content”/>
</url>
اگرچه ویرایش نقشه سایت XML به ایندکس شدن سایت شما کمک میکند، اما گاهی اوقات میتواند پیچیده هم باشد. اگر سایت بزرگی دارید، ممکن است نقشه سایت، زیادی سنگین شود.
افزودن برچسب Hreflang به نقشه سایت نیز میتواند زمان بیشتری نسبت به استفاده از سایر روشهای توضیح داده شده در بالا ببرد.
نحوه اعتبار سنجی برچسب Hreflang در وردپرس
حتی با وجود روشهای گفته شده، برچسبهای Hreflang اغلب به اشتباه در سایتهای چند زبانه اجرا میشوند. تأیید اعتبار برچسب Hreflang میتواند به شما کمک کند تعیین کنید که آیا آنها را به درستی اضافه کرده اید یا خیر.
برای تأیید اعتبار برچسبها، میتوانید از ابزارهای مختلف آنلاین استفاده کنید. این ابزارها اطلاعات مشابهی را ارائه میدهند، اما آنها این اطلاعات را به روشهای مختلف ارائه میدهند.
ابزار تست برچسب Hreflang Sitrix، برچسبها را در سایت شما نمایش میدهد و در صورت بروز هرگونه خطا به شما اطلاع میدهد.
ابزار آزمایش برچسبهای Hreflang Merkle: تجزیه و تحلیل برچسبها و خطاهای سایت شما را ارائه میدهد.
اشتباه رایج با برچسب Hreflang
همانطور که صاحبان سایتها شروع به راه اندازی برچسبهای Hreflang خود، برای بهبود سئوی خود می کنند، چند خطای رایج وجود دارد که سئو کاران باید به آن توجه کنند. در اینجا برخی از رایج ترین اشتباهات دیده شده که باید آنها را در کد خود بررسی کنید آورده شده است:
- عدم درج برچسبهای Hreflang به طور درست
- غفلت در تأیید کد زبان و منطقه
- عدم استفاده از صفحه پیش فرض
- عدم تنظیم صحیح Hreflang
- مشکل در صفحاتی که Hreflang به آنها اشاره می کند.
چند نکته مفید
نکات مهمی وجود دارد که باید هنگام کار با تگ Hreflang به آنها توجه کنید.
- همه ی صفحات ممکن است در همه ی مکانها و زبانها وجود نداشته باشد. برای اشاره به صفحات غیر موجود نباید از حاشیه نویسی Hreflang استفاده کنید.
- شما فقط برای صفحه هایی که میخواهید توسط سیستمهای جستجو فهرست بندی شوند به حاشیه نویسی Hreflang نیاز دارید، که نکته مهمی است که باید به خاطر بسپارید.
- URLهای غیر متعارف نباید حاشیه نویسی Hreflang داشته باشند.
- نمیتوانید از Hreflang در سطح یک منطقه یا شهر استفاده کنید. Hreflang فقط برای سطح کشور استفاده میشود.
- پس از اعمال تغییرات در سایت خود، حواستان به بازدید و رتبه بندی سایت خود باشد زیرا در صورت اجرای نادرست موردی در پروسه پیاده سازی تگ Hreflang ممکن است سایت شما سقوط کند.
اکنون شما هر آنچه لازم دارید را میدانید! تگ Hreflang بخشی جدایی ناپذیر از بهینه سازی وب جهانی برای درک صحیح، توسط موتورهای جستجوی مختلف و تعیین یک نسخه زبان خاص برای یک کاربر خاص است.
در آخر
اگر سایتی دارید که به چندین زبان محتوا دارد، برچسب Hreflang به Google کمک میکند صفحات مناسب را، به بازدید کنندگان مناسب آن زبان ارائه دهد. خوشبختانه روشهای مختلفی برای افزودن Hreflang به سایت شما وجود دارد، که نصب آسان یک پلاگین اختصاصی آسانترین گزینه است.
همچنین برچسبهای Hreflang میتوانند باعث کاهش Bounce Rate و افزایش نرخ تبدیل سایت شما شوند.
شما از کدام روش برای افزودن تگ Hreflang به سایتتان استفاده میکنید؟ نظرات خود را با ما درمیان بگذارید.
منابع