اگر میخواهید ترافیک سایت خود را از دست ندهید و کاربران خود را گیج نکنید، وقت آن رسیده که صفحه فرود (Landing Page) مستقل خود را بسازید، پس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید تا مزایای آن را به شما بگوییم.
Landing Page چیست؟
Landing Page یا صفحه فرود، یک صفحه مستقل است که بازدید کننده پس از کلیک روی لینک سایت، به این صفحه هدایت میشود و به اصطلاح در آن فرود میآید.
صفحه فرود یا لندینگ پیج برای اهداف مختلفی طراحی میشود و بطور کلی هدف آنها، بدست آوردن اطلاعات کاربر و یا فروش یک محصول ویژه است.
صفحهی فرود، منحصر به یک بخش و مطلب خاص است و متمرکز بر این است که مخاطب را به انجام یک عمل خاص تشویق کند، این عمل میتواند هر چیزی باشد، مانند: خرید، دانلود یک کتاب الکترونیکی رایگان، ثبت نام در یک دوره آموزشی، شرکت در یک سمینار و… .
تفاوت Landing Page با صفحه اصلی سایت در چه چیزی است؟
وظیفه یک صفحه اصلی این است که بازدید کننده را متقاعد به انجام یک عمل خاص مثل: (خرید، ثبت نام، بارگیری و … ) کند.
همه مدیران سایتها هدفی مشخص و کلی از ساخت و طراحی سایت دارند؛ اما در بیشتر مواقع، نیاز دارند که توجه کاربران و بازدید کنندگان را به یک موضوع ویژه جلب کنند، در صفحه اصلی (Home Page) دستیابی به این هدف بسیار سخت است، زیرا یک چشم انداز کلی از سایت است که متشکل از لینکها، مطالب و موضوعات کلی سایت است.
بنابراین، صفحه اصلی محیط مناسبی برای جلب توجه کاربران نیست و این کار توسط صفحات فرود انجام میگیرد. این صفحات، تمامی حواس و توجه بازدید کننده را به آن موضوع خاص جلب میکنند.
اهمیت و مزایای صفحه فرود یا لندینگ پیج
یک مزیت بزرگ صفحه فرود یا لندینگ پیج این است که بازدید کنندگان را به مشتریان بالقوه تبدیل کند و همچنین در تجارت الکترونیک هم تأثیر گذار است؛ در دنیای امروز، تجارت الکترونیک نقش بسیار مهمی در اقتصاد جهان پیدا کرده است.
به همین دلیل، رقابت نزدیکی بین فعالان در این حوزه وجود دارد، برای اینکه در دنیای تجارت الکترونیک از رقبای خود پیشی بگیرید، باید نظر کاربران و مشتریها را به خود جلب کنید.
طراحی صفحات فرود برای ارئه محصولات یا خدمات، یک روش بسیار کاربردی جهت جلب توجه بازدید کنندگان و مشتریان است.
هدف دیگر Landing Page، ایجاد تبادل و ارتباط با کاربران است؛ این کار با ارائه فرم به بازدید کنندگان سایت و تشویق آنها برای ثبت نام در یک دوره وبینار و یا فروش یک محصول، امکان پذیر است. هنگامی که بازدید کننده فرم را پر کرد، اطلاعات آنها در پایگاه داده ذخیره میشود و شما نیز بر اساس اطلاعات آنها، میتوانید برایشان بازاریابی کنید.
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چگونه میتوان از اطلاعات کاربران برای بازاریابی استفاده کرد؟!
برای این کار راه های متفاوتی وجود دارد، ما این موضوع را با یک مثال به شما توضیح میدهیم.
فرض کنید قصد فروش نسخه پولی یک نرم افزار را دارید، در اولین قدم شما یک نسخه آزمایشی رایگان از نرمافزار را با یک پیغام به کاربران خود پیشنهاد میدهید، به این صورت که” شما برنده این نسخه از نرم افزار شده اید” تا تاثیر بیشتری بر کاربرانتان داشته باشد.
سپس برای ارسال نرم افزار، ایمیل کاربر را دریافت میکنید؛ اکنون نوبت آن است که مزایای نسخه کامل نرم افزار را با یک تخفیف ویژه برای کاربرتان ایمیل کنید، سعی کنید پیشنهادهایی بدهید که کاربر به راحتی از آنها نگذرد.
حال اگر توانسته اید اعتماد کاربر را نسبت به نرمافزار بدست آورید، آنها راحتتر از شما خرید میکنند و تا زمانی که این اعتماد به قوت خود باقی بماند، آنها مشتری شما خواهند ماند.
صفحات فرود علاوه بر افزایش تبادل با کاربر و کسب اطلاعات مشتریان، به شما کمک می کند تا با ارائه خدمات ارزشمند در کسب و کارتان، به ارزش و اعتبار برند تجاری خود اضافه کنید.
مزایای دیگر صفحات فرود
- ساخت یک صفحهیِ فرود، نیازی به صرف هزینه و کار زیاد ندارد؛ چون تمام تمرکز شما برروی طراحی یک صفحه بخصوص است، با این وجود سود آوری بسیار بالایی دارد.
- به کمک صفحات فرود، ویژگی محصول و یا خدمات را برجسته تر میکنید و از آنجا که این یک صفحه بسیار پیچیده نیست و فقط به معرفی یک محصول اختصاص دارد، هیچ حواس پرتی برای مشتریان ایجاد نمیشود و آنها میتوانند اطلاعات بیشتری در مورد خدمات آن محصول کسب کنند.
- صفحات فرود، تجربه کاربری بهتری ارائه میدهند. بازدید کنندگان، این صفحات را به خوبی ارزیابی میکنند، زیرا جستجو در آنها سخت و گیج کننده نیست و آنها هر آن چیزی که به دنبالش هستند را پیدا میکنند، این کار به حفظ اعتبار برند شما نیز کمک میکند.
- با تشکر از کسانی که فرمها را پر کردند، میتوانید یک آمار کامل از این که اطلاعات شما به دست چه کسانی رسیده کسب کنید و متوجه شوید که برای بهتر شدن استراتژیهای بازاریابی باید چه چیزهایی را تغییر دهید.
انواع صفحه فرود یا لندینگ پیج
صفحات فرود به منظور یک هدف خاص ساخته میشوند و محتوا، بدنه اصلی این صفحات است. برای مثال نمیتوان از یک روش، برای طراحی صفحه ای جهت فروش یک محصول و همچنین صفحه ای برای ثبت نام در یک دوره آموزشی استفاده کرد. به همین دلیل ما در اینجا ویژگیهای چهار نوع از انواع صفحات فرود را برای شما ارائه میدهیم.
صفحه فرود برای فروش مستقیم
این نوع از صفحات فرود برای فروش مستقیم یکی از رایجترین نوع صفحه فرود یا لندینگ پیج است.
به احتمال زیاد تا کنون به برخی از این صفحات برخورده اید که قصد معرفی و فروش محصول ویژه ای را دارند. هدف آنها فروش محصول، ارائه خدمات یا معرفی یک دوره آزمایشی رایگان به شما است. مهمترین نکته در مورد Landing Page، توصیف یک کالا به روش پیشنهادی با تخفیف زیاد برای ایجاد انگیزه در خریدار است.
صفحه فرود برای ثبت نام در یک رویداد
هدف این نوع از صفحات متقاعد کردن بازدید کنندگان برای شرکت در یک رویداد، به ویژه یک وبینار است و شما با تشکر از آنها و رجوع به فرمهای ثبت نام، آدرسهای ارتباطی کاربرانی را که تمایل به شرکت در این گردهمایی مجازی دارند پیدا خواهید کرد و به راحتی به تعداد و مشخصات آنها دسترسی پیدا میکنید.
صفحه فرود برای بدست آوردن اطلاعات کاربر
این نوع از صفحه فرود یا لندینگ پیج برای بدست آوردن اطلاعات بازدید کنندگان از طریق فرم تماس، طراحی میشوند. شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام جستجو در صفحات، وارد صفحاتی میشوید که از شما میخواهند اطلاعاتتان را وارد کنید تا برنده کتاب و یا بلیط یک سمینار بشوید، مدیران سایت با استفاده از اطلاعاتی که از شما بدست میآورند، برای فعالیتهای بازاریابی استفاده میکنند.
صفحه فرود برای قدردانی
زمانی که طراحان سایت، به هدف ویژه خود رسیدند و موفق شدن شما را برای خرید و یا فعالیت خاصی قانع کنند؛ پس از پایان روند ثبت نام یا خرید، شما یک صفحه مجزا را مشاهده میکنید که به طور ویژه از شما بابت انتخابتان تشکر کرده است، محتوای این صفحات تنها یک پیغام تشکر است و شاید فکر کنید که این کار بیهوده ای است و موجب هدر رفتن وقت میشود؛ اما نباید اهمیت آن را دست کم بگیرید، زیرا این یک روش کارآمد برای ایجاد ارتباط صمیمی با کاربران و مشتریان است.
صفحه فرود ویروسی (Viral Landing Page)
این مدل از Landing Page، دارای پیچیده ترین نوع محتوا هستند؛ زیرا هدف از طراحی آنها این است که به طور گسترده در میان کاربران شبکه های اجتماعی و سایتهای مختلف به اشتراک گذاشته شوند تا با این کار برند محصولات و خدمات شناخته شده تر بشود.
برای رسیدن به این هدف، طراحان به طور مرتب از بازیها، فیلمهای طنز و یا از محتوایی که توجه کاربر را به خود جلب میکند و او را تشویق میکند که لینک صفحه را با دوستان یا دیگر کاربران به اشتراک بگذارد، استفاده میکند.
چگونگی طراحی Landing Page
اگر بازدید کنندگان و مشتریان شما نتوانند به Landing Page دسترسی پیدا کنند، دیگر مهم نیست که صفحات فرود شما چقدر خوب طراحی شده است، در میان انبوهی از مطالب و سایتهای مختلف که در دنیای اینترنت وجود دارد، شما باید با استفاده از تکنیکهای بازاریابی و فروش، از رقیبانتان پیشی بگیرید تا نظر مشتریان و بازدید کنندگان را به خود جلب کنید. به همین دلیل نحوه دسترسی مشتریان به Landing Page شما بسیار مهم است.
روشهای دسترسی آسان به صفحات فرود
از طریق سایت
ممکن است صفحات فرود شما در داخل سایت یک شرکت یا فروشگاه آنلاین باشد، بنابراین افرادی که از سایت شما بازدید میکنند، مستقیما وارد Landing Page میشوند.
از طریق میکروسایت
راه دیگر دسترسی به صفحات فرود، از طریق یک سایت مستقل یا میکروسایت است. میکروسایتها، سایتهایی کوچک برای معرفی برند هستند که از سایت اصلی جدا میباشند و لینکهای مجزایی هم دارند.
میکروسایتها میتوانند تمام مزایای صفحه فرود یا لندینگ پیج را به تنهایی داشته باشند، اما دسترسی به Landing Page از طریق میکروسایتها یک روش خوب به حساب میآید؛ به خصوص برای مشاغل تازه تأسیس شده.
بخشهای یک Landing Page
شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که صفحات فرود از چه بخشهایی به وجود آمده اند یا ساختمان کلی آن به چه صورت است؟
از آنجا که Landing Page یک هدف مشخص را دنبال میکند، تمامی بخشهای آن به گونه ای طراحی شده اند که نظر کاربر را به خود جلب کنند، بنابراین هیچ بخشی نباید باعث حواس پرتی کاربر یا بازدید کننده از موضوع اصلی بشود.
بخشهای دیگر صفحات فرود
مقدمه
در این قسمت باید مزایا و ویژگیهای محصول و خدماتی را که ارائه میدهید، توضیح دهید. به عنوان مثال، اگر میخواهید دوره آموزشی ارائه دهید، در قسمت مقدمه محتوا، موضوع دوره و مدت آن را توضیح دهید.
عکس یا فیلم
افزودن عکس یا فیلم یک قسمت بسیار مهم است؛ زیرا نظر کاربران را به خود جلب میکند، کاربران با مشاهده عکس یا فیلم میتوانند محصولات یا خدمات شما را بهتر ارزیابی کنند و راحتتر درباره آنها تصمیم بگیرند.
سعی کنید از عکس یا فیلمهایی استفاده کنید که تمامی ویژگیهای محصول را برای کاربرانتان بازگو کنند تا آنها دید بهتری نسبت به محصولات و خدمات شما داشته باشند.
ضمانت یا گواهی اجتماعی
در این بخش شما نظرات و پیشنهادهایی که درباره محصول یا خدمات خود دریافت میکنید را به اشتراک میگذارید. اضافه کردن این قسمت در Landing Page ضروری نیست، اما باعث کسب اعتماد مشتریان و ترغیب آنها به مشارکت میشود.
CTA
دکمه فراخوان یا CTA که مخفف عبارت Call To Action است، یک تصویر یا خط متنی به صورت دکمه است که کاربران شما را به سمت انجام یک عمل ویژه هدایت میکند.
این همان بخشی است که شما باید تمام خلاقیت و ابتکار خود را به کار بگیرید و کاربر یا مشتری را برای خرید، همکاری و یا ثبت نام ترغیب کنید، تا آنها روی دکمه فراخوان کلیک کنند. محل قرار گیری دکمه فراخوان، رنگ و شکل ظاهری آن اهمیت ویژه ای دارد.
برای دکمه CTA خود یک رنگ مشخص و جذاب انتخاب کنید تا نظر کاربران و مشتریان را به خود جلب کند؛ این دکمه باید در بخشی از Landing Page شما قرار بگیرد که کاربر به راحتی آن را پیدا کند.
همچنین به خاطر داشته باشید که برای رعایت مسائل حقوقی و جلوگیری از مشکلات قانونی در هنگام استفاده از داده های شخصی کاربران، پیامی را برایشان ارسال کنید تا به آنها اطلاع دهد که شما به دادههای شخصی آنها دسترسی پیدا میکنید و رضایت آنها را از این بابت دریافت کنید.
در آخر
اکنون که شما با صفحات فرود آشنا شدید و دریافتید که آنها چه ویژگیهایی دارند، حال وقت آن است که برای برند خود آگهیهای فروش را طراحی کنید و از مزایای آن برای بهتر شدن سایت خود استفاده کنید.
آیا از اهمیت صفحه فرود یا لندینگ پیج، برای تجارت دیجیتال خود آگاهی داشتید؟
چقدر با ویژگیهای Landing Page آشنا بودید؟
منابع